Kumsalda Yürümenin 7 Muhteşem İlave Faydası


Yaz mevsimi gelir gelmez, kendimizi sahillere atmak isteriz. Kimi zaman saatlerce yüzebilmek, kimi zaman keyfimizce güneşlenebilmek kimi zaman da sadece yosun kokusunu içimize çekip gülümseyerek yürüyebilmek için… Siz hangisini tercih edenlerdensiniz bilemeyiz; ama bu hareketlerin ruhunuza ve bedeninize çok iyi geldiğini biliyoruz.

İşte kumsalda yürümenin 7 olumlu etkisi:
1) Sakinleştirir

Yumuşacık kumlar üzerinde sakince yaptığınız bir yürüyüş, stresinizin azalmasına yardımcı olur. Hele ki bu yürüyüşü güneş altında yaparsanız hem sağlığınız için gerekli olan D vitaminini edinir hem de ruhunuzu sakinleştirirsiniz.

2) Kasları Çalıştırır

Kumlar üzerinde özellikle yalın ayak bir şekilde yürüyorsanız oldukça zorlanabilirsiniz; fakat bu zorluk sakın ola sinirinizi bozup vazgeçmenize neden olmasın. Çünkü kumlara gömülen ayaklarınız sayesinde ayak ve bacak kaslarınızın daha iyi çalışmasını sağlar son derece faydalı bir yürüyüş yapmış olursunuz.

3) Kalori Yaktırır

Kumsalda yürümek, düz yolda yürümeye benzemez elbette. Daha çok çaba, daha çok efor gerektirir. Kumlara gömülmemek için verdiğiniz çaba, önünüze çıkan çeşitli engeller sayesinde daha fazla kalori yakar, kilo vermenize yardımcı olabilirsiniz.

4) Yenilenirsiniz

Kumsalda vakit geçirmek mi, yoksa güzellik salonlarında vaktinizi heba etmek mi? Eğer ki kumsalda vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız şanslısınız; çünkü kumsal size hem temiz hava hem de güzellik sunuyor. Kumsal boyunca yalın ayak yürüdüğünüzde kumlar, peeling görevi görür. Bu şekilde ayaklarınızdaki ölü derilerden arınabilir, yumuşak topuklara sahip olabilirsiniz.

5) Dolaşım Sağlar

Kumsal boyunca yalın ayakla yürümek ayaklarınızda başarılı bir masaj etkisi yaratır. Bu yürüyüş sayesinde iyi bir masaj salonundan çıkmış gibi rahatlayabilir, vücudunuzdaki kan dolaşımını hareketlendirebilirsiniz. Özellikle ıslak deniz kumu üzerinde yaptığınız yürüyüş, kanın yukarı doğru pompalanmasına, damarların genişlemesine büyük fayda sağlar.

6) Kireçlenmeyi Yok Eder

Özellikle yaşlanma ya da hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkabilen kireçlenme ya da romatizma sorununu kumsalda bolca yürüyüş yaparak çözebilirsiniz.

7) Cilde İyi Gelir

Deniz kumu ile hafifçe ovulan cilt, zamanla daha temiz ve canlı bir görünüm kazanır. Çeşitli cilt rahatsızlıklarını kumsalda yürüyüş yaparak yok edebilme ihtimaliniz yüksektir.