Cildinizden Koyu Lekeleri Çıkaran 9 Ev Maskesi

Derideki koyu lekeler, her yaşta ortaya çıkabilecek bir yaygın cilt durumunu oluşturur. Cildinizde rengin daha koyu olduğu alanlar bulursanız paniğe kapılmayın. Çünkü deneyebileceğiniz basit çözümler var.

Cildinizdeki koyu lekeler nereden geliyor?

Cildimizde aniden koyu lekeler görünebilir, ancak varlıklarının her zaman bir nedeni vardır. Bilim adamlarının belirttiği birkaç ana faktör bu deri durum tetikleyebilir. Güneşe maruz kalma, iltihaplanma, hormonal değişiklikler, kimyasal ilaçlar alma, bazı sağlık sorunları (örneğin karaciğer hastalığı) ve yaşlanma. Cildinizde koyu lekeler bulursanız panik yapmayın. Bu koyu lekeler, son zamanlarda ortaya çıkan cilt iltihaplarından veya kendi ışığa duyarlılığınızdan kaynaklanıyor olabilir - başka bir deyişle, sıradan çillere dönüşebilirler.

İşte o muhteşem ilaçlar

  1. Ciltteki koyu lekeleri ve lekeleri beyazlatmaya yardımcı olan doğal çözümlerden biri patatestir. Ezeceğiniz patatesin suyunu pamuk yardımı ile cildinize yedirerek sürün. Veya taze patatesi ince ince dilin ve cildin lekeli alanları üzerinde 15 dakika bekletin. Ve daha sonra ılık su ile cildinizi yıkayın, birkaç dakika bekletin. Bu ilacı deneyenler, 7-8 gün patates uygulamaları yaptıktan sonra olumlu değişiklikler fark ediyorlar.
  2. Aloe Vera'nın yaşlanma karşıtı ve cildi besleyici özellikleri, onu cilt için harika bir çare haline getiriyor. Aloe Vera yaprağını ikiye bölün ve cildinize sürün. Cildinizin kurumasını bekleyin ve suyla durulayın. Koyu lekelerden kurtulana kadar bu tedaviyi günlük olarak tekrarlayın.
  3. Portakal kabuğu, büyük miktarlarda C Vitamini içerir ve bu da onu her türlü cilt sorunu için mükemmel bir çare haline getirir. 1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozunu 3 yemek kaşığı sütü karıştırarak yüz maskesi yapın. Maskeyi uygulayın, cildinizi 10-15 dakika beslemesine izin verin ve ardından su ile durulayın.
  4. Limon, güçlü beyazlatma özelliklerine sahip başka bir doğal üründür. Pamuklu bir bezle etkilenen bölgeye biraz taze limon suyu sürün. Kurumasını bekleyin ve ardından suyla durulayın. Bu ilacı  en az 2 hafta boyunca günlük olarak uygulayın.
  5. Cildinizi aydınlatmaya, beslemeye, pul pul dökmeye ve hatta cildinizin tonunu düzeltmeye yardımcı olacak bir yüz maskesi için limon suyunu balla karıştırabilirsiniz.
  6. Hindistan cevizi yağı, besleyici, antibakteriyel ve nemlendirici özellikleri sayesinde koyu lekelerden etkilenen ciltler için harikalar yaratabilecek bir başka doğal çare. Hindistan cevizi yağını etkilenen bölgelere uygulayın ve cildinizin onu emmesine izin verin. Daha fazla vitamin içerdiğinden soğuk preslenmiş yağ kullandığınızdan emin olun.
  7. Harika bir cilt toniği yapmak için eşit miktarda su ve elma sirkesini karıştırın . Bu karışımı etkilenen bölgeye uygulayın, kurumasını bekleyin ve suyla durulayın. Cildinizdeki koyu lekeler kaybolana kadar her gün bu toniği uygulayın.
  8. Ananas, cilt beyazlatma için etkili olan doğal asitler bakımından zengindir. Ananas suyunu koyu lekelerden etkilenen bölgelere pamuklu bezle sürün  ve 5 dakika sonra durulayın. Ayrıca cildinizi ince dilimler halinde taze ananasla ovabilirsiniz.
  9. Cildin beyazlatılması için yulaf ve yoğurtlu yüz maskesi deneyin. 2 yemek kaşığı ev yapımı doğal yoğurt  ile 1 çorba kaşığı yulafı karıştırın ve yüzünüze sürün.20 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.

Alışkanlıklarınızı değiştirin

Güneşe maruz kalma, cildinizde koyu lekelere neden olan faktörlerden biridir. Güneşte uzun süre kalmak, zararlı güneş ışınlarına karşı doğal korumamız olan melanin üretimini tetikler. Güneşin en aktif olduğu zamanlarda açıkta daha az zaman geçirin ve düzenli olarak güneş kremi kullanın.

Kullandığınız ilaçlardaki bazı kimyasallar ciltte lekelere ve karmalara sebep olabiliyor. Cildiniz koyu lekelere eğilimliyse, bu kimyasalları içeren ilaçları azalttığınızdan emin olun.

Risklerin farkında olun

Az önce belirttiğimiz çareler, birçok insan için yararlı olduklarını kanıtladı. Bunların hiçbiri size yardımcı olmuyorsa veya cilt durumunuzun kötüleştiğini fark ederseniz, aile doktorunuzu ziyaret etmelisiniz. Yazının başında da söylediğimiz gibi, bu cilt sorunlarına neden olan birçok farklı neden var ve cildinizde koyu lekelerin ortaya çıkmasına neden olan şeyin ne olduğunu tam olarak öğrendikten sonra, onlarla daha etkili bir şekilde nasıl savaşacağınızı da biliyorsunuz.

Bu yazıları da okumalısınız! TIKLAYIN...

Eklem Ağrıları İçin 5 Doğal İltihap Sökücü Çay

Bacak Ağrıları Çekenler Bu 8 Fotoğrafı Dikkatli Okuyun!!!

Eklem Ağrıları ve Fazla Kilolar İçin Bamya Tohumunun 11 Mucizesi