Yorgun ve Halsizler İçin 10 Tavsiye

Kendimi çok yorgun, bitkin, kolu kanadı kırık hissettiğim zamanlar, eskisinden daha sık olmaya başladı. Böyle zamanlarda bazen miskince kalakalıyorum ama çoğunlukla yenmeye çalışıyor; zindeleşmek için yöntemler deniyorum. Kendi denediğim ve gerçekten faydalandığım yöntemlerle birlikte, uzmanların tavsiyelerinden özet bilgiler derledim… Sizin de yöntemleriniz varsa, paylaşın bilgilenelim…

1.Keyifli bir yürüyüş

Zaten yorgun ve halsizim yürüyüş neyin nesi?” demeyin. Durum tam tersi…Uzmanlar yürüyüş yapmak başta olmak üzere fiziksel aktiviteleri arttırmanın enerjinizi arttıracağını söylüyor.

Kısa da olsa temiz havada yürümek çok iyi geliyor. Yalnız ya da eşlik eden bir arkadaş ile yürüyüş yapmak, enerjiyi artıran en iyi yollardan biri. Tabii kendinizi paralarcasına bir tempoda olmayacak!

Bakın bu da bilimsel bir araştırmanın sonucu: Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde Dr. Robert Thayer tarafından yürütülen araştırmalarda 10 dakikalık bir yürüyüşün sadece enerjinizi arttırmakla kalmadığı; etkilerinin iki saate kadar sürdürdüğü ortaya çıkmış. Bu 10 dakikalık yürüyüşleri üç hafta boyunca yaparsanız genel enerji düzeyiniz ve ruh halinizin iyileştiği saptanmış..

2.Magnezyum açısından zengin beslenme

Aslında sağlıklı ve doğru bir beslenmede kendinizi çok yorgun ve halsiz hissetmiyorsunuz. Ama yine de enerjiniz düşükse şunları yemelisiniz. Bir avuç badem, fındık veya kaju.  Balık.

3.Gün İçerisinde Kısa Bir Uyku Çekin

Gündüz uyuma alışkanlığınız olmasa bile, uzmanlar kendinizi çok halsiz hissettiğiniz günlerde, gün içinde 1 saatlik bir uykunun sizi dinlendireceğini ve enerji vereceğini söylüyorlar..

4. Kahvaltıyı veya Diğer Öğünleri Es Geçmeyin

Yapılan araştırmalar kahvaltı eden kişilerin gün içerisinde çok daha sağlıklı bir ruh haline sahip olduklarını ve harcayacak daha fazla enerjileri olduğunu gösteriyor

5. Stres Seviyenizi Azaltın ve Öfkenizi Kontrol Altına Alın

O kadar kolay mı? diyeceksiniz. Haklısınız. Ancak günümüzde bunun yollarını gösteren birçok yöntem var…

Yapılan  tüm araştırmalar, kronik stresin, korku, endişe, kaygı gibi durumların bizi çok fazla yorduğunu, enerjimizi emdiğini ortaya koyuyor. Çünkü stres esasında kaygının ürünüdür ve kaygı, enerjimizin büyük bir çoğunluğunu kullanır.

Buna benzer olarak, uzmanlar, açığa çıkarılmamış sinirin de enerjinizi  düşürebileceğini  söylüyor. Nedeni ise: “Tüm enerjimizi sinir hissimizi kontrol altında tutabilmek için kullanıyoruz, bu da inanılmaz yorucu bir durum olabiliyor.”

Çare olarak,  ya egzersiz yapmanız ya da; müzik dinlemek, rahatlatıcı bir romantik roman okumak veya sadece telefonda konuşmak gibi sizin tercihiniz olan bir şeyleri yapmanız öneriliyor. Sizin rahatlamanızı sağlayan her ne ise onu yapmak gerginliğinizi azaltacağından enerji seviyenizi arttırmanızda da yardımcı olacaktır.

6. Daha Fazla Su İçin

Açlık hissiyle susuzluk hissini karıştırmak hepimizin bildiği gibi oldukça kolay (bazen yemek yememiz gerektiğini düşünürüz fakat aslında ihtiyaç duyduğumuz şey susuzluğumuzu gidermektir). Ancak susuzluğun yorgunluk hissine yol açtığını biliyor muydunuz?

Çözüm ise oldukça basit: Büyük bir bardak dolusu su. Su içmek egzersiz sonrası enerji seviyemizi arttırmak için özellikle önemli. Vücutlarımız egzersizden sonra sıvı tüketmek için yalvarıyor.

7. Daha Az Şeker Alın

Buradaki asıl amaç kan şekerinizi dengeli tutarak enerjinizin sürekli olabilmesini sağlamak.

Tatlı besinler tükettiğinizde kan şekerinizde ani artışlar meydana gelir, bu artışlar da size enerji artışı olarak döner. Fakat sonrasında kan şekerinizde meydana gelecek ani düşüş sizi bir anda tükenmiş hissi ile baş başa bırakabilir.

8. Kahvenizi Sütlü Tercih Edin

Bardak dolusu kahve tüketmek yerine protein seviyemizi sabit bir şekilde arttıracak olan az yağlı süt ile hazırlamak, kahvenizi bir protein içeceğine çevirecek.  

9. Enerjinizi yükselttiğini bildiğiniz bir dostunuz, arkadaşınız ile vakit geçirin.

Güzel bir telefon görüşmesi (ya da görüntülü görüşme) bile bu iş için yeterli olabilir. Çünkü dostlarımızın ruhumuzun en iyi doktorlarıdır...

10. Tiroid Fonksiyonlarınızı Kontrol Ettirin ve Kan Hücresi Sayımınızı Yaptırın

Eğer  sürekli enerjiniz düşük ise – özellikle uykunuzu aldıktan sonra bile – doktorunuz ile konuşarak tiroid bozukluğu ve kansızlık için kan testi yaptırmanız öneriliyor.

Tiroid, özellikle kadınlar için büyük bir problem teşkil edebilir Eğer düşük tiroid fonksiyonuna sahip olduğunuz ortaya çıkarsa da ilaç tedavisi ile vücudunuzu tekrar gücüne kavuşturabilirsiniz.

Kansızlıkta görülen düşük kırmızı kan hücresi sayısı vücudunuzun enerjisini sürdürebilmek için gerekli oksijeni almadığının bir belirtisi. O yüzden çok çabuk yorulabilirsiniz.

BENZER KONULARDA AŞAĞIDAKİ YAZILARIMI DA OKUMALISINIZ
Her Kadının Kafasına Kazıması Gereken 22 Altın Madde
50'li Yaşlarda Çıkarılan 50 Hayat Dersi
50'den Sonra Bir Kadın Ne İster?
50 Yaşından Sonra Kullanması Yasak Sözler
50’den Sonra, Sağlıklı ve Mutlu Olmanın 11 Sırrı
Unutkanlığı giderecek 20 Kolay Egzersiz
Daha Sağlıklı ve Uzun Yaşamak İçin 11 Bilimsel Bilgi
Yaş Alırken Zinde ve Aktif Olmanın 8 Adımı
Kadınlar İçin Yaşlanmayı Yavaşlatan 16 Öneri
5 Egzersiz ve 10 Dakika ile Bir Ayda 8 İnanılmaz Sonuç!
Diz Ağrılarınız için Yapmanız ve Yapmamanız Gereken 4’er Şey
Baş Ağrısını Yok Eden Doğru Nefes Teknikleri
Yeşil Çay mı Siyah Çay mı?
Beynimize Zarar veren 13 Tehlikeli Alışkanlığımız