5 Egzersiz ve 10 Dakika ile Bir Ayda 8 İnanılmaz Sonuç!


Brightside sitesinde rastladığım bu egzersizleri kendi programıma hemen aldım ve sizlerle de paylaşıyorum. Sitenin yazarlarından Ekaterina Gapanovich denemiş ve sonuçlarını yazmış…

İşte Germe Hareketlerim

1- Başa doğru kıvrılma: 

Sağ bacağınız yana uzatılmış, sol diziniz bükülmüş ve sol ayağınızın iç sağ uyluğunuzun yan tarafına bakacak şekilde yere oturun. Sağ tarafınıza doğru bükün ve her iki elinizle sağ ayağınızı tutun. 60 saniye basılı tutun, sonra tarafları değiştirin.

2- Kurbağa pozu: 

Ayaklarınız kalçalarınızın altında ve dizlerinizi birbirinden ayrı olacak şekilde yere oturun. Ayaklarınızı yerde tutarken, kalçalarınızı kaldırın ve ellerinizi mümkün olduğunca ileri zeminde ilerletin. Uyluklarınızda bir gerginlik hissedene kadar bacaklarınızın uzamasına izin verin. 2 dakika boyunca bu pozisyonda kalın.

3- Kobra pozu: 

Yüzükoyun uzanın. Ellerinizi omuz hizasında zemine koy. Dirseklerinizi düzleştirerek üst bedeninizi yerden kaldırın. 2 dakika boyunca bu pozisyonda kalın.

4- Aşağıya doğru bakan köpek:

Ellerinizi ve ayaklarınızı omuz hizasında yere koyun. Kollarınızı ve bacaklarınızı dik tutarak 2 dakika boyunca bu pozisyonda kalın.

5- Oturarak Spinal Bükülme

Zemine oturun ve her iki bacağınızı da önünüze doğru uzatın. Sol dizinizi bükün ve üzerine sağ dirseğinizi yerleştirin. Sol elinizi arkanızdaki yere koyun ve sol omzunuza bakın. 60 saniye boyunca bu pozisyonda kalın. Sonra diğer tarafa geçin ve tekrarlayın.

Elde ettiğim sonuçlar:

1. Daha iyi uyumaya başladım.

Uykusuzluk, sıkıntılı uyku, uyandıktan hemen sonra bitkin hissetmek - bu sözler benim için alışkanlık olmuştu.  Yatmadan önce gerilmenin kas gerginliğini hafifletebileceği ve uykuyu kesen krampları önleyebileceği ortaya çıktı. Gece sizi rahatsız edecek hiçbir şey olmadığında, uykunuzun kalitesi artar ve sabahları daha tazelenmiş hissedersiniz. Artık benim için papatya çayı yok, germe en iyi ilaçtır!

2. Sonunda kendi bedenimi hissediyorum.

Germe egzersizleri sonucu gelişen daha iyi vücut farkındalığı, hangi organlarınızın zayıf ya da sorunlu olabileceğini size kolayca bildiriyor.

3. Enerjim inanılmaz ölçüde arttı. 

Kendimi daha az halsiz ve yorgun hissediyorum.

4. Sırt ağrılarım geçti.

Bir ay boyunca germe egzersizleri yaptıktan sonra nihayet rahatlamış hissediyorum ve artık ağrı yok. Bunun yanı sıra kaslarım güçlendi ve omuzlarımda artık düğüm yok.

5. Laboratuvar sonuçlarım daha iyi hale geldi.

Kandaki kolesterol ve glikoz değerlerim normale döndü.

6. Koordinasyonum gelişti. 

Artık denge sorunları yaşamıyorum.  

7. Daha az stresli hissediyorum.

Germe egzersizleri, ruhumu ve zihnimi sakinleştirmeme ve iyilik duygumu geri getirmeme yardımcı oldu. Bu zihinsel sakinlik aslında rahat hissetmeme ve rahatsız edici veya olumsuz düşünceler olmadan net bir zihinle çalışmamda bana yardımcı oldu.

8. Daha az üşüyorum.

Germe egzersizleri,  oksijen ve besin bakımından zengin kanın tüm vücuda taşınmasını geliştirmeme izin verdi. Daha iyi kan dolaşımı, vücut ısısını doğal olarak normal tutmama yardımcı oluyor.