Elleriniz Neyi Ne Kadar Yemeniz Gerektiğini Söylüyor


Kilo vermek veya sağlıklı kiloda kalmak için yiyecekleri belirli ölçülerde tüketmemiz gerekiyor. Peki, bu ölçü nedir? Her diyetin farklı ölçüleri var. Ya kalori saydırıyorlar; ya da porsiyon ölçüleri veriyorlar, Tane, kaşık vs… böylece gidiyor. Peki, her ölçü her bünyeye uyuyor mu? Elbette hayır! Meğer ölçümüz de kendi vücudumuzdaymış!

O ölçü ise ellerimiz…
Bu incelemeyi Brightside.me sitesinde buldum ve derhal sizinle paylaşıyorum… Buyurun…

İlk bilmemiz gereken tüm gıdalar için porsiyon ölçüsü


Erkekler için, yemeklerinin 2 avuç büyüklüğünden daha büyük olmaması öneriliyor




 Ve kadınlar için, yemeklerinin bir avuç büyüklüğünden daha büyük olmaması tavsiye ediliyor.

Proteinler - bir avuç içi


 Avucunuz protein alımlarımızın ne ölçüde olması gerektiğini size söylüyor. Tavukgöğsü, balık, yumurta,ve yoğurt gibi protein bakımından zengin ürünler  sağlıklı olmasına rağmen aşırı tüketilmemelidir. Bu nedenle, sadece avuç içi boyutunda bir servis almak en sağlıklısı…

 Karbonhidratlar – bir yumruk



Eliniz size vücudunuzun ne kadar karbonhidrat ihtiyacı olduğunu söyleyecektir. Ekmek, tahıl, pirinç, patates, kinoa veya bulgurda bulunan karbonhidrat ölçüsü yumruğunuzun büyüklüğü ile sınırlı olmalıdır. Bu şekilde, vücudunuza hem gerekli enerjiyi kazandıracak hem de kilo almayacaksınız.
Erkekler için bir araya getirilen 2 yumruk; kadınlar için sadece bir el yumruğu kadar...

Peynir - 2 parmak



Peynir, çoğumuzun vazgeçilmez gıdasıdır. Bununla birlikte, fazla miktarda yemek gerçekten sağlıklı değildir. Bu nedenle, parmaklarınızın yaklaşık 2'sine eşit olan bir kısım,  zevk almanız ve sağlığınıza veya kilonuza zarar vermemeniz için yeterli olacaktır.

Yağlar - bir parmağın ucu


 Yağ beslenmemizin temel unsurlarından biridir. Ancak abartmamak şartıyla! Bu nedenle, parmağınızın ucu kabul edilebilir ve maksimum miktarda günlük yağa işaret edecektir. Oldukça kullanışlı!

Meyve ve sebze - 2 avuç dolusu



Taze, dondurulmuş veya dilimlenmiş meyve ve sebze tüketiminiz, bir araya getirdiğiniz iki eliniz kadar olmalıdır. - erkekler içinse bu miktar 2 katı…  Bununla birlikte, smoothies ve meyve suları seviyorsanız günde 150 ml içilmesi tavsiye ediliyor, çünkü bu formda iken kendi başına bir ham üründen çok daha fazla şeker içeriyorlar. Hatta bence hiç içmeyin. Meyve ve sebzeleri çiğneyerek tüketin..

Şekerleme ve çikolatalar -  Başparmağın üst kısmı


Şeker, çikolata, reçel veya fıstık ezmesi gibi tatlı maddeler şekerle doludur. Kesinlikle çok lezzetli, ama aynı zamanda vücudunuzun bunlara fazla ihtiyacı yok. Üstelik fazlası hızla kiloya dönüşüyor. Yani, küçük olmalıdır. Başparmağınızı ölçmek için kullanabilirsiniz.

Tatlılar - kapalı bir yumruk


Dondurma, kek, turta ve daha fazlası gibi diğer tatlılar da sınırlandırılmalıdır. Burada, kapalı yumruğunuzu ölçmek için kullanabilirsiniz - en sevdiğiniz tatlılar bile kapalı yumruğunuzun boyutundan daha büyük olmamalıdır.

BU YAZILARA DA GÖZ ATMALISINIZ

Hayatı Daha Keyifli Yaşamanın 6 Altın Kuralı

Alzheimer Hastalığı Ertelenebilir mi?

50 Yaşından Sonra Mutlu Bir Hayata Giden 10 Önemli Araç