Hayatı Daha Keyifli Yaşamanın 6 Altın Kuralı


Hayatın zorlukları ve kederlerinin içinde hayattan keyif alarak yaşamayı becermek gerçekten ciddi bir sanat bence… Çoğu zaman motivasyonla ilgili paylaşımlarıma gelen yorumlara baktığımda bir çok güz50ğimin bu konuda umutsuz olduğunu görüyorum…

Haksız da değiller, ancak bakışınızı farklılaştırarak, gözünüzü ve gönlünüzü başka alanlara çevirerek mevcut yaşamınızdan daha mutlu, huzurlu ve keyifli anlar yakalamak mümkün. Bunun için öncelikle kendinize şu soruları sormakla işe başlamak çok büyük fayda sağlıyor:

1. Sevgim için ne yapıyorum veya yapmıyorum?

Sevginizi besleyin, çoğaltın, Sevginize iyi bakın...
Çok iyi biliyoruz ki ne kendimiz, ne de sevdiklerimiz için ne kadar yaşanacak zaman olduğunu asla bilemeyiz. Bu nedenle sevgimize özen göstermek bizi huzurlu bir insan yapacaktır.Bu konuda şu noktalara dikkat:



Sevdiklerinize vakit ayırmıyor / ayıramıyorsanız bu durumu hemen değiştirin. Zaman ayırmadığınız ama istediğiniz kişileri hemen arayın. Şimdi!  Zaten sevdiklerinize ayıramıyorsanız, zamanın ne değeri olabilir ki?
ÇÜNKÜ ÖZLEMLER VE PİŞMANLIKLAR, RUHUNUZU ERİTİR, HUZURUNUZU KAÇIRIR
Aile içinde kırgınlıklar küslükler varsa, kin duyduğunuz biri varsa, bu durumu hemen değiştirin. He durumda olursa olsun, onunla hemen irtibata geçin ve konuşun, sorunu çözün. (Olağanüstü bir sebeple tümüyle kalbinizden sildiğiniz kimseler için geçerli değil bu durum elbette).
ÇÜNKÜ İÇİNİZDEKİ KİN, KIZGINLIK VE KIRGINLIK SİZİ SÜREKLİ KEMİREN BİR FAREDİR… YAVAŞ YAVAŞ TÜKETİR.
İnsanız, hepimiz hata yapıyoruz. Sevdiğimiz birine maddi ya da manevi bir zarar vermiş olabiliriz. Eğer bunun farkında ve pişmanlık içindeyseniz hemen harekete geçin. Hatanızı telafi etmenin yollarını bulun ve o kişiden affetmesini isteyin.
ÇÜNKÜ HAYATIN TADINI KAÇIRAN, HUZURUNU BOZAN EN AĞIR SEBEP, VİCDAN AZABIDIR.

2. Hayallerimin peşinde miyim; yoksa korkularım beni durduruyor mu? 

Hayallerinizi sevin, çoğaltın ve besleyin....
Hep ne yapmak istemiştiniz? Belki çocukken hayalini kurduğunuz ancak gerçekçi olmayan bir şeyden vazgeçtiğiniz bir şey? Belki de hala yapmak istediğiniz bir şeydir ama başarısız olmaktan korkuyor musunuz? Hangi korkular seni durduruyor? Ve bu korkuların üstesinden gelip rüyanızın peşinden koşarsanız, olabilecek en kötü şey ne olurdu? Bu sorularınıza sakince ve açık yüreklilikle cevap verin... Korkularınızla yüzleşirseniz onları yenmeniz çok kolay olacaktır inanın!
ZATEN HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEYSENİZ, ARKANIZA  YASLANIN. HARİKASINIZ!

3. Yaptığım şeylerin hayatımdaki önemi nedir?



İş yapma ile gerçekten önemli olan iş yapma arasında önemli bir fark var. Çoğu zaman, bu dünyada sahip olduğumuz birkaç günü yoğun işlerle, fazla fark yaratmayan şeylerle kullanıyoruz ve bu ne yazık ki hayatımızı boşa harcıyoruz. Bu soruya objektif olarak doğru cevaplar vermeye çalışın.  Ne kadar fazladan zaman harcadığınızı göreceksiniz!
Unutmayın!
EN KIYMETLİ VARLIĞIMIZ ZAMAN VE ONU RUHUMUZU DOYURACAK ŞEYLER İÇİN HARCAMAK, BİRİNCİ GÖREVİMİZ!

4. Başkalarına yardım etmek için ne yapıyorum? 

Hayattan en üst düzeyde yararlanmak için sadece alarak değil, başkalarına da vererek yaşamak zorundayız. Çünkü vicdan ve her türlü insanı ahlak bunu gerektirir.
Son zamanlarda insanlara yardım etmek için ne yaptın? İnsanlara iyi davrandın mı? Şefkatli oldun mu? İhtiyacı olanlara gönüllü oldu mu? 
Bu soruyu kendinize düzenli olarak sorun ve nezaketinizi bir alışkanlık haline getirin.
İNSANLARA YARDIMCI OLDUKÇA MUTLULUĞUNUZUN VE İÇ HUZURUNUZUN NE KADAR ARTTIĞINI GÖRECEKSİNİZ...

5. İstediğim kadar iyi biri miyim? 

İyi bir insan olmak kolay değil, en azından her zaman değil.  Düşünmeden bencil olarak yaşamak, daha kolay. Ama böyle mi hatırlanmak istiyorsun? Hayatını böyle mi yaşamak istiyorsun?
Bu soruları her zaman kendimize sormalıyız. Bazen, sabırsız veya bencil olabiliyoruz.  Bu konuda kendimizi dövmek yerine, kendimizden yeterince memnun olmanızı sağlayacak önlemleri almalıyız..

6. Tutku, sağlık ve enerji ile hayatı yaşamak için neler yapıyorum? 

Doğru olan her şeyi yapabilirsiniz ama yine de sıkıcı ve yorgun bir hayat yaşayabilirsiniz. Eğer siz sağlığınızın gitmesine izin verirseniz, sağlığınız da daha enerjik yaşamanıza yeterince izin vermeyecektir
Bunun yerine, iyi beslenme ve egzersizi alışkanlık haline getirmeli, sağlıklı bir yaşam sürmeyi mutlaka öğrenmelisiniz. Bu, yaşamınızda daha fazla enerjiye yol açacaktır. Ve sonra bu enerjiyi tutkulu olduğunuz bir şeye yönlendirin.
Bu tutkuyu bulamadıysanız, şimdi aramaya başlayın.
İNANIN HİÇ DE GEÇ DEĞİL!

50'den Sonra Hayat (NG)