Cilt Lekelerini Gidermek İçin Bu 6 Mucize Gıdayı Yüzünüze de Sürün!


Limon

Mükemmel bir beyazlatma maddesi olan sitrik asit içerir. Çok kuru veya hassas ciltlerde tahrişe sebep olacağı için, suyla karıştırarak kullanılması öneriliyor.Limon suyunu sıkım ve bir pamuk ped yardımıyla cildinizi silin. Bu uygulamayı haftada 3-4 kez yapabilirsiniz. 

Papaya

Cilt peeling ürünlerinde çok kullanılan harika bir ölü deri soyucu olan papayanın tahriş etme özelliği de pek yok. Yarım papayayı rendeleyin ve krem kıvamına gelene kadar ezin. Sonra bu püreyi cildinize uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi sabah akşam yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Karpuz

Yüksek seviyede mineral ve antioksidan içeren karpuz, A, B, C vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. Ciltteki lekelere savaşta, düzenli uygulamalar sonucu çok başarılı sonuç verir. Günlük uygulayabileceğiniz bu kürü en az 15- 20 gün sürdürmelisiniz. Pamuk bir pedi karpuz suyu ile iyice ıslatın ve her gün  yüzünüze uygulayın. 

Soğan

Yapısındaki doğal asitler sayesinde, ciltteki lekeleri soyar ve cildi beyazlatır.  Bir çorba kaşığı kırmızı soğan suyunu 2 çorba kaşığı bal ile karıştırın.  Koyu renkli lekelere uygulayın ve 15 dakika sonra iyice durulayın. Haftada iki kez uygulamak sonuç için yeterli...

Domates

Domatesin, cilt üzerinde beyazlatıcı etkisi olduğu iyi bilinmektedir. Birçok güzellik ürününün içeriğinde kullanılan domatesi isterseniz püre haline getirerek, isterseniz de ince dilimler halinde lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz. Haftada 3-4 kez bu uygulamayı yaparsanız lekeli bölglerin doğal haline döndüğünü göreceksiniz.

Salatalık

Cildimizin en iyi dostlarından biri olan salatalık, leke giderme konusunda da mükemmel bir seçenek. Rendelediğiniz yarım salatalığı gliserin ile karıştırın ve tüm yüzünüze uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.