50 Yaş Üstüne Uygun 9 Estetik Uygulaması

Zamanla birlikte güzellik anlayışı da değişiyor. Bununla beraber herkes hayatının her döneminde güzel olmak istiyor. Bu noktada estetik yaptırmak size en iyi gelecek şeylerden biri olabilir. Hayatın en güzel ve en olgun zamanlarında aynaya baktığınızda kendinizi eşinizle tanıştığınız zamanki gibi görmeyi istemez misiniz? Ya da çocuğunuzu kucağınıza aldığınızdaki gülümsemenizin hala sizinle olması sizi iyi hissettirmez mi? Soruların cevapları tabii ki evet! O zaman tam da bu noktada güvenilir bir hekime başvurmak ve doğal görünümlü estetik operasyonlarını denemek gerekiyor. 50 yaş üzeri estetik uygulamaları denince akla ilk gelenler botoks, yüz germe, yüz gençleştirme estetiği ve el estetiği oluyor. Bunlara ek olarak isteğe göre diğer işlemler de yapılabiliyor. 
1- Botoks
En sık tercih edilen estetik uygulamalardan biri olan botoks, yüzde çizgilerin oluşmaya başladığı andan itibaren ve dönem dönem yaptırılabilmektedir. Kırışıklığın olduğu bölgeye enjekte edilen botulinum toksini kaslarda dondurucu etki yaratmaktadır. Botoks uygulanacak bölge temizlendikten sonra mikro iğnelerle kasların içine toksin enjekte edilir. Böylece yüzdeki mimikler hareketsiz hale gelir ve kırışıklık oluşmaz.
Botoksun etkisi yaptırıldıktan sonra dördüncü ayda azalmaya başlar ve altıncı ayda neredeyse tamamen yok olur. Bu nedenle düzenli olarak botoks yaptırılması halinde botoksun etkisinin artırılabilmesi mümkündür. 50 yaş üzeri estetik uygulamaları içinde aslında kastettiğimiz özellikle 35 yaşından sonra düzenli olarak yapılan botokstur. İster 50 yaşınızdan önce isterseniz sonra botoks yaptırın önemli olan düzenli olarak bu uygulamayı gerçekleştirmek ve böylece uzun vadede fayda sağlamaktır.
2- Göz Kapağı Estetiği
Yüzün sarkan ve hatta görme sorunlarına dahi yol açabilecek bölgelerinden biri de göz kapaklarıdır. Otuzlu yaşlarda cildin sarkmasıyla beraber göz ve çevresindeki yağ dokusunun azalması, göz torbacıklarının oluşmaya başlaması ile göz kapaklarında meydana gelen olumsuz değişim ortaya çıkar. Uykusuzluk, sigara, bilgisayar ekranına fazla bakılması gibi nedenler de göz ve çevresini yorar.
Cerrahi müdahale gerektiren ve 1-2 saat sürebilen göz kapağı estetiği ile alt göz kapağı için kalıcı çözüm üretilirken üst göz kapağının ilerleyen dönemlerde yeniden sarkması olasıdır. Ameliyata göz çizgileri baz alınarak ve sarkmış deriye kesiler atılarak başlanır, bu yerlerdeki yağ dokusu düzeltilir, kas ve yağ dokusu alınarak göz ve çevresinin gerginleşmesi sağlanır. Ameliyattan sonra gözün ve ameliyatın yapısı gereği göz kapakları kapatılır. Bu hem iz kalmasını önler hem de hassas ameliyatın ardından gözlerin dinlenmesini sağlar.
50 yaş üzeri estetik uygulamaları arasında cerrahi müdahale gerektiren ve iyileşme süreci olan yöntem göz kapağı estetiğidir. Bu nedenle bu estetik öncesinde iyi düşünmek ve öyle karar vermek gerekmektedir.
3-Yüz Germe
İp uygulaması (örümcek ağı) ile cerrahi müdahale olmaksızın yüz gerdirmek ve yüzü sıkılaştırmak mümkündür. Yer çekiminin yıllar içindeki etkisiyle yaşa bağlı olarak ciltte sarkmalar meydana gelir. Yüzdeki sarkmalar ise en göz önünde olan ve ufak müdahalelerle ortadan kaldırabilecek düzeyde gerçekleşir.
Polidiaksanon (PDO) adı verilen iplerle yüz germe ve yüzün toparlanması acısız bir şekilde mümkün olabilmektedir. Vücut tarafından yedi ay içinde tamamen emilebilen iplerle yapılan bu işlem diğer yüz gerdirme işlemlerinden oldukça farklıdır. Botokstan farklı olarak iki yıl gibi uzun bir süre kalıcılık sağlayan bu işlemde kollajen liflerinin artması ile yüzde sarkmalar azalır ve yüz toparlanıp eski şekline döner.
İp uygulaması 50 yaş üzeri estetik uygulamaları arasında kalıcılığı, diğer yüz germe yöntemlerinden farklı oluşu, cerrahi müdahale gerektirmeyişi gibi nedenlerle kesinlikle tercih edilmesi gereken bir yöntemdir. 
4-Yüz Gençleştirme Estetiği,
Yüz gençleştirme estetiği, 50 yaş üzeri estetik uygulamaları arasında en çok ihtiyaç duyulan uygulamalardan biridir. Birkaç saat içinde cerrahi müdahale olmadan uygulanması mümkündür. 
Ameliyat olmadan yüz gençleştirmenin yapılabildiği yöntem olan dermapen, acısız ve kolay bir yöntemdir. Mikro iğnelerle cildin alt tabakasının onarılması sağlanırken üst tabakanın yenilenmesi ve sonunda cildin parlak bir görünüme kavuşması amaçlanır.
Dermapen;
  • Kaz ayaklarını yok eder
  • Kırışıklıkları azaltır,
  • Güneş ve sivilce lekelerini ortadan kaldırır,
  • Cildin parlak, genç ve gergin görünmesini sağlar.
Dermapen uygulanmadan önce cilt güzelce temizlenir, doku kaybı ya da kırışıklık olan sorunlu bölgelere yaklaşık 1 saat boyunca uygulanmaya devam edilir. Dermapen uygulanan bölgelere hyalüronik asit uygulanarak cilt nemlendirilir. Cilt için gençlik aşısı uygulandıktan sonra cilt yenilenir ve tazelenir.
Dermapen, yüzün tamamında, boyun, dekolte, el üstleri, göz etrafı ve ağız kenarlarında uygulanabilmektedir. İlk altı hafta içerisinde ilk etkileri görülmeye başlanır. Net sonuçlar ise üç ayın ardından ortaya çıkar. Bu yöntem yalnız kadınlar için değil erkekler için de uygulanabilecek bir yöntemdir.
5- El Estetiği
Yüzümüzden sonra en çok göz önünde olan ve yaşanılan değişimin herkes tarafından fark edilebildiği yerlerden biri de ellerimizdir. Ellerimiz seneler içinde en hoyratça davrandığımız, güneşten bile fazlasıyla etkilenen uzuvlarımızdır. Özellikle kadınların temizlik, bulaşık gibi işler nedeniyle elleri çok daha fazla yıpranmaktadır. Eller, kimileri için biriyle flört edebilmek için ilk bakılan yerlerin başında gelmektedir. Bu denli önemli olan ellerimizin genç görünmesi ve güzelliğinden bir şey kaybetmemesi için başvurulabilecek yöntem el estetiğidir.
50 yaş üzeri estetik uygulamaları arasında sıkça tercih edilmesinin sebebi yaşla beraber ciltteki suyun azalması ve yine yer çekiminin etkisiyle elde meydana gelen sarkmalardır. Bununla beraber elde oluşan lekelerin de ortadan kaldırılması ile genç bir görünüm elde edilebilir.
Somon DNA’sı el gençleştirmede en çok kullanılan yöntemlerden biridir. 
6- Vücut Şekillendirme Ameliyatı
Vücut şekillendirme ameliyatları genellikle aşırı kilo verme sonrası (post bariatrik cerrahi) veya daha az sıklıkla yaşın ilerlemesi ile vücudun birden fazla bölgelerinde toparlama ameliyatı gerektiren sarkma ve şekil bozukluğu oluşan hastalarda yapılan kombine ameliyatlardır. Bu ameliyatlar hastanın genel sağlık durumuna ve yapılacak işlemlerin sayısı ve süresine bağlı tek seansta veya birden fazla seansta yapılır.
7 -Ameliyatsız Vücut Şekillendirme
Bu konuda, o kadar çok çeşitli seçenek sunuluyor ki, hepsine vakıf olmak çok zor. Neredeyse klinik sayısı kadar alet, cihaz ve uygulama bulunuyor. Sıralayabileceğimiz bir kaç yöntem şunlar:
  • Soguk Lipoliz. 
  • Selülit Mezoterapisi.
  • Enjeksiyon Lipoliz Tedavisi.
  • Bölgesel Zayıflama
  • Cilt altına iletilen radyo frekansı enerjisi ile yağ hücrelerini azaltma
  • Cilt altına ses dalgaları yollayarak yağ hücreli azaltma,
  • Isı kullanarak yağ parçalayan cihazlar.
  • ve daha bir çoğu....
8- Gıdı Estetiği Ameliyatı
Gıdı estetiği, asıl amacı yüz ve dekolte bölgesinde kalan gıdı bölgesindeki şekil bozukluklarını düzeltmek olan işlemdir. Bu amaçla gıdı bölgesinde bulunan fazla miktardaki yağ dokuları liposuction tekniği kullanılarak vücuttan dışarıya çıkartılır. Eğer gıdı sarkması durumu boyundaki derinin sarkmasından kaynaklanıyorsa, operasyon sırasında söz konusu deri gerdirilir ve kişinin boyun bölgesi daha estetik bir görünüme sahip olur.
Yüz bölgesinde meydana gelen çeşitli şekil bozukluklarını, morlukları, sarkmaları veya kırışıklıkları makyaj yaparak telafi etmek mümkündür. Fakat gıdı bölgesindeki sarkmalarda bu tür yöntemler işe yaramamaktadır. Gıdı bölgesinin şeklinin düzeltilmesi ancak gıdı estetiği sayesinde mümkündür.
9-Ameliyatsız Gıdı Estetiği
Medikal gıdı estetiği ameliyat olmayı tercih etmeyen kişiler tarafından başvurulan bir yöntemdir. Ameliyatsız gıdı estetiği işlemlerinin ameliyatlı işlemlere kıyasla en büyük farkı, kalıcı olmamalarıdır. Ameliyatsız gıdı estetiğinde de uygulanan birden fazla yöntem mevcuttur. Bunlardan ilki Thermage adı verilen monopolar radyofrekans dalgalarıdır. Bu radyo frekanslar sayesinde gıdı bölgesinde bulunan derinin altına ısı verilir ve bölgenin sıkılaşması amaçlanır.
Ek olarak ultrason kullanılarak da gıdıdaki olumsuz görüntülerden kurtulmak mümkündür. Ultrason işlemi sırasında gıdının üzerine ses dalgaları yöneltilir ve bu ses dalgaları sayesinde bölgedeki yağ dokusu azaltılır.
Bir diğer medikal gıdı estetiği tekniği ise mezoterapidir. Mezoterapi ile gıdıda bulunan derideki sarkmalar ve gevşeklikler ortadan kaldırılabilir. Ancak bu işlem birden fazla seans halinde yapılmaktadır ve tam sonuç vermesi yaklaşık 2 ayı bulabilmektedir. Sürecin sonunda gıdının altındaki yağ dokusu erir ve sarkmalar kaybolur.
ESTETİK VE GENÇLEŞME KONULARINDA DAHA FAZLASI İÇİN BU YAZILARI DA MUTLAKA OKUYUN!
Cilt Kırışıklarını Gideren 9 Kolay Egzersiz