Moral Yükselten Bu 7 Besinden Mutlaka Faydalanın!


Sıkıntılı ve zor günlerimizde eve kapanıp kalınca, mecburen hepimizin en çok ve en iyi yaptığı şey; yemekler pişirmek ve yemek oldu... Tabii hepimizde içten içe kilo alma korkusunu da taşıyarak... 
Madem yiyoruz, bari yediklerimizin moral verecek besinler olmasına dikkat edelim diyorum... Hepimiz sağlıklı gıdalar hakkında bilgi sahibiyiz de; ruh sağlığımıza iyi gelecek besinler hangileri acaba?


Unutmayın, dengeli beslenmek ve serotonin seviyesini arttıran yiyecekler tüketmek moralinizi günden güne yükseltmek için en iyi yoldur.
Vücudumuzdaki mutluluk üreten serotonin ve endorfin hormonlarına yardımcı olarak, ruh halimize iyilik, hoşluk katan besinler şunlarmış:



1- Zeytinyağı, yumurta, ceviz avokado ve somon: Bu gıdaların ortak özelliği içeriğinde Omega 3 ve Omega 6 Yağ asitlerini bulunduruyor olması... Bu asitlerde bulunan mono doymamış yağlar, kan şekerinizi dengelemeye, yağ yakmaya, kalp ve beyin sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor.  Bu besinler moralinizi yükseltmeye birebirdir.
2- Bitter Çikolata: Mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolatanın içinde aynı zamanda, yeşil çaya oranla daha fazla antioksidan bulunuyor.

3- Balık: Özellikle Omega 3 yağ asidi içermesiyle birçok hastalığın önlenmesinde yardımcı olan balık, kan basıncını düşürerek kalp ritmini düzenler. Zihninizin rahatlamasına da faydası olmasından dolayı gün içinde yıpranan moralinizi tekrar yükseltmenize yardım eder.


4- Yulaf: Karbonhidrat ve protein zengini yulaf, vücudunuzu zinde tutar. İçerdiği kalsiyum, demir ve B6 vitaminleri sayesinde saçınızdan, cildinize kadar birçok yararı olan yulaf, yorgun düştüğünüz anda yardıma koşmaktan çekinmeyecektir.
5- Yaban Mersini: Gün içinde ağır tatlılar yiyerek bir süreliğine moralinizi üst seviyelere taşıyabilirsiniz ama aynı hızla üzerinize çöken uyku ve yorgunluktan kaçamazsınız. Yaban mersini, doğal bir kan şekeri düzenleyicisidir. İçerdiği glisemik indeksi düşük karbonhidratlar sayesinde gün içinde yiyeceğiniz bir avuç yaban mersini, serotonin salgılamanızı sağlayarak sizi yormadan mutlu edecektir.


6- Ispanak: İçerdiği bol miktarda vitamin ve mineraller ile için ıspanağı tercih edebilirsiniz. Düzenli tüketildiğinde rahatlama sağladığı bilinen ıspanak modunuza da iyi gelecektir.


7- Safran: Safranın morali olumlu etkilediği çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra serotonin salgısına destek olan safran, biraz zor bulunması ve pahalı olması dışında moralinizi hep yüksekte tutacaktır.