6 Madde ile Neden Yoga Yapmalısınız?


Yürüyüş dışında bizim yaşımızda herkesin yapacağı iki spordan biri de yoga duruşları. Diğeri de yüzme (ki herkesin deniz ya da havuz imkanı yok maalesef). Neyse biz yogaya dönelim.

Yıllar önce annemle gittiğimiz bir sağlık kürü merkezinde yoga ile tanıştığımdan beri neredeyse hayatım değişti.  Yoga eğitmenimizin annemin derslere katılması konusundaki ısrarı (annem o zaman 70 yaşında ve kemik erimesi hastası) beni çok şaşırtmıştı. Ben "yürüyüş bile yaptıramıyorum, annem nasıl yoga yapsın?" deyince yoganın her yaşta yapılacak bir spor olduğunu ilk 1 haftadan sonra iyileşme sağladığını ve her duruş için"yapabildiği kadar" sloganının geçerli olduğunu söylemişti.

Yoga, her yaştan kadın için inanılmaz bir egzersiz uygulamasıdır, ancak 50 yaşın üzerindeki kadınlar için özellikle idealdir. İşte 50'li yaşlarınızda yoga yapmanın 5 şaşırtıcı faydası...

Daha Rahat  ve Daha Çok Uyuyorsunuz
50 yaşın üzerindeki kadınlarda hormon değişimleri ve stresli yaşam tarzı, uyku problemlerini beraberinde getiriyor.  

Yoganın fiziksel hareketi, ritmik nefes alımı ve kaslar üzerindeki rahatlatıcı etkisi, yatarken yoga uygulayan kadınların daha erken uykuya dalmasını sağlıyor. Daha fazla ve daha iyi uyku, gelişmiş yaşam kalitesi anlamına da gelir.

Kronik Ağrılarınız Yok Oluyor

Kol, bacak, sırt ve bel ağrısı gibi sizi rahat bırakmaya8n ağrılarınız uygun olan yoga duruşlarının uygulanması ile kısa zamanda yok oluyor. Ancak bel ve boyun fıtığı gibi durumlarda mutlaka öncelikle doktorunuza danışmalısınız.

Kemik Erimesini Önlüyor

Büyük bir çoğunluğumuzun derdi olan osteoporoza karşı çok iyi bir uygulama olan yoga, kemik yoğunluğu kaybını yavaşlatarak, sağlıklı kemiklere kavuşmanızı sağlıyor.

Daha Dinç, Zinde Ve Enerjik Oluyorsunuz

50 yaşından sonra esnekliğimiz azalıyor. Düzenli yoga hareketleri, eklemlerin yağlanmasını sağlar, böylece esneklik ve hareketlilik artıyor. Ek olarak, yoga vücudun kaslarını nazikçe güçlendirir ve uzatır, böylece enerji seviyesinin yükselmesine ve genel bir canlılık hissine neden olur.  Yoga aynı zamanda zihni ve vücudu keskin, uyanık, açık ve dinlenmiş hissettiren stres giderici bir araçtır.

Daha İnce Ve Daha Güzel Oluyorsunuz

Kas kütlenizi oluşturan ve ağrıyı hafifleten uzatma, güçlendirme pozları, ince, güçlü bir vücut ve düz duruşunuzu korumanıza yardımcı olan ek yararı da sunuyor. 

BU YAZILARA DA GÖZ ATMADAN GEÇMEYİN! TIKLAYIN!