64 yaşında ama 40 yaşında görünüyor: Gençlik sırrını açıkladı


OdaTV'de yayınlanan habere göre, 64 yaşındaki Harrah Brown, sosyal medyada düzenli olarak "her yaşta güzel, formda ve kendinden emin" kalma arayışı hakkında paylaşımlar yapıyor ve videolarıyla izleyenleri hayrete düşürüyor.

Tek bir beslenme kuralına bağlı kaldığını söylüyor. 90/10 kuralını uyguladığını söyleyen Harrah, Sabah'ın haberine göre, "Evde yemek yerken yüzde doksan besin açısından yoğun yiyecekler tercih ediyorum ve dışarıda yemek yerken yüzde 10 keyif aldığım eğlenceli yiyecekleri tüketiyorum" diyor.

Bu plana sadık kalarak bir türlü gitmeyen karın yağlarını da erittiğini söyleyen Harrah, artık "daha zayıf ve güçlü" hissettiğini söyledi.

GENÇ KALMASINA YARDIMCI OLAN BESİNLER
YABAN MERSİNİ VE AHUDUDU
Birçok araştırmaya göre yemişler yiyebileceğiniz en sağlıklı yiyecekler arasında yer alıyor.
Beslenme profesörü Eric Rimm, şöyle konuştu: "Ortalama olarak, daha fazla meyve yiyen insanlar biraz daha uzun yaşıyor gibi görünüyor."


Rimm, mevsimindeyken günde bir fincan taze meyve yemenin iyi bir rehber olduğunu öne sürdü, ancak çoğu uzman donmuş meyvelerin de tüketilebileceğini söylüyor.

ZEYTİNYAĞI
Akdeniz Diyetinin temel taşı olan 2023 tarihli bir çalışma, zeytinyağının, Brown'ın kendisiyle savaştığı türden "yaşlanmanın neden olduğu göbek yağını yok edebildiğini" gösterdi. Zeytinyağı aynı zamanda kalp sağlığı ve uzun ömürle de ilişkilendirilmektedir.
BADEM SÜTÜ, ANTEP FISTIĞI VE DOĞAL FISTIK EZMESİ
Brown'ın tükettiği bir diğer temel madde olan antep fıstığı gibi kuru yemişlerin çekiciliği arttırdığı görüldü. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, belirli kuru yemişlerini yemenin de göbek yağını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi.
Uzmanlar, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilecek antioksidan ve antienflamatuar özellikleri öne sürerek kuruyemiş içeren beslenmenin sağlıklı olduğunu söylüyorlar.

SOMON
Brown hayranlarına protein kaynağı olarak akşam yemeğinde balık yemeyi sevdiğini söyledi. Pek çok araştırma, haftada iki balık tüketiminin ölüm riskini azalttığını ortaya koydu.
Diyetisyen Johanna Angman, yağlı balıkların aynı zamanda yaşlanma belirtilerini yavaşlatarak görünümünüzü iyileştirmeye yardımcı olabilecek antioksidanlarla dolu olduğunu söyledi.

SALATALIK, MARUL, LAHANA VE KİŞNİŞ
Brown'ın genç görünme çabasında yeşillikler büyük bir rol oynuyor; salatalık, marul, lahana ve kişniş bunlardan birkaçı. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu araştırmasına göre günde üç porsiyon sebze uzun ömürlülüğe katkıda bulunabilir. Brown, yüksek protein içeriği nedeniyle yoğurdu da sevdiğini söylüyor.