Sağlıklı Yaş Almanın En İyi 10 Sırrı

Hepimiz sağlıklı ve mutlu yaşlanmak isteriz. Bunu başarmak için ne kadar çabalasak da, pek çoğumuz bunu nasıl başaracağımızı bilmiyoruz. Doğru beslenme, egzersiz ve huzur mu? Kısa cevap 'Evet', ama aslında çok daha fazlası. Aslında işin sırrı yaşam tarzımızda ve çevremizde...
Evet bu iki faktörün de iyi bir hayat yaşamakla çok ilgisi var. Çevrenizdeki yaşlı yetişkinleri düşünün. Kimin daha az sağlık sorunu var gibi görünüyor? Kim mutlu bir yaşam tarzı yaşıyor gibi görünüyor? Emekli olduğunuzda nasıl yaşamak istediğinizi düşünün.  Yaşlı yetişkinlerden nasıl zarif bir şekilde yaşlanacağımız ve sağlıklı yaşlar alacağımız konusunda çok şey öğrenebiliriz.

Sağlıklı yaşlanma ve uzun ömür için yaşam tarzı ve çevre çok önemli olduğundan, en iyi emeklilik yaşam tarzını oluşturmaya nereden başlayacağınızı bilmek önemlidir. Uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamak için aşağıdaki sırları hatırlayın.

Sır 1: Vücudunuzu Doğru Besleyin

Neredeyse tüm bilimsel araştırmalara göre sebzelere ve tam tahıllara odaklanmak, rafine karbonhidratları sınırlamak ve trans yağlardan kaçınırken doymuş yağları azaltmak çok ama çok önemlidir. Aşırı yemekten kaçınmanız ve akşam yemeğinden sonra mutfağı kapatmanız, yiyecekleri sınırsız hale getirmeniz iyi yaş almanın neredeyse birinci şartı...

Sır 2: Harekete Geçin

Egzersiz, vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Sadece gücü ve dayanıklılığı artırmakla kalmaz, kilonuzu ve sağlığınızı yönetmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda düşmeleri ve kırık kemikleri önlemeye yardımcı olarak dengeyi de iyileştirebilir.

Sır 3: Zihninizi Çalıştırın

Kelime oyunları oynamak, kitap okumak ve yeni şeyler öğrenmek, hafızayı geliştirmeye ve beyin aktivitesini geliştirmeye yardımcı olabilir. Yaşlandıkça sağlıklı bir zihne sahip olmak önemlidir, bu nedenle düzenli olarak yıllara meydan okuyabilirsiniz..

Sır 4: Tutkunuzu Bulun

Yıllardır ihmal ettiğiniz bir hobiniz veya yeteneğiniz var mı? Hep denemek isteyip de fırsat bulamadığınız bir şey var mı? Şimdi tam zamanı! Tutkulu olduğunuz bir şey bulmak, ruh halinizi büyük ölçüde iyileştirebilir, depresyon riskini azaltabilir ve hayal kırıklığınız için en güzel çare olabilir...

Sır 5: Sosyalleşin

Sevdiklerinizle ilişkileriniz ve kendinizi iyi hissedeceğiniz ortamlara girmek, stresi yönetmeye yardımcı olur, depresyon riskini azaltır ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur. Gönüllü etkinliklere ve sosyal kulüplere katılarak ve ilgi alanlarını paylaşarak başkalarıyla etkileşim kurun.

Sır 6: Sağlığınızı Sabote Etmekten Vazgeçin

Sigara içmek, alkol almak,ve aşırı yemek yemek ömrünüzü kısaltabilir. Ne kadar alkol aldığınızı, ne kadar yemek yediğinizi kontrol ettiğinizden ve sigarayı bırakmaya çalıştığınızdan emin olun. Herhangi bir tıbbi sorunu bir doktor tarafından kontrol etmeyi ve reçete edilen ilaçları belirtildiği şekilde almayı unutmayın.

Sır 7: Mutluluğu Bulun ve Stresi Azaltın

Egzersiz yaparak, yoga yaparak, yazarak ve hatta doğada yürüyerek sizi mutlu eden şeyi yapın ve stresinizi azaltın . Güneş sadece mutluluğunuzu artırmakla kalmaz, egzersiz sizi daha mutlu eden ve stresi azaltan endorfinleri serbest bırakabilir.

Sır 8: Doğru Uykuya Kavuşun
Sağlayın İyi bir gece uykusunun değerini küçümsemeyin. Uzmanlara göre uyku, hücre fonksiyonunu düzenlemek ve vücudun iyileşmesine yardımcı olmak için çok önemlidir. Uzmanlar ayrıca uzun ömürlülüğün düzenli uyku düzenleriyle bağlantılı olduğunu belirtiyorlar. Her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın.

Sır 9: Öğrenmeyi Asla Bırakmayın

Denemek istediğin bir yoga dersi var mı? Öğrenmek istediğin bir müzik aleti? Okula geri dönmek mi yoksa eğitiminizi ilerletmek mi istiyorsunuz? Asla geç değil. Öğrenme, yalnızca daha fazla sosyalleşme için fırsatlar yaratmakla kalmaz, aynı zamanda beyin sağlığını ve memnuniyetini iyileştirmeye yardımcı olabilir ve yaşlı yetişkinlerin daha doyumlu hissetmelerini sağlayabilir.

Sır 10: Doğru Emeklilik Yaşam Tarzını Bulun

Uzun, aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmek için yaşlı yetişkinlerin nerede yaşadıklarını düşünmeleri gerekir. Evde yalnız yaşıyorlarsa zamanla izole olabilirler. Bu nedenle ilerleyen yıllar için araştırma yapın, ve kendinizi en iyi hissedeceğiniz yaşam tarzını oluşturmaya çalışın...

BU YAYINLARI DA TIKLAMALISINIZ!