50'li Yaşların 50 Eşsiz Güzelliği


50 yaş üzerindeki biri doktor ve yazar; biri klinik psikolog; biri emeklilik ve yaşam tarzı uzmanı olan 5 ABD’li kadın yazardan 50 yaş üzerine 50 yorum almışlar… Ben de kendi fikirlerimle harmanlayarak size sunuyorum… Eklemelerinizi bekliyorum… 

1. 50 yaşına girdikten sonra kendinizi daha özgür hissediyorsunuz. “Söylemek istediğimi söyleyebilirim, yapmak istediğim şeyleri yapabilir ve giymek istediğim şeyleri giyebilirim” diye düşünüyorsunuz.
2. “Ben artık yaşlandım” diyerek, yapmak istemediğiniz şeylerden kolaylıkla kurtulabiliyorsunuz. Harika bir bahane oluyor!   
3. Artık küçük şeyleri dert etmiyorsunuz. Ve artık büyük sandığınız dertlerin bile aslında ne kadar küçük olduğunu öğreniyorsunuz
4. 50 yaşın üzerinde eşinize “Ne düşünüyorsun?” diye sorup dertlenmiyorsunuz. Çünkü artık ne düşündüğü umurunuzda değil… 
5. Hiç kimsenin mükemmel olmadığından artık emin olduğunuz için siz de mükemmel olmaya çalışmaktan vazgeçiyorsunuz. 
6. Kendinizle en iyi ilişkiyi 50 yaşından sonra kuruyorsunuz.
7. Kendinizi, fiziksel görüntünüzü kabullenmeyi öğreniyorsunuz. 40’lı yaşlardaki plastik cerrahi hevesleriniz bitiyor. Artık daha rahat “ben ne isem oyum” diyebiliyorsunuz.
8. Sırtınızda yük gibi taşıdığınız insan ve ilişkilerden daha rahat kurtulabiliyorsunuz.
9.En büyük servetinizin önünüzde kalan zaman olduğunu fark ediyorsunuz. Zamanınızı en güzel şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz.
10.İnsanların sizinle ve görünüşünüzle ilgili düşüncelerinin önemi çok azalıyor. İsterseniz her hafta saçınızın rengini değiştirebilirsiniz. İnsanların tavsiye ve fikirlerini dinlersiniz ama onları uygulayacağınız anlamına gelmez.
11.İstediğiniz şekilde giyinebilirsiniz. Artık insanların sizi beğenmesinden ziyade, sizin kendinizi iyi hissetmenize daha çok önem veriyorsunuz.
12.50 yaşından sonra kendinizi hayat içinde daha güçlü hissediyorsunuz.
13.Fırsatlar dünyası, 50 yaşını doldurduğunuzda açılabiliyor. Bilginiz ve birikiminiz, artık yeterli zamanı ayırabilmenizle birleşince çok daha verimli olabilirsiniz.
14.50 yaş üzeri her kadın kendi hayatının yıldızıdır. Hayatın değerli olduğunu, yaşamın ihtişamlı olduğunu hisseden her kadın, başkandır, CEO’dur, yıldızdır…
15.Girişimci ruh, 50 yaşındaki kadınlarda patlama yaşıyor. Kendi rüyalarının peşinde koşmanın değerini ve koşacak gücü bu yaşta buluyorlar.
16.Neyi sevdiğinizi ve neyi sevmediğinizi biliyorsun. Moda olan hiçbir şey umurunuzda olmuyor. Kimsenin sizi etkilemesine izin vermiyorsunuz.
17.Kendinize güvenebileceğinizi ve yeni fırsatlara açık olduğunuzu öğreniyorsunuz. Değişimi kabul edebilir ve hayatla başa çıkabilirsiniz. 
18.50 yaş giyimi diye bir şey yoktur. Canı isteyen yırtık kot ile pembe tişört de giyebilir, anne gömleklerin giymek zorunda değiliz.
19.Artık hayat mottonuz şu olabiliyor: “Çalışıyorum, üretiyorum, alışveriş yapıyor, seyahat ediyor ve arkadaşlarımla daha çok zaman geçiriyorum ve keyif alıyorum.”
20.50 yaş üzeri bir kadına parlak kırmızı ruj daha çok yakışıyor.
21.50'den sonra kadınlar daha eğlenceli oluyor.
22.Hayatın mizahını takdir etmeyi öğreniyoruz. Kendimizle ve hayatla daha rahat dalga geçebiliyoruz.

23.Daha çok gülüyorsunuz ve gülümsüyorsunuz. İçindeki çocuğun istediği gibi oynamasına izin veriyorsunuz. 
24.İkinci bir okul, eğitim, kurs ya da içinde ukde kalan her şeyi yapmak için 50 yaş çok ideal bir dönem olabiliyor.
25.İnsanlar 50 yaş üzerinde ve enerjik olmanızdan çok keyif alıyorlar. Ve bu da size yansıyor.
26.Gönlüne göre harcayabileceğim “boş vakitleriniz” artıyor. “Sanat dersleri alabilirim, seyahatlere çıkabilirim, arkadaşlarımla şamata yapabilirim…” diye düşünebiliyorsunuz
27.Yeteneğin yaşla alakası olmadığını fark ediyorsunuz. Risk alma, kişisel rahatlık seviyenizi zorlama, kendinizi yeniden keşfetmenin değerini öğreniyorsunuz.. 
28.Yaşamınızı iç bilgelikten, ruhunuzdan beslemeyi öğrenirsiniz. Hayatınız, dergilerde mevcut olanlardan değil, içerideki gerçeklerden kaynaklandığını tam olarak anlıyorsunuz.
29.Kişisel stil anlayışınız tam olgunluğa erişiyor. Onca yıllar deney yaptıktan sonra sizi neyin rahat hissettirdiğini, neyin göz kamaştırıcı olduğunu öğreniyorsunuz.
30.50 yaşın üzerindeki bir kadın TV’de eşinin izlediği bir şeyi izlemek istemiyorsa, bu konuda sızlanarak orada için oturmaz. Yapmak istediği bir şey yapar. Ve bu genellikle daha ilginç bir şeydir.
31.Gerçekten kim olduğunuzu, sevdiğiniz ve beğenmediğiniz şeyleri öğrendiniz. Bu bilinç, geriye kalan hayatı daha keyifli, eğlenceli ve kolay hale getirir. Bu durumun tek dezavantajı, çevrenizde yeni insanların bulunmasını zorlaştırıyor çünkü çok daha seçici oluyorsunuz. 
32.50 yaş üstü kadınlar hikmet sahibidir.
33.50'de hayatın büyük olduğunu, şimdiye kadar olduğundan daha büyük olduğunu biliyorsunuz. 
34.Yaşamın çok iyileştirme kabiliyetine sahip olduğunu, artık biliyorsunuz.
35.Korkunç olduğunu düşündüğünüz birçok şeyin, yaşamın gerçeği olduğunu biliyorsunuz ve kabulleniyorsunuz.
36.Kadınlar yaşla daha fazla hikmet sahibi olurlar. Günahlarınızı 50 yaşın üzerindeki bir kadına itiraf etmek zorunda kalmazsınız. Çünkü onlar çok derin bir iç görüye sahiptir ve her şeyi siz söylemeden hisseder ve anlarlar.
37.50 yaş sonrası kendini yansıtmanın tam zamanıdır. Amacınıza, hedefinize ve sizi mutlu edecek şeylere daha kolay odaklanıyorsunuz.
38.50 yaş üzeri kadınlar danışmandır, rol modelidir ve bilgedirler…
39.Artık neyin daha önemli olduğunu bilmeye başlıyorsunuz.
40.50 yaşında kadınlar hayatlarındaki misyonları anlamları aramaya başlıyorlar. Topluma neler verebileceklerini araştırıyorlar ve daha duyarlı oluyorlar.
41.Kendiniz ve diğer insanlar için daha fazla şefkatli oluyorsunuz ve artık daha fazla kabulünüz var.
42.Mizahı kendi zayıf yönlerinizde görmeyi öğreniyorsunuz, hafifliyor ve kendinizle daha rahat dalga geçebiliyorsunuz.
43.Şu an sahip olduğunuz bilgi ile kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz. Kendi sınırlarınızı ve hayatın sınırlarını dahi iyi fark ediyorsunuz.
44.Ne kadar genç, ne kadar yaşlı olduğunuzu biliyorsunuz. Ve hayatın ne kadar çok olduğunu fark ediyorsunuz.
45.50 yaşından sonra, bir şey hakkında tutkulu olmanın değerini öğreniyorsunuz. Bir sevgili, bir kariyer ve hayatınız. Bir gün içinde her anı sevmeyi öğreniyorsunuz.
46.Torunlarınızla tanışmayı dört gözle bekliyorsunuz. Torun sevgisinin hayatın en değerli mükafatlarından biri olduğun öğreniyorsunuz.
47.Hayatın şikayet edecek kadar uzun olmadığını öğreniyorsunuz.
48.Yaşadığınız her soruna çözüm gözüyle bakmayı öğreniyorsunuz.
49.Kalan hayatınızı çok daha mutlu ve verimli geçirmenin gerçekçi yollarını buluyorsunuz.
50.Evet, artık hayatı daha çok seviyor, kıymetini daha çok biliyorsunuz..... 
ÖMRÜNÜZ MUTLU VE UZUN OLSUN.... :) 

50'den Sonra Hayat  (NG)

Bir de bu yazılara göz atın bence