"Ben Nasıl Huzur Bulacağım?" Diyenlere 17 Madde


Şu bir gerçek ki; yaşadığımız dünyadaki her türlü acı ve bunları çaresizce izlemek bir yana kişisel hayatlarımızdaki bir çok hayal kırıklığı, çözümsüz sorunlar, maddi sorunlar vb. derken huzuru bulmak çok kolay değil. Ancak yine de kişisel huzura ermek için bir birey olarak bize düşen çok şey var. Buradaki öneriler huzur arayışınızda size gerçekten çok şey katabilir...

1.Her şeye açık olun. Her ne oluyorsa ona açık olun.
2. Bir şeylere tutunmaya çalışmayın. Bırakın giden gitsin, gelen gelsin.
3. Kalbinizde kalın. Her ne olursa olsun gerçek hislerinize sadık kalın.
4. Hayatımızdaki insanlar değişecek. Bunun olmasına izin verin ve sürece güvenin. Amaçlarına hizmet etmiş ve artık derinleşip gelişmeyen ilişkilere tutunmak zorunda değiliz.
5. Evinizi, yaşadığınız yeri değiştirmekten korkmayın. Eğer hislerimize karşı gerçekten açıksak,doğru yerlere yönlendirileceğiz.
6. Yapmakta olduğunuz ya da eğitimini aldığınız işlere saplanıp kalmayın. Kendinize gerçekten ne yapmak istediğinizi sorun. Sizi hangi iş gerçekten mutlu ederdi?

8. Hislerinizi dinleyin, sizi neyin mutlu ettiğine kulak verin, sezginizin size söylemeye çalıştığı şeyi dinleyin.
9. SEVMEYE cüret edin! Her nerede bulunuyorsanız bulunun, kiminle birlikte bulunuyorsanız bulunun, her ne yapıyor olursanız olun sevecen bir varlık olun.
Kalbinizi açın ve onu açık tutun. Bu sahip olduğumuz en büyük korumadır.
10. Mümkün olduğunca çok yükümlülüğünüzü tamamlayıp bitirin. Buna dünyevi yükümlülükler, ailevi yükümlülükler, mali yükümlülükler, manevi yükümlülükler dahildir. Bitirdiğimiz her yükümlülük bizi özgürleştirir.

11. Kişisel olarak artık gereksinim duymadığınız her şeyi bırakın ya da başkasına verin. Dolaplarınızı, kitaplarınızı, malınızı – mülkünüzü, ilişkilerinizi , taahhütlerinizi , sorumluluklarınızı gözden geçirin ve Öz Benliğiniz ile uyum içinde olmayan her şeyden kurtulun. Bunu ölçüp tartmanın bir yolu da , bir şeyin size bir hafiflik ve sevinç mi , yoksa sıkıntılı bir ağırlık mı verdiğini hissetmektir. Bırakmak harika bir duygu verir ve yeni olanın yaşamınıza girebilmesi için boşluk yaratır.
12. Dürüst olun. Kastettiğiniz şeyi söyleyin ve söylediğiniz şeyi kastedin.
13. Birbirinize saygı gösterin. Kendimize ve birbirimize dürüstlük, saygı ve sevgi ile davranalım. Bu yapabileceğimiz en kökten dönüşüm geçiren şeylerden biridir.
14. Kendimizi tümüyle sevip kabullenmemizin zamanı gelmiştir. Gelin, tüm kendimizden kuşkularımızı, öz saygısından yoksunluğumuzu, kendimizi aşağılayıp yargılamalarımızı bir kerede ve tümüyle bırakalım. İyi, cesur, sevecen nazik ve akıllı varlıklar oluşumuza saygı gösterelim.

15. Bağışlama özgürlüğün anahtarıdır.
Biraz zaman ayırıp, hayatınızdan geçmiş herkesi bağışlayın. Tüm geçmiş deneyimlerinizi bağışlayın. Kendinizi bağışlayın. Hepsini kendi benzersiz yolculuğunuzun, size tam da gelişmek, dönüşüm geçirmek ve özgürleşmek için ihtiyacınız olan şeyi veren bir parçası olarak görün.
16. Her şey için şükran duyun. Kimseniz o olduğunuz için şükran duyun. Tüm deneyimleriniz, ilişkileriniz, çevrenizdeki her türlü güzellik için şükran duyun. Karşılaştığınız her iyi davranış, yaşadığınız her sevgi anı, her türlü beslenmeniz için, doğanın verdiği ilham için şükran duyun. Her an, en karanlık anlarımızda bile şükran duyacak o kadar çok şeye sahibiz ki.
17. Her nerede yapabiliyorsanız, orada güzellik yaratın. Her sevgi ifadesi gibi, güzel olan her şey, tüm gezegenin rezonansını yükseltir.