Dökülen Saçların Yerine Saç Çıkaran Yöntem

Güçsüz kalan saçlar PRP ile canlanıyor!PRP (Platelet Rich Plasma), trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olarak bilinmektedir. Kişiden alınan kanın birtakım işlemlerden geçirilmesinin ardından gerekli vücut dokularına enjeksiyonu şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. PRP tedavisi saç dökülmesi gibi estetik sorunlarına bir çözüm yöntemi olarak uygulanmaktadır.

PRP saç tedavisi genel olarak ince telli ve güçsüz olan saçları canlandırmak amacıyla uygulanmaktadır. Fakat hiç saçı olmayan kişiler için PRP tedavisi herhangi bir saç çıkarmamaktadır. PRP saç tedavisinde kişiden alınacak kana ihtiyaç bulunmaktadır ve bu sebepten kişiden venöz kanından 10 cc kan alınmaktadır. Kanda yer alan kırmızı hücreler, miktofiltrasyon ve santrifüj yöntemleri ile ayrıştırılmaktadır.

Bu işlemlerin sonucunda da platelet ve trombosit hücrelerinden zengin bir plazma materyali elde edilmektedir. Ortaya çıkan bu materyali saç köklerine uygulanmaktadır. Bu uygulama yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir ve herhangi bir acı hissi olmamaktadır. Bu işlemden sonra saç kökleri kendini onarmaya başlamaktadır.

Cildin orta tabakası mezoderm olarak isimlendirilmektedir. Mezoterapi, cildin orta katmanına sağlıklı saçlar için vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral, protein ve enzimler gibi maddelerin enjekte edilmesi ile birlikte gerçekleşen uygulamalardan biridir. Saç derisinin istenilen bölgesine ya da tüm bölgeye uygulanan bir yöntemdir.

Saç derisine uygulanan mezoterapi saç dökülmesi sorununda oldukça etkili bir yöntemdir. Saç derisine yapılan enjeksiyon kıl köklerini beslemektedir ve bu sayede saçların güçlenmesine ve daha canlı, sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır. Saç dökülmesini azaltırken yeni saçların çıkmasını da sağlamaktadır.

PRP saç çıkarır mı?

Bu konuda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tarık ÇAVUŞOĞLU'nun söylediklerine kulak verelim: Saç dökülmelerindeki problem, dökülen saçın yerine yenilerinin gelmemesidir. Böyle bir durumda erken dönemde folliküller genellikle uykuya geçmiş olurlar. Bu durum, doktorun hastayı görmesi ve değerlendirmesi, hastanın muayenesi ile ve özgeçmiş, soygeçmiş sorgulaması ile doktor tarafından öngörülebilir. Ama kesin tanı konulması mümkün değildir. Hastaya işlem yapılır. Saç, 1-2 seans sonrası çıkmaya başlıyorsa foliküllerin uykuya geçtiği anlaşılmış olur. Tedavi kararının verilmesi doktorun tedavi konusundaki deneyimiyle yakından ilgilidir.

Eğer kişi saçkıran denilen hastalık gibi bir hastalık geçirmediyse, saçlı deride yanık ve gibi doku kaybı olmadıysa folliküller yok olmaz. Saç dökülmesi meydana geldikten sonra da çok uzun süre geçmediği sürece folliküller ölmezler. Ama uzun süre geçtiyse, saçlı deride çok geniş bir alanda açıklık varsa, çocukluğundan beri boş olan bir alan varsa o bölgelerde folikül ölmüş veya hiç olmamış olabilir. Bu durumlarda PRP işe yaramayabilir. Buna karar verecek kişi, yine işlemi yapacak doktorun değerlendirmesidir.

PRP’nin ve mezoterapinin saçlı deriye etkisi nasıldır?

PRP, hastanın kendi serumudur. Mezoterapi ise saçlı derinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve kan damarı genişletici vs vardır. Dolayısıyla hastanın saçlı derisine PRP ve mezoterapinin beraber enjekte edilmesi, sanki bu alana bolca vitaminlenmiş, minerallenmiş kan gelmiş gibi etki eder.
Dolayısıyla saçlı deri hem beslenir, hem de yaralanma simülasyonu ile o bölgeye bolca yeni kan damarı oluşur. Eğer uykuya geçmiş folliküller varsa, ciddi şekilde saç çıkar. Foliküller ölmüşse saç çıkmaz.
Saçlı deride meydana gelen saç dökülmelerinin değerlendirilmesi sırasında verdiğim örneği burada da tekrarlamak isterim. Dökülmüş saçların olduğu saç derisi, kurak taşlı tarlaya benzer. PRP ve mezoterapi ile biz o tarlayı sular, havalandırır ve gübreleriz. Ayrıca da yeni sulama kanallarının yapılmasını destekleriz. Bu şekilde orada bulunan uykuya geçmiş tohum yani saç folikülü varsa ürün yani saç verir. Tohum yoksa ürün de alamayız.
PRP ve mezoterapi, uygun şekilde beraber uygulandığında saçlara çok güzel sonuçlar vermektedir. Konunun uzmanı, bu konuyla ilgilenen bir doktor, ciddi şekilde saç çıkmasını sağlayabilecektir. 
Yani uygun şekilde, doğru hasta seçimi ile uygulanan PRP, saç çıkarır.
TIKLAMADAN GEÇMEYİN!