50 yaş üstü kadınlar için en iyi 5 diyet


Yaşamlarının sonraki aşamalarına zarif bir şekilde geçiş yapmaya çalışan kadınlar için, çok sayıda diyet seçeneği baş döndürücüdür ve bunların tümü sağlığınız için iyi değildir. 50 yaşın üzerindeki kadınların, kalp veya beyin fonksiyonlarını destekleyecek, menopoz semptomlarını kontrol etmeye yardımcı olacak veya genel sağlıklarını iyileştirecek diyetleri sizin için sıraladık.
Belirli bir yaştan sonra vücudunuzu sağlıklı tutarken sizi kolayca zayıflatacak diyetler harika olabilir! Merak etmeyin kalıcı şekilde zayıflarken yaşınızın ihtiyaçlarına uygun alternatifler sunan beslenme planları oldukça işinize yarayacak.
Bazı diyetler, yiyecek alımınızı azaltmak için iştahınızı kesmeyi amaçlarken, diğerleri kalori ve karbonhidrat veya yağ alımınızı kısıtlamanızı önerir.
Dahası, birçoğu kilo vermenin ötesine geçen sağlık yararları sunar.
İşte kilo vermenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı İşte 50 yaş üstü kadınlar için en iyi 5 diyet.
Bu makaledeki diyetler aşağıdaki kriterlere göre seçilmiştir:Takip etmesi kolay. Açık yönergeler ve basit alışveriş listeleri sunarlar
Uyarlanabilir. Kişisel tercihlerinize ve beslenme ihtiyaçlarınıza göre değişiklik yapabilirsiniz.
Aşırı kısıtlayıcı değil. Büyük gıda gruplarını yeme planınızdan çıkarmanız gerekmeyecek.
Beslenme açısından dengeli. Bol miktarda sağlıklı yağ ve protein, ayrıca kaliteli karbonhidrat kaynakları ve mikro besinler yiyeceksiniz.
Kanıta dayalı. Bilimsel çalışmalar diyetin sağlığa faydalarını desteklemektedir.

1. Her yönüyle en iyisi: Akdeniz diyeti
Akdeniz diyeti, 50 yaş üstü kadınlar da dahil olmak üzere hemen hemen herkes için sürekli olarak en sağlıklı beslenme modellerinden biri olarak derecelendirilir.
Akdeniz diyeti ağırlıklı olarak bitki bazlı olmasına rağmen, aynı zamanda orta miktarda balık ve süt ürünlerinin yanı sıra az miktarda yumurta, kümes hayvanları ve kırmızı et içerir.
Onlarca yıllık araştırma, bu diyetin kalp hastalığı, diyabet, kanser ve zihinsel gerileme gibi çeşitli kronik, yaşa bağlı hastalık riskinizi azalttığını gösteriyor
Akdeniz diyeti, esnekliği nedeniyle diğer birçok popüler diyeti gölgede bırakır. Hiçbir yiyecek veya yiyecek grubu yasak değildir - ikramlara ve kırmızı şaraba bile az miktarda izin verilir.

2. Kalp sağlığı için en iyisi: DASH diyeti
Hipertansiyonu Durdurmak için Diyet Yaklaşımları (DASH) diyeti, hipertansiyon olarak da adlandırılan yüksek tansiyonu önlemek ve tedavi etmek için tasarlanmıştır
Düşük sodyum içeriği ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğu bilinen kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin gıdalara vurgu yapması ile karakterizedir.
DASH diyeti temel olarak sebze, meyve ve az yağlı süt ürünlerini, ardından orta miktarda tam tahıl, baklagiller, kuruyemiş, tohum, balık ve kümes hayvanlarını içerir. Kırmızı et ve tatlılar genellikle önerilmez ancak ara sıra izin verilir ve işlenmiş veya işlenmiş etler yasaklanmıştır.
Tuzlu, aşırı işlenmiş gıdaları besin açısından yoğun, bütün gıdalar lehine sınırlamak, kolesterolü düşürme ve kan şekeri kontrolünü iyileştirme gibi ek faydalar sunar.

3. En iyi bitki bazlı: Flexitarian diyeti
Flexitarian diyeti, ağırlıklı olarak bitki bazlı ancak bazen et, yumurta, süt ve balık içeren yarı vejetaryen bir plandır
Flexitarian diyeti, lif ve bitki proteini alımını artırmakla ilgilenen, aynı zamanda hayvansal ürünlerin besin değerini de bilen ve gerektiğinde onları yemek isteyen herkes için harika bir seçenektir.
Erken araştırmalar, bu yeme düzeninin vücut ağırlığı, kalp sağlığı ve diyabetin önlenmesi için ek faydalar sunduğunu öne sürüyor.

4. Diyetten bıkmış kadınlar için en iyisi: sezgisel yeme
Sayısız moda diyeti denediyseniz ve diyet döngüsünden tamamen kurtulmaya hazırsanız, sezgisel beslenme sizin için mükemmel bir seçim olabilir.
Kronik kısıtlayıcı diyet, kemik kaybı, geri tepme kilo alımı, düzensiz beslenme ve azalan yaşam kalitesi gibi çeşitli olumsuz etkilere yol açabilir.
Sezgisel yeme, diyet zihniyetinizi yeniden şekillendirmek ve vücudunuz ve yediğiniz yiyeceklerle olumlu bir ilişki kurmak için tasarlanmış bir anti-diyet programıdır. Kronik diyetin fiziksel ve psikolojik zararlara neden olduğunu iddia eden diyetisyenler tarafından oluşturulmuştur.
Sezgisel yeme, yemekle barışmak, sağlığınızı onurlandırmak ve yemek kullanmadan duygularınızla başa çıkmak gibi kavramlara dayanan 10 temel ilkeden oluşur.
Hiçbir yiyecek yasaklanmaz ve porsiyon boyutlarını veya yemek zamanlamasını düzenleyen hiçbir kural yoktur. Bunun yerine amaç, kendinizi zihinsel veya fiziksel olarak beslemek için belirli bir diyete bağımlı kalmamanız için vücudunuzun doğal açlık ve tokluk ipuçlarını nasıl dinleyeceğinizi yeniden öğrenmenize yardımcı olmaktır.
  
5. Beyin sağlığı için en iyisi: MIND Diyeti
Demans için yaş ve cinsiyet birincil risk faktörleridir ve prevalansı kadınlarda erkeklerden önemli ölçüde fazladır. Aslında, bunamanın en yaygın şekli olan Alzheimer hastalığı olan kişilerin kabaca üçte ikisi kadındır.
MIND diyeti , Alzheimer hastalığı ve yaşa bağlı diğer zihinsel gerileme türlerinin riskini azaltmak için geliştirilmiştir.
Zehir gibi bir hafıza için 10 gıdadan tüketmeniz ve 5 gıdadan uzak durmanızı gerektirir.
AŞAĞIDAKİ YAZILARI DA OKUMALSINIZ!