Daha Genç, Lekesiz ve Canlı Bir Cilt İçin C Vitamininin 7 Faydası ve Ev Yapımı Serum Tarifi


C vitamini, sağlımızın en temel yapı taşları arasında… Bu çok kıymetli antioksidan aynı zamanda, cilt güzelliğinin ve tazeliğinin de en önemli parçası…

C vitamini, yaygın özellikleri ve cildi yenileyebilmesi sayesinde, cilt temizleme ürünlerinden, serumlara, nemlendiricilere ve yüz maskelerine kadar her ürünün formülünde yerini almış durumda.

C Vitamininin Sağlık ve Cilt Bakımına Yararları
Sağlık dendiğinde, akla C vitamininin gelmemesi işten bile değil. En güçlü antioksidanlardan biri" olan bu vitamin, yalnızca güzelliğe değil, sağlığa da katkı sağlıyor. Önemli sağlık sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra, C vitamini cildiniz için de oldukça yararlı. 

Üstüne üstlük, cildin sıkılaşmasını sağlayarak, bu sayede ince çizgilerin önlenmesine katkıda bulunur. C vitamini cilt bakımında kullanıldığında güvenli, hassas ve etkilidir.

1. Serbest Radikalleri Engeller

C vitamini cildi çevresel tehditlere karşı korumak ve ince çizgiler, kırışıklıklar, donukluk ve hatta koyu lekeler gibi erken yaşlanma belirtilerini önler

2. Cildinizi Nemlendirir

Uzmanların görüşü C vitaminli formüllerin aşırı nemlendirici olması yönünde.  kirlilik partiküllerinin ciltte birikmesini sınırlarken, kırışıklık görünümünün azalmasına da yardımcı oluyor.

3. İstenmeyen cilt lekelerinden kurtarır

C vitamini, güneş ışığına fazla maruz kalmaktan oluşan hasarı da önlüyor. Serbest radikal kaynaklı hasarları önlemenin yanı sıra,  cildi aydınlatıyor ve koyu renkli lekelerin solmasına yardımcı olur.

Can sıkıcı lekelere İlaveten, bu cilt harikası vitamin, tirozinaz isimli enzimin salgılanmasını önleyerek tirozinin melanine dönüşmesini engeller ve böylece cilt renginin değişmesinin (hiperpigmentasyon) önüne geçiyor.

4. İnce Çizgileri ve Kırışıklıkları En Aza İndirir


Cilt bakımında, C vitamininin bilinen en iyi özelliği ise YAŞLANMA GECİKTİRİCİ olması. Antioksidan yapısı ile yaşlanmanın sinir bozucu belirtileri ile başa çıkmanızı sağlıyor. Yaşlanma belirtileri söz konusu olduğunda, gözlerimiz büyük bir endişe kaynağıdır. C vitamini cilt onarıcı, dolgunlaştırıcı, destekleyici ve yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. 

5. Kolajen Üretiminizi Arttırır

C vitamini her türlü cilt bakım ürününde bulunur. Nemlendirici öncesinde cildin onarımını hızlandırmaya, yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve cildi yenilemeye yardımcı olmak için idealdir. Mikrokapsüllemiş vitaminler A, C ve E hasarlı cilt tarafından daha iyi emilerek ince çizgilerin ve hiperpigmentasyon (yaşlılık lekeleri) lekelerinin azaltılmasını sağlarken, kollajen sentezini uyararak güneş ışınları ile oluşan yaşlanma belirtilerini azalmaya yardımcı olur. Cildi onarmaya yardımcı peptitler ile elastikiyeti arttırmaya yardımcı olurken, cilt yaşlanmasına neden olan biyokimyasal tetikleyicileri de önler.  C vitamini kollajen üretimini uyarıyor ve üretilen kollajen cildin kalitesini ve dokusunu arttırıyor.

6. UV Işınlarından Korur

C vitamini güneşin zararlarına karşı koruma sağlayabilir, ancak tek savunma hattınız bu olmamalı. 

7. Yorgunlukla Savaşır

  • Cildinize uygulayacağınız C vitamini içerikli bakımlar, yüzünüzdeki yorgun ifadenin giderilmesini sağlar; canlılık verir.

Evde C Vitamini Serumu Nasıl Yapılır?

Önemli not!!! Bu tarifteki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayın! Serumu önce bileğinizin içinde test edin.

Piyasada hazır olarak satılan C vitamini serumları arasında, kimyasal maddeler içermeyenleri de mevcut. Fakat bu serumlar yararlı oldukları kadar pahalılar da. Alternatif olarak bu tür serumları, evde kendiniz de yapabilirsiniz

Uyarı: Bu serumun ana maddesi olan C vitamini tozunu alırken dikkatli olun. Suda eriyen C vitamini haplarını kullanmayın. Güvendiğiniz bir doğal ürün veya kozmetik markasından almayı tercih edin. Mutlaka çok az miktarda kullanın.

Malzemeler:

  •  ½ çay kaşığı C Vitamini tozu, 
  • 1 su bardağı kaynatılmış soğutulmuş içme suyu, 
  • 1 çay kaşığı bitkisel gliserin, 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli, 
  • 1 ampul E vitamini veya 1 çay kaşığı E vitamini yağı

Yapılışı: 

Orta boy bir şişeye, örneğin seyahat boyu satılan boş sprey veya losyon şişesine önce su ve C vitamini tozunu koyup, toz iyice çözülene kadar çalkalayın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin.

Yatmadan evvel temizlediğiniz cildinize, her defasında şişeyi yeniden çalkalayıp, malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayarak sürün. Sprey şeklinde sıkabileceğiniz gibi bir pamuk yardımıyla da cildinize yayabilirsiniz. Bu serum, özellikle olgun ciltlerde olumlu sonuçlar veriyor.

CİLT KONUSUNDA BU YAYINLARI DA GÖZDEN GEÇİRMELİSİNİZ!

Cildinizden Koyu Lekeleri Çıkaran 9 Ev Maskesi

Cilt Sarkmasını Önlemenin 7 Püf Noktası

Cilt Lekelerini Gidermek İçin Bu 6 Mucize Gıdayı Yüzünüze de Sürün!

Sağlıklı ve Canlı Bir Cilt İçin 10 Madde

Yaşlanma Karşıtı Krem Alırken Bunları Sakın Atlamayın!