Yürürken Daha Çok Yağ Yakmanın 5 Yolu

Yürümek , minimum ekipmanla vücudunuzu hareket ettirmenin harika bir yoludur ve özellikle diz sorunları veya artriti olan ve daha yorucu, yüksek etkili egzersizlere tahammül edemeyen kişiler için kilo kaybına yardımcı olur. İşte daha etkili bir yürüyüşün sırları…
Yürümek kilo vermek ve formda kalmak için her yaş grubunda harikalar yaratan bir antrenmandır.
Yürürken ne kadar kalori yaktığınız, hızınız, mesafeniz veya süreniz, kilonuz ve tepeler veya kum gibi ne tür arazilerde yürüdüğünüz gibi birkaç faktöre bağlıdır.
Yürürken daha fazla kalori yakmak için yapabileceğiniz bazı ipuçlarıyla yürüyüşlerinizi daha aktif hale getirerek, daha hızlı kilo verebilirsiniz.
1- Aralıklı olarak temponuzu yükseltin
Belirli bir adım veya dakika sayısı gibi belirli bir süre için hızlanın, ardından normal hızınıza yavaşlayın ve tekrarlayın.
2- Dağlık rotalar kalori yakmak için harikadır
Eğim ne kadar dik olursa, o kadar fazla devreye girecek ve bu da daha fazla kalori yakabilirsiniz. Elbette önemli sağlık sorunlarınız yoksa…
3 Farklı araziler seçin
Kayalık veya çeşitli arazilerde yürüyorsanız, ayaklarınızın farklı açılarda hareket eder ve düz yolda yürürken çalışmayan kaslar çalışmaya başlar.
4- Elinize bir yürüyüş sopası alın
Sırıklarla yürümek, üst vücudunuzdaki kasları daha fazla çalıştırdığı için kalori yakmada artış sağlar.
5- Koş-yürü yöntemini düşünün
Yürüme ve koşmayı birleştirmek size daha yoğun bir antrenman sağlar.
Ara sıra yürüyüşlerinize 1-2 dakikalık tempolu koşu ekleyin.
6- Motivasyonunuzu yükseltin.
Bunun için yapmanız gerekenler şu 4 madde:
Adımlarınızı takip edin Herkes farklı olsa da günde 10.000 adım ortak bir hedeftir, bu nedenle bazı insanların bundan daha fazla veya daha azına ihtiyacı vardır. İlk olarak, günlük adımlarınızın bir temel çizgisini alın ve bunun üzerine inşa etmek istiyorsanız, günde 1.000 veya 2.000 adım ekleyebilirsiniz.
Diyetinize dikkat edin: Yürüyüş rutininizle birlikte diyetinizi de düşünün. Yürümeden önce karbonhidrat almayın.
Hedef belirleyin: Kısa süreli hedefler başarınızı ve motivasyonunuzu dinç tutar.
Arkadaşlarınızı yarışa dahil edin: Arkadaşlarınızla birlikte hedefe yönelmek, sporunuzu eğlenceli ve devam edilebilir tutar.
Yürüyüş, formda kalmanın iyi bir yoludur ve hatta kilo vermenize bile yardımcı olabilir. Yürürken kilo vermek ve daha fazla kalori yakmak istiyorsanız, aralıklarla ekleyerek, direkleri kullanarak veya engebeli arazilerde yürüyerek yürüyüşlerinizi yoğunlaştırabilirsiniz. Rutininizi değiştirmek de onu ilginç tutabilir.
BU YAZILAR DA İLGİNİZİ ÇEKECEKTİR!