“Keşke”lerden Kurtulup Huzuru Bulmanın 6 Yolu


50- 60 yaşına kadar yaşadıysanız, muhtemelen yol boyunca birkaç hata yaptınız. Geriye bakıp bunları yapmamış olmayı diliyor musunuz?
“Keşke daha gençken daha iyi finansal seçimler yapsaydım” diye düşünüyor olabilirsiniz. Veya, "Alkol sorunu olan bir adamla nasıl bulaştım?" Veya, "çocukların eğitiminde keşke farklı bir yol izleseyedim" vs, vs.... böyle uzar gider bu liste...
Geçmişte ne olmuş olursa olsun, bugün kim olduğunuzu şekillendirdi. Ya bunun kurbanı oldunuz ya da önünüze çıkan engelleri aştınız. Hepimiz hata yaparız, anahtar onlara öğrenme fırsatları olarak bakmaktır.

1- Hata Yapmak İnsanlar Olarak Büyüme Biçimimizdir

Belki de gençliğinde çılgın biriydin? Belki yanlış seçimler, yaptın, yanlış ilişkiler yaşadın... Baby Boomers olarak 60'ların, 70'lerin çocuklarıydık. Hayat bu günkünden daha özgür ve rahattı belki de.
Rüzgara dikkat ederek anında yaşamaya devam ettiniz mi, yoksa hayatınızı tersine çevirdiniz mi ve sağlığınızı ve esenliğinizi korumak için bir şeyler yapıyor musunuz?
Yaşlandıkça, ya bir korunma aracı olarak yaşam tarzı değişiklikleri yaparız ya da hayatımızı mahvettiğimiz gerçeğine boyun eğeriz. Hayat bize limon atabilir, ancak her zaman ekşi meyve yerine tatlı limonata yapma seçeneğine sahibiz.
Geçmişte yaptığınız hataların ötesine bakmak için bazı ipuçları...

2- Özgür İradeye Sahip Olduğunuzu Fark Edin

Kötü bir ilişkiye, mali duruma ve hatta bir sağlık krizine saplandıysanız, hayatınızı değiştirme seçeneğiniz var.
Kadere sinmek zorunda olmadığınızı anlayın. Doğru zihniyete sahipseniz, sonucunuzu değiştirebilirsiniz. Kötü bir durumu nasıl iyiye çevirebileceğinize odaklanın, bunun tersini yapmayın.

3- Hayatta Ne İstediğinize Karar Verin

Hala büyüyünce ne olmak istediğini merak ediyor musun? Bazılarımız hala öyle.
İlerlemek için neyi başarmak istediğinize dair bilinçli bir liste yapın. Daha çok seyahat mi? Mutlu bir ilişki mi istiyorsunuz? Şık bir şekilde emekli olabilmek için daha fazla para kazanmak ister misiniz? Öyle olmadığını düşündüğünüzde bile her şey mümkün.
Hedeflerinize Ulaşmak için Atmanız Gereken Adımların Haritasını Çıkarın
Yazar Rhonda Byrne , The Secret adlı kitabında, çekim yasası hakkında şöyle yazıyor: “Kendiniz hakkında ne düşünürseniz onu meydana getirirsiniz.”
Ancak, sadece ne istediğinizi düşünmek yeterli değildir. Önemli olan, zihninizde niyeti belirleyecektir, ancak adımların haritasını çıkarmadığınız ve hedefe ulaşmak için gerekli eylemleri gerçekleştirmediğiniz sürece, asla tezahür etmeyecektir.

4- İhtiyacınız Olduğunda Yardım Alın

Tüm sorunlarınızı kendi başınıza çözmeye çalışmak kolaydır, ancak çoğu zaman başkalarından yardım ve desteğe ihtiyacımız vardır. Sorununuzun nedeni eşiniz veya aileniz ise, dışarıdan yardım alın. Durumunuzun derinliğine bağlı olarak bir arkadaş, bir akıl hocası ve hatta bir terapist bulmanız gerekebilir.
Başkalarına mücadele ettiğinizi bildirmekten ve geri bildirimlerini istemekten korkmayın. Sadece size verdikleri tavsiyelere karşı dikkatli olun, araştırma yapın ve önemli yaşam kararları vermeden önce ikinci bir görüş alın.

5- Sağlığınıza Odaklanın

Kendinizi kötü hissediyorsanız, kötü bir durumun üstesinden gelmek zordur. 'Gerçek' yiyecekler yiyin, her gün en azından biraz egzersiz yapın, düzenli doktor kontrolleri yaptırın, sigara içmeyin ve ölçülü alkol tüketin. İyi sağlık, zihniyetinizi iyileştirir ve size karşılaştığınız engellerin üstesinden gelme yeteneği verir.

6- Kendinizi Geçmiş Hatalardan Arındırın

Pişman olduğun her ne yaptıysan geçmişte kaldı. Bugün, hayatınızın ilerlemeye başlamasının başlangıcıdır. Onunla koş ve mutlu ol. Ne sıklıkla geçmiş kararlarınızın kurbanı olduğunuzu düşünüyorsunuz? Hatalarından sıyrılmak ve ilerlemek için ne yaparsın?