Yay Burcu Kadının Temel Özellikleri


SEMBOLÜ: Okçu
ELEMENTİ: Ateş
NİTELİĞİ: Değişken
YÖNETİCİ GEZEGENİ: Jüpiter (şans ve ilerlemenin gezegeni)
RENK: Mavi
GÜN: Perşembe
UĞURLU SAYILAR: 3, 7, 9
UĞURLU TAŞLARI: Safir, Lapis, Akik, Ametist, Lal
VÜCUTTA TEKABÜL ETTİĞİ YER: Kalça, iç uyluk
OLUMLU ÖZELLİKLERİ: Dürüst, tarafsız, iyimser, coşkulu, cesaretlendirici, adanmış
OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ: Tartışmacı, umursamaz, tuhaf, vaaz verme meraklısı, nezaketsiz, kendinden çok emin
EN SEVDİĞİ ŞEYLER: Meydan okumak, flört etmek, evcil hayvanlar, yolculuk, gülmek, kitaplar, ilham veren öyküler, özgürlük, dışarıda olmak
NEFRET ETTİĞİ ŞEYLER: Önyargı, rutin, kurallar, can sıkkınlığı, meseleleri çok ciddiye almak, “yapamazsın” sözü, yapışkan insanlar, sınırlandırılmak, ayrıntılar
GİZLİ TUTKULARI: Kuralları koymak
GÜÇLÜ YANLARI: Cömert, idealist, esprili olması
ZAYIF YANLARI: Asla tutamayacağı sözler vermesi, çok sabırsız olması, kaba konuşması

Yay burcunun kişisel özellikleri

Burçlar üç farklı niteliğe göre gruplanır: kardinal (öncü), değişken ve sabit burçlar. Yay burcu dört değişken burçtan biridir (diğerleri İkizler, Başak ve Balık’tır). Değişken burçlar mevsimleri sona erdiren burçlardır ve her mevsimden dersler almışlardır. Her şeyin bir sonu olduğunu bilirler ve görevleri herkesi mevsim değişimine uyum sağlamalarına yardımcı olmaktır. Diğer burçlardan daha bilgedirler. Diğer burçlara göre değişime daha kolay ayak uydurabilirler; pek çok duruma uyum sağlamak için bukalemun gibi renk değiştirirler. Ayrıca Zodyak’ın düzeltmenidirler: Kardinaller bir plan öne sürer, sabitler planı eyleme döker, değişkenler ise eleştirel bir gözle son rötuşları yapar.

Yay burcu, ateş elementiyle yönetilen üç burçtan biridir (diğer iki ateş burcu Koç ve Aslan’dır). Yay burcu üçüncü ve sonuncu ateş burcu olduğu için Koç ve Aslan burcunun yarattığı liderlik ateşini dizginleyerek evrensel bir bilgi ve eylem süpernovasına dönüştürür. Zodyak’ın en ilham verici ve iyimser burcu olan Yay burcu bizi meselelerin üstesinden gelmeye ve sınırsız olasılıkların peşinden gitmeye zorlar. Yay burcu gezegen geçişi sırasında seyahat etmeye, öğrenmeye, kültürler arası bağlantı kurup ufkumuzu genişletmeye istekli olabiliriz. Diğer ateş burçları gibi Yay burcunun da sürekli olarak dünyayla temas halinde olması gereklidir.

Yay burcunun yönetici gezegeni, güneş sistemimizin en büyük gezegeni Jüpiter’dir. Bu nedenle bu burcun insanları “hayatın kendisinden daha büyük” olabilirler. Nasıl ki Jüpiter gezegenler arasında gaz devlerinden biriyse, kendinden çok emin olan Yay enerjisi de zaman zaman hava gazıyla dolu görünebilir. Bir şey hakkında düşünmeden üzerine atlamak Yay burcunun âdetlerinden biridir. Neyse ki Jüpiter şans getirir ve ayaklarımızı yere sağlam basmamızı sağlar. Yay insanları her şeyin en büyüğünü ve en iyisini isterler; öyle ki zaman zaman aşırıya kaçabilirler. Sınırsız hedonizm ve rahatına düşkünlük, Yay enerjisini kötü bir enerjiye dönüştürebilir.

Yay enerjisi kendisini aydınlanma, yolculuk ve doğruluk aracılığıyla gösterir. Meraklı Yay burcu bizi büyüme ve öğrenmeye aç hale getirir, hayatın anlamını bulmamıza yardımcı olacak maceralara sürükler. Felsefi yanı güçlü olan Yay burcu harikulade tartışmalara ilham verir, hayatı derinleştirir. Durmak nedir bilmeyen Yay burcu insanları dış mekân aktivitelerini sever; bu nedenle Yay burcu etkisi altındayken kendinizi yıldızların altında kamp yaparken ya da yeni bir şehri keşfederken bulabilirsiniz. Yay burcunun coşkulu yanı risk almamıza yardımcı olurken altından kalkamayacağımız işlere bulaşmamıza da sebep olabilir; bu nedenle bu burcun etkisi altındayken sınırlarımızı bilmemiz gerekir. Yoksa büyük bir heyecanla yeni projelere başlayıp yarım bırakabiliriz.

Yay burcu kadınının beli başlı özelikleri 

Yay burcu kadını – Aşk

Âşık bir Yay kadını tutkulu, enerjik ve her şeye hazırdır. Doğanın gerçek gücü olan Yay burcu kadını elinde yayı ve okuyla ormanlarda avının peşinde koşan, avcı Artemis’e benzer. İstediği şeyin peşinden gitmekten büyük keyif alır. Oturup hoşlandığı kişinin ona yaklaşmasını beklemeyi sevmez, ilk adımı kendisi atar.

Yay burcu kadını – İlişkiler 

Bazı insanlar Yay burcu kadınının kaba ve doğrudan tavırlarından rahatsız olabilirler. Yay burcu kadınları, onların enerjisine ve dobra tavırlarına uyum sağlayamayan insanlara karşı sabırsızdır. Ne yazık ki bazı insanlar bu kadınlar gücü karşısında sinip kalır ve bağımsız tavırlarının altında ezilirler. Dolayısıyla her ne kadar herkes tarafından sevilseler de Yay burcu kadınları genelde uzun yıllar boyu yalnız kalabilir.

Yay burcu kadınının sevdiği ve sevmediği şeyler

Bilinmeyen yerler, yeni insanlar, yeni fikirler ve yeni maceralar keşfetmek için can atan Yay burcu kadını özgür bir kadındır; hayatında modası geçmiş toplumsal cinsiyet rollerine ya da toplumsal tabulara yer yoktur. İstediği şeyi istediği zaman yapar ve bunun hakkında ne düşündüğünüzü umursamaz.

Yay burcu kadınına ne hediye alınır?

Yay burcu kadınlarının en sevdiği şey tuhaf bir hikâyesi olan hediyelerdir. Ayrıca yaratıcı yönlerini kullanmayı ve şimdiki zamanın ötesindeki gerçeklikleri tasavvur etmeyi severler. Dolayısıyla başka bir ülkeden gelen, özel bir hikâyesi olan hediyeler oldukça hoşlarına gidecektir.

Yay burcunun en iyi anlaştığı burçlar

Koç – Yay uyumu

Koç burcu da Yay burcu da sağlıklı bir sosyal yaşamdan keyif alan ve yeni maceraları kucaklayan aktif, eğlence düşkünü burçlardır. Birliktelikleri eğlenceli ve tatminkâr bir birliktelik olacaktır. Her ikisi de doğal bir iyimserliğe sahiptir, bu da onları hem ayrı ayrı hem de birlikte ileriye taşır. Uzun süreli bir birliktelikleri olacaktır.

Kova – Yay uyumu

Kova burcunun yaratıcı yanı ile Yay burcunun maceracı yanı pek çok ortak noktaya sahiptir; bu da ilişkilerinin güçlü ve uyumlu olmalarını sağlar. Özellikle her ikisi de aktif ve yenilikçi bir cinsel yaşamdan zevk aldıkları için cinsel uyumları da yüksek olacaktır. Ayrıca her ikisi de değişimi, çeşitliliği ve macerayı sevdikleri için ilginç bir birliktelikleri olacaktır.

Aslan – Yay uyumu

Aslan da Yay da macera, dram ve özgürlük konusunda ortaktırlar. Bu nedenle ilişkileri eğlenceli ve uyumlu bir ilişki olacaktır. Her ikisi de aşkı ve hayatı eğlence kaynağı olarak görürler. Her ikisi de cinselliğe eşit şekilde ilgi duydukları için cinsel açıdan da son derece uyumludurlar.

Yay burcunun anlaşamadığı burçlar

Boğa – Yay uyumu

Yay burcunun macera, çeşitlilik ve aktivite tutkusu Boğa burcunun evcimen bir hayat sürdürme tercihiyle çelişecektir. Her ikisi de bir diğerinin bireysel güçlerini anlamaktan acizdir. Yay burcu, Boğa’nın yuvayı yapma konusundaki becerilerine ve kararlılığına yeteri kadar değer vermeyecektir. Boğa’nın huzurlu ve güvende hissetme ihtiyacı, Yay’ın sürekli hareket halinde olma, yeni şeyler deneme isteğiyle çatışacaktır. Ne yazık ki bu ikili arasındaki ilişkiler genelde kısa ömürlü olur.

Oğlak – Yay uyumu

Genel olarak konuşmak gerekirse Oğlak burcu, özgürlüğüne düşkün Yay’ın yanında fazla pratik ve muhafazakâr kalacaktır. Kısa süre sonra Oğlak sanki tüm sorumluluk onların üzerindeymiş gibi hissedecek, Yay ise Oğlak’ın gelenekselliğe ve sorumluluklara bağlılığı nedeniyle hapsedilmiş gibi hissedecektir. Yay’ın hayata vurdumduymaz yaklaşımı güvende olmayı seven Oğlak’ın sinirlerini bozacaktır. Kısacası aralarındaki ilişki uzun süreli ve uyumlu bir ilişki olmayacaktır.

Başak – Yay uyumu

Bu ikisi birbirine taban tabana zıttır. Özgürlüğüne düşkün, maceraperest Yay burcu, Başak burcunun düzen, güvenlik ve bağlılık ihtiyacını karşılayamayacakken Başak’ın eleştirme ve kusur bulma huyları Yay’ın sinirlerini bozacak, başka olasılıkların peşinden koşmasına yol açacaktır. Kısacası, bu ilişki her iki partnerin de bir diğerinin kişiliğinden memnun olmadığı dayanıksız bir ilişki olacaktır.

Belirsizler

Yay – Yay uyumu

Bir yandan iki Yay son derece eğlenceli bir ilişki yaşayabilirler: Hayatları macera, cinsellikleri ise tatminkâr olur. Bununlar beraber bu beraberlik, doğru düzgün bir yönlendirmenin ve sorumluluğun olmadığı bir ilişki de olabilir. Ayrıca farklı yönlere yönelme ihtiyacı da duyabilirler.

İkizler – Yay uyumu

Bu beraberliğin gücü hem Yay’ın hem de İkizler’in uçarı, bağışlayıcı ve eğlence düşkünü olmasından gelir. Ayrıca ikisi de bilgi edinmeyi, hayatın entelektüel yanını yaşamayı severler. Gelgelelim her iki burç da sebat, sorumluluk gibi özelliklerden mahrumdur, ki bu da her ilişkide sorunlara yol açar.

Yay burcuna uygun meslekler

Yay burcunun aklına bir şey düştüğünde o şeyi yapana kadar ellerinden geleni yaparlar. Belirli bir anda ne söylemeleri gerektiğini çok iyi bilirler. Farklı görevleri ve dinamik bir atmosferi severler. Bilime ve öğrenmeye merakları nedeniyle de “yabancı dil öğretmeni, çevirmen, avukat, danışman, jokey, profesör, bakan, eczacı, psikolog, siyasetçi, sporcu, öğretmen, pasaport memuru, hakim” gibi meslekler Yay burçları için uygundur.