50’den Sonra Cildimiz İçin 5 Çok Önemli Tavsiye

Evet, her yaşın ayrı güzelliği vardır. Bunun yanında cilt bakımımızın her yaşta ayrı önemli olduğunu da unutmamak gerekir. Hayatta çoğu şeyde olduğu gibi, cilt sorunlarıyla baş etmenin en iyi yolu önlem almaktır. 50’li yaşlarımıza girdiğimizde, vücudumuz da doğal yaşlanma sürecine girer. Bu yıllarda cilt bakım rutininde birkaç değişikliğe gitmekte fayda var. İşte uzmanlardan değiştirmeniz gereken bazı bakım önerileri…

1-Ne yapın, edin cildinizin nemli olmasını sağlayın!

Kırışıklıklar, cilt yaşlanmasının en büyük görsel etkisi olabilir, ancak kuruluk çoğu sorunun temel nedenidir. Dünyaca ünlü dermatolog Anjali Mahto bu durumu, “Cilt metabolizması bir bütün olarak azalır. Derinin bariyer işlevi daha az verimli hale gelir ve bu, trans-epidermal su kaybına neden olur, bu da ciltten daha fazla su kaybı anlamına gelir. Ayrıca sebum ve lipid üretiminde de genel bir azalma var” şeklinde açıklıyor. Bu nedenle, onarıcı nemlendirici kremler ve serumlar kullanmak her zamankinden daha önemlidir. Cildin doğal sebum üretimi azaldığı için sebum kaynaklı kopma şansı da önemli ölçüde azalır.

Ve elbette cilt içeriden beslenir” diyenlerdenseniz, bol su içmeyi unutmayın!

2-Bakım ürünlerinizde mutlaka Retinol bulunmasına dikkat edin!

Retinol, cilt bakımında ince çizgilerin görünümünü azaltmaya gerçekten yardımcı olan kanıtlanmış bileşenlerden biridir. Retinol, cildin görünümünü geri kazanmaya ve hücre yenilenmesini hızlandırmaya yardımcı oluyor. Retinol kullanmak, cilt tonunu iyileştirmeye ve kolajen üretimini artırmaya yardımcı oluyor.

Zaten sürekli olarak retinol kullanıyorsanız, uygulamayı sürdürmek önemlidir. Bununla birlikte Maryam Zamani, henüz retinol kullanmaya başlamadıysanız, şimdi başlamak için harika bir zaman olduğunu, ancak bunu yavaş yaptığınızdan emin olmanız gerektiğini söylüyor. "Retinol bazlı ürünleri kullanmaya aşina değilseniz, cildin alışması için daha düşük bir konsantrasyonla başlayın. Ardından, sıklığı ve yüzdeyi yavaşça artırın” diyor.

3-Cildinize çok sık peeling uygulamayın!

Tüm hayatımız boyunca uzmanlar bize, ellili yaşlarımıza girerken genç ve ışıltılı bir ten elde etmenin ölü ciltlerden arınma; hatta keseleme olduğunu söylediler Ancak artık buna biraz ara vermenin zamanı geldi. Çünkü, cildin hasarlarını iyileştiren östrojen seviyemiz artık çok düşüktür. Östrojenin yara iyileşmesinde koruyucu bir rolü vardır ve menopozdan sonra bunun azalmış seviyeleri, cildin yaralanmadan iyileşmesinin daha uzun sürmesi anlamına gelir.

Bununla birlikte, cilt daha kuru hale geldikçe ve kendini onarma kabiliyeti azaldığında, peeling daha az etkili hale gelir. 

4-Bakım kremlerinizi yaşınıza uygun seçin!

Cilt bakım ürünlerimizi yaş aralıklarına göre tercih etmek bu dönemlerde oldukça önemli. Çünkü cildimiz belli bir yaştan sonra daha fazla kurumaya ve hassaslaşmaya başlar. Bu durumda cildi kurutmayan, hassas ciltlere özel bakım ürünleri kullanmakta fayda var. Özellikle cilt hassassa veya kızarıklığa yatkınsa, köpüren ürünler yerine temizleyici balsamlar ve hatta krem temizleyiciler kullanmamız öneriliyor. Ayrıca cildin kolajen üretimini artırmak için de daha fazla nemlendirmek gerekir.

5-Güneş koruyucular her zamankinden daha önemli!

Güneş koruyucuları genellikle yaşlanmayı önlemek için kullanılır. Ancak yaşımız ilerledikçe günlük SPF uygulaması zorunlu hale gelir. Yıllar içinde zararlı güneş ışınları, ciltteki elastin liflerine zarar verir.

Bununla birlikte, kırışıklıkların yanı sıra, ellili yaşlarımızda daha birçok cilt sorunuyla karşılaşabiliriz. Mahto, “UV ışınları çoğunlukla kadınları etkiler ve menopoz sırasında etkisi artar. Kızarıklığa, cilt hassasiyetine, kızarıklığa ve kan damarlarının genişlemesine neden olabilir. Geniş spektrumlu SPF, cilt alevlenmelerini, tahrişleri ve iltihaplanmayı azaltmada büyük rol oynar” diyerek güneş koruyucuların önemine dikkat çekiyor. Cildimizin doğal savunma mekanizmasının menopoz sonrası tehlikeye girdiğini düşünürsek, UV korumasını cilt bakımı önceliği olarak tutmak önemlidir.

 CİLT KONUSUNDA BU YAYINLARI DA GÖZDEN GEÇİRMELİSİNİZ!

Daha Genç, Lekesiz ve Canlı Bir Cilt İçin C Vitamininin 7 Faydası ve Ev Yapımı Serum Tarifi

Cildinizden Koyu Lekeleri Çıkaran 9 Ev Maskesi

Cilt Sarkmasını Önlemenin 7 Püf Noktası

Cilt Lekelerini Gidermek İçin Bu 6 Mucize Gıdayı Yüzünüze de Sürün!

Sağlıklı ve Canlı Bir Cilt İçin 10 Madde

Yaşlanma Karşıtı Krem Alırken Bunları Sakın Atlamayın!