50 Yaşından Sonra Kilo Vermenin 4 Temel Sırrı

50 yaşına gelenice, vücudumuzda olup bitenleri artık hepimiz az-çok biliyoruz. Gerçekten  kilo vermek zorlaşıyor, bölgesel yağlanma artıyor vs… Peki, kilo vermek ve bölgesel yağlardan kurtulmak imkansız mı? İncelmek, daha sağlıklı ve enerjik olmak imkansız mı? Elbette hayır! Yeter ki isteyin ve gerçekten kararlı olun. Eğer manevi olarak hazırsanız, yaşamınızda şu 4 şeye mutlaka yer açın, bakın göreceksiniz, ne diyetisyenlerde, spor salonlarında ya da mide operasyonları ile hiç işiniz kalmayacak. Buyurun…

Hareketin azalması, metabolizmanın yavaşlaması gibi nedenlerle yaş ilerledikçe alınan kiloları vermek daha da zorlaşıyor. Ancak birkaç basit değişiklikle kısa sürede forma girebilirsiniz.

1) Ağırlık veya direnç egzersizleri yapın: Bu egzersizlerin özelliği çeşitli şekillerde kaslara yük bindirmek ve onları daha güçlü hale getirmektir. Tabii daha önce bu egzersizleri hiç yapmadıysanız önce doktorunuzdan onay almakta fayda var.

2) Yeteri kadar protein alın: Yaş ilerledikçe kas kitlesinde azalma olduğu için vücut ağırlığınıza uygun protein tüketin. Temel kural her 1 kg vücut ağırlığı için 1 g kadar protein tüketmek. Örneğin 70 kiloysanız günlük yemeniz gereken protein miktarı 70 gramdır.

Yiyeceklerin içerdiği protein miktarına gelince... 100 gram et 30 gram, 2 yumurta 14 gram, 2 kibrit kutusu beyaz peynir 10 gram protein içerir. Günlük protein miktarını tek bir seferde değil de öğünlere yayarak alın. Pratik bir yöntem arıyorsanız şu formül işinize çok yarayacak: Her ana öğünde 15-20 g kadar protein tüketin. Fazlası gerekliyse ara öğünlere de protein ekleyin.

3) Susuz kalmayın: Vücudunuz susuz kaldığında kendinizi aç hissedebilir ve lüzumundan fazla yiyebilirsiniz. Özellikle sıcak yaz aylarında bol su tüketmeye özen gösterin. Yeterli sıvı alıp almadığınızın en önemli göstergesi idrar renginiz. İdrarınızın açık sarı renkte olmasına dikkat edin, rengin koyulaşması yeteri kadar sıvı almadığınızın işareti.

4) Metabolizmanızı çalıştırın: Kilo vermek için diyete başladığınızda yapacağınız en büyük yanlış, çok düşük kalorili bir beslenme planı uygulamak olur. Günlük kalori miktarınızı düşürür düşürmez vücudunuz bu duruma adapte olmak için metabolizmayı hemen yavaşlatır. Kalori hesabı yapmaktansa yediklerinizin kalitesine daha çok önem verin.

Yapabileceğiniz en kolay değişiklik yediklerinizin doğala en yakın, ekstra şeker içermeyen ve kan şekerinizi zıplatmayan yiyecekler olmasına dikkat etmek. Sebze, meyve, yeşillik, kuruyemiş ve proteini (et, tavuk, balık, yumurta, peynir gibi) kalori hesabı yapmadan, açlığınızı dinleyerek tüketebilirsiniz.

KAYNAK

BU YAYINLARI DA TIKLAMADAN GEÇMEYİN...
Tombul Yanak ve Geniş Yüzler İçin 32 Adet Kısa Kesim Modeli
Küçük Dokunuşlarla Yılları Geri Almanın 15 Foto ile Kanıtı
15 Fotoğraf İle Dönüşümün Gücü
Kıvırcık Saçlar İçin Yepyeni 32 Adet Kısa Kesim Modeli
Sadelik ve Zarafet Örneği 30 Adet Küt Saç Modeli
Kilolu Güz50k'ler İçin Sıfır Ense 40 Adet Saç Modeli
Klasik ve Modern Çizgileri Harmanlayan 16 Muhteşem Kombin
Uzun Hırkalar ile 15 Adet Harika Kombin Örneği
Farklılık İsteyenlere 32 Adet Muhteşem Sonbahar Kombini
Kilolu ve Şık Olmanın Yolunu Gösteren 20 Adet Kıyafet