50’den Sonra Hayatı Daha Çok Sevdirecek 11 Adım


Hayatınızda köklü değişiklikler yapmanın artık imkânsız ya da çok zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hepimizin zaman zaman hayattan hiç zevk almadığı, kendisinden ve şartlarından hiç memnun olmadığı ve motivasyonunu kaybettiği dönemler oluyor. Özellikle bizim yaşımızda daha sık rastlanan bir durum bu…

Haklı olduğunuz taraflar elbette var… Belki, yaşadığınız kenti, eğitiminizi, evliliğinizi, ailenizi ve çocuklarınızı değiştiremezsiniz.

Ancak asıl değişimini kişinin kendinden başlaması gerektiğini size tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Ve bunun için hiçbir yaş geç değil; hiçbir durum zor değil. Peki, kendimizi değiştirmeye nasıl başlayacağız?

İşte, hayatınızın kontrolünü kendi ellerinize almak ve kendinizi değiştirmeye başlamak için yapabilecekleriniz:

1.Hiç vazgeçmeden hayal kurun:

 Hayal kurmak ruhunuzu beslenmenin ve tazelemenin yollarından biridir. Kendinizi ve sevdiklerinizi ilgilendiren hayaller kurun. Nasıl olursa olsun. Her şey hayal etmekle başlar.

2.Okuyun, okuyun, okuyun! : 

Artık çoğumuzun gözleri pek sağlam değil, ama gözlükler yardımıyla, her gün bir miktar kitap okumaya gayret edin. Bu hem zihin sağlığınız için şart, hem de okumak, farklı hayatlara girmek, insanı dönüştüren, zenginleştiren eşsiz bir deneyimdir.

3.Sağlıklı beslenin

Evet, bunu her konuda söylediğim gibi, yine söylüyorum. Beslenme biçiminiz, tüm biyolojimizi olduğu gibi, ruh ve akıl sağlığınızı da etkiliyor. En önemlisi sağlıklı beslenmek sizi daha enerjik hale getiriyor. Bu da huzur ve keyfin en temel şartı…

4.Yaptığınız şeyleri sevmiyorsanız, sevdiğiniz şeyleri yapın

Günlük rutinlerinizi değiştirin. Gerçekten zevk almayarak yaptığınız şeyleri kendiniz için zevkli hale getirmeye çalışın; hatta mümkünse de bırakın yapmayın.

5.Bıkıp usanmadan, kendinizi geliştirin

Her döneminizde mutlaka hedefleriniz olsun. Bir kursa gitmek, yeni bir dil öğrenmek, bir konu üzerinde çalışmak, bir şeyler üretmek gibi…

6.Evcil hayvan besleyin

Özellikle yalnız yaşayan güz50k’lere bu önerim… Bir kedi, köpek, kuş vs beslemek, size güzel enerji veriyor. Sevgi alış-verişi, bir canlıyı sahiplenme ve beslemenin ruhsal huzuru, hayatınıza anlam değer ve sevgi katıyor.

7.Sporu hayatınızın bir parçası yapın.



İster iskemlede oturduğunuz yerde yarım saatlik egzersizler olsun, ister günlük yürüyüşler ve isterse de, spor salonlarında geçireceğiniz saatler olsun… Şartlarınız ne kadarına el veriyorsa o kadarını yapın ama her gün düzenli olarak mutlaka yapın… Sporun ne kadar dönüştürücü ve güçlendirici olduğuna şaşıracaksınız…

8.Elinizdeki eksik işleri tamamlayın.

Dişinizi sıkın ve o yarım kalan örgüyü, yarım kalan kitabı, başladığınız kursu… vb. mutlaka bitirin. Vazgeçmemek, bir işi tamamına erdirmek, işin kendisinden çok huzur ve öz saygı sağlıyor insana.

9.Gezmelere doymayın

Kendi imkanlarınız ne kadarına elveriyorsa mutlaka gezin, seyahat edin. İster hafta sonu gezi grupları olsun, isterse yurtdışı turlar, mutlaka gezme programlarına katılın. Hiç imkanınız yoksa bile, dostlarınızla birlikte maliyetsiz bir şekilde, yaşadığınız şehirde tarihi, turistik ya da kültürel gezmeler organize edin. Yeni deneyimlerin sizi nasıl zenginleştirdiğine hayret edeceksiniz.

10.Bir hobiniz olsun

Şimdiye kadar denemediğiniz ama heves ettiğiniz bir hobi varsa ona hemen başlamanın yolunu bulun.  Farklı hobiler edinerek sınırlarınızın dışına çıkmaya çalışın. Böylece hayata daha farklı bir bakış açısı ile bakabilir, ruhunuzu geliştirebilirsiniz…

11.Zararlı alışkanlıklarınız ile şimdi savaş başlatın.

Sigara ve alkol gibi alışkanlıklar var ise, kendinize kısa dönemler ile detoks yapın. Örneğin 3 gün sigara içmeden kendinizi seyredin. Nasıl hafiflemiş ve tazelenmiş hissettiğinizi göreceksiniz.

HADİ GÜZ50K’LERİM İNANIN HİÇ BİRİ HİÇ ZOR DEĞİL…
BİR YERDEN BAŞLAMA ZAMANI… ŞİMDİ!!!
50’den Sonra (NG)