Bizi Mutsuz Eden, Hayatımızı Bozan 4 Duygu

Mecburiyet hissi

Bir şeyi kendi isteğimizle yaparsak kendimizi iyi ve verimli hissederiz. Yapmak zorunda olduğumuz ya da kendimizi öyle hissettiğimiz şeyler bizi sinirlendirir ve strese sokar… Elbette bazı şeyleri yapmamak gibi bir lüksümüz yoktur. Hayatınızdaki yapmak zorunda olduğunuz şeyleri tek tek gözden geçirin. Sizi strese sokan ve sinirli yapan şeyleri inceleyin. Sizin için hayati olmayanları mümkün mertebe hayatınızdan çıkartın… Örneğin evinizin çiçekler içinde olmasını istiyorsunuz, ama onların rutin bakımı sizi gündelik strese sokuyor; çiçeklerin olduğu, böceklenme, sinek, toz gibi şeyler canınızı sıkıyorsa; çiçeklerinizden vazgeçin…

“Başka bir hayatım olmalıydı” hissi

Yaşadığı hayatla barışık olmayan, gündelik hayatından tat almayan kişilerin ne ruhsal ne de bedensel sağlığı asla tam olamaz! Bunun için gerekirse profesyonel yardım alarak yaşadığımız hayatı sevmeyi, yaşam şartlarımızla barışık olmayı öğrenmeliyiz. Yaşamımızı kendimize sevdirecek küçük dokunuşlar yapmak ta tümüyle kendi elimizde, Önce buna yürekten inanmak şartıyla elbette…

Kendini işe yaramaz hissetmek

İnsanı içten içten bitiren bir duygu da bir işe yaramadığını hissetmektir. Çözüm ise tamamen elimizde olan bir şeydir. Hiçbir şey yapmaya gücünüz yoksa bile, bir ilkokul öğrencisine çarpım tablosunu ezberlemesi için yardımcı olabilirsiniz. Topluma, dünyaya ve hayata katkı yapabileceğimiz çok ama çok fazla şey olduğunu hiç aklınızdan çıkartmayın. Şartlarınız ne olursa olsun sizin de yapabileceğiniz bir şey mutlaka ama mutlaka vardır.

Kendini yalnız veya kimsesiz hissetmek

Bireysellik, bugün dünyadaki en önemli değerlerden biridir maalesef… Aileler daha küçük, arkadaşlar daha az ve insanlar daha az sosyaldir. Ancak, insan sosyal bir hayvandır ve tecritte yaşayamaz. Arkadaş bulmak ve aile ile vakit geçirmek zihinsel ve fiziksel sağlığımıza yardımcı olur ve kendimizi daha iyi hissederiz. Günlük yaşamda bireysel aktiviteler yerine grup aktiviteleri seçerek işe başlayın.