Stresle Baş Etmenin 10 Sürpriz Yolu


 Stresi engelleyemiyorsak, sağlıklı ve huzurlu olmamız mümkün değil....
Sürekli gerilim altında olmak vücudun fiziksel ve ruhsal durumunu etkiliyor. Hatta uzmanlar, hastalıkların yüzde 90’ının stresle bağlantılı olduğunu sıklıkla tekrarlıyor. Ancak stresle baş etmenin şaşırtıcı ve bir o kadar da kolay yöntemleri bulunuyor. Kendinizi stres altında hissettiğiniz, bir şeyleri yoğun yaşadığınız dönemlerde bu önerileri mutlaka uygulayın… Sonucuna siz de şaşıracaksınız.

1. Ellerinizi ılık suyla yıkayın

Stresli olduğunuzda vücudunuzun suyla temasını sağlayarak stres oranını düşürebilirsiniz. Ellerinizi ılık suyla yıkamak sinir sistemine gelecektir. Tümüyle duş almak da aynı oranda yardımcı olacaktır.

2. Bir şarkı mırıldanın

Mutlu insanların şarkı mırıldanmaya yatkın olduğunu fark ettiniz mi? Bu bir tesadüf değil, sakin ve stressiz olmanın göstergesidir. Stres altındayken şarkı mırıldanmanız sakinleşmenizi sağlayacaktır.

3. Yüzünüzü ‘çirkin’ yapın

Yüzünüzü farklı şekillere sokmanız, yüz kaslarınızı çalıştırarak rahatlamanıza yardım olacaktır. Bu nedenle yüzünüzü küçük bir çocukla oynar gibi ayna karşısında ‘çirkin’ yaparak stresten kurtulabilir hatta kendinizle eğlenebilirsiniz.

4. Kereviz sapı çiğneyin

Araştırmalar bir şeyler çiğnemenin vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili bir kortikosteroid hormonu olan kortizol seviyesinin azalttığını gösteriyor. Bununla birlikte kereviz sapı çiğnerseniz hem stresi azaltır hem de doğal anti-depresan olarak görülen ‘apigenin’ maddesini almış olursunuz.

5. Bir şeyler karalayın

Stres aynı zamanda beynin mantıklı sol üst bölümüyle, duygusal alt bölümü arasında bir çatışmaya neden olur. Bu durum, içinizdekileri yansıtmak ve yaratıcılık için de kapı aralar. Bu nedenle stresle baş etmenin en güzel yöntemlerinden biri de bir kağıda bir şeyler karalamaktır.

6. Kaşlarınızı ovalayın

Stres beyinde kan akışını hızlandırarak baş ağrılarına da neden olabilir. Kaşlarınızı ovalayarak başınıza masaj yapmak stresi azaltmaya yarayacaktır.

7. Dudak kremi kullanın

Stresten dolayı ellerinizi durmadan ağzınıza götürüyor olabilir ya da kendinizi dudaklarınızı ve tırnaklarınız yerken bulabilirsiniz. Bu nedenle doğal dudak kremi kullanmanız daha ferah bir nefes almanızı sağlayacaktır.

8. Salata yiyin

Stres sizi abur cubura, şekere ve sağlıksız besinlere yönlendiriyor olabilir. Ancak stresle baş etmenin en güzel yöntemlerinden biri de ‘detoks’ yapmanızı sağlayacak içinde doğal meyve ve sebzelerin bulunduğu bir salatadır.

9. Ayakkabılarınızı çıkarın, toprağa temas edin


Teknolojinin getirdiği başlıca sorunlardan biri olan manyetik radyasyon da insanları stres ve baskı altına sokmaya yarıyor. Bu nedenle ayakkabıları çıkararak toprakla temas sağlamak vücut dengesini yeniden sağlamaya yarayacaktır.

10. Kendinize sarılın

İnsanlar da neticede sıcakkanlı yaratıklardır. Ödüllendirilmek ya da sevgi görmek insanları mutlu eder. Etrafınızda kimse olmasa bile kendinize sarılarak iyi hissedebilir ve kendinize her şeyin yoluna gireceğini söyleyerek stresinizi azaltabilirsiniz.