İlişki Katili 9 İşaret





Birlikte olduğunuz insandan ayrılmak ne kadar da zordur. İlişkiler bazen çok kötü zamanlardan geçebilir ve sonrasında daha da kuvvetli bağlar oluşabilir. Ama öncelikle, bunun olmasını ve birbirinizi istiyor olmanız şarttır.

İlişkilerin giderek kötüleşeceğinin veya ayrılmanın sinyalleri ise önceden gelir. İşte size 9 işaret… Bir göz atın. Başka işaretler de bulabilirsiniz kendinizde…

1. Yalanlar

İlişkiyi sonlandırma zamanınızın yaklaştığının en açık işaretlerinden biri, yalanlardır. Neden yalan söylemek zorunda kaldığını açıklasa bile yalan, yalandır. Üstelik küçük hatta önemsiz şeylerde bile yalan söyleyen kişinin, çok daha önemli konularda ne kadar yalan söyleyebileceğini bir canlandırın. Sağlıklı bir ilişkinin altında yalan olamaz, olmamalıdır.

2. Çaba Göstermemek

Birlikte olduğunuz kişiden haklı olarak ayrılma nedenlerinizden biri de, karşınızdakinin bu ilişki için artık çabalamadığını görmektir. İlişkiniz ağırlıklı olarak sizin tek yanlı çabalarınızla ilerliyor, aşk ateşini canlı tutmak ve korumak için tek taraflı bir çaba içinde olduğunuzu hissediyorsanız, belki gitme zamanı gelmiştir artık. Her ilişkide heyecanın zaman zaman düşüş göstermesi normaldir ama romantizm ve buluşmalar sizin zorlamalarınızla olmaya başlamışsa, kötü bir işarettir.


3. Geleceksizlik

Uzun dönemli ilişkiler elbette uzun dönem planlarla başlamaz. Sadece bir ilişki veya birlikte olmaktan duyulan mutluluklarla başlar. Sorunlar, siz uzun dönemli bir ilişki düşünürken, karşınızdakinde böyle bir potansiyel görememeyle başlar. İkiniz bambaşka şeyler istiyor ve bambaşka gelecek planları içindeyseniz, o ilişki yürümeyecektir.

4. Sırlar

Karşınızdaki insanın duygularını düşünerek bazen her şeyi konuşmayabilirsiniz veya –varsa- birkaç küçük sırrı sevdiğinizden saklayabilirsiniz. Ama ciddi bir ilişkide bir suç geçmişi, evlilikler, çocuklar, hastalıklar gibi ciddi şeyler sır olarak saklanmamalıdır.

5. Hakaret

Hepsi olmasa bile, çiftlerin çoğu kavga eder. Hatta bunlar, farklı şeyler düşündüğünüz, birbirinizden farklı olduğunuz için sağlıklı da olabilir. Ancak kirli kavgalar ve hakaretler, bunun tamamen dışında bırakılmalıdır. Bu noktaya ve birbirinize sürekli bağırır hale geldiyseniz, hemen ilişkiyi sonlandırmanızda yarar var.


6. İletişimde Eksilme

Ne kadar uzun süre birlikte olursanız olun, düzenli iletişimi korumak önemlidir. Mesajlarınız, telefonla aramalarınız, mailleriniz sıkça cevapsız kalmaya başlamışsa, belki de ayrılmayı düşünmeye başlamanız iyi bir yol olabilir. Eğer iletişiminiz azalmışsa, birbirinizden ayrı hayatlar sürüyorsunuz demektir ve yalnız kalmak daha mutlu edebilir.

7. Sağlıksızlık

İlişkiniz öldürücü hale geldiyse, bu, ayrılmak için iyi bir nedendir. Kendinizi güvende hissetmiyorsanız veya ruhsal olarak ve kelimenin tam anlamıyla kendinizi istismar ediliyor hissediyorsanız, karar verme zamanı gelmiştir. Yaşamınızın, tehlikede olacağınız veya tehdit altında hissedeceğiniz noktaya gelmesini beklemeyin. Güvendiğiniz birinden yardım alın ve terk edin.


8. Kapana Kısılmak

İlişkide olduğunuz insanın çok iyi özellikleri olabilir, yakın çevreniz onu seviyor da olabilir. Ama asıl sizin nasıl hissettiğiniz önemlidir. Onun yanındayken kendinizi boğuluyor gibi, kapana kısılmış gibi hissediyorsanız, ilişkinizi gözden geçirmenizde yarar var.

9. Başka Birisi

Duygularınız farklılaşmış ve başka birine ilgi duymaya başlamışsanız, ipe boncuk dizer gibi ilişki dizmeyin; birlikte olduğunuz kişi ile açıkça konuşuncaya kadar, başka bir insanla yeni şeylere kalkışmayın. Kendinizi onun yerine koyun. Bunu hak ediyor bizce. Hiç zaman kaybetmeden konuşun ve gereğini yapın.