Evinizde Kısa Süre İçinde Mutlu Olmanın Yöntemleri

Daha önceleri sadece emeklilerin ve yaşlıların mekanı olarak adlandırılan evlerimiz, maalesef artık her yaştan insanlar için çok önemli. Salgın günleri, en önemli limanımız, salgından bizi koruyan en önemli mekanımız evlerimiz... Evet, kısıtlamalar nedeniyle, sevdiklerimizi göremediğimiz için, alıştığımız bir çok şeyi yapamadığımız için, zaman zaman bunalıp daralıyoruz ama evimizin kıymetini belki de en çok anladığımız bir dönemden geçiyoruz...
İşte bu nedenlerle evde daha fazla keyifle zaman geçirmek ve daha çok mutlu olmanın yöntemlerini kendi zevklerimize göre oluşturmamız gerekir…


Araştırmalara göre evinde mutlu olan insanlar sosyal çevrelerinde daha açık, değişime daha yatkın ve daha ılıman karakterlere sahip oluyorlarmış.


Hemen kafanız karışmasın, eğer şuan evinizde huzurlu hissetmiyorsanız dahi bunu değiştirmenin yolları var!

1. Dışarıyı içeriye taşıyın.

Yeşil bitkilerin insanları sakinleştirdiği kanıtlanmıştır. Bu nedenle evinizin etrafına saksılarda çiçekler, mutfağınıza yiyebileceğiniz otlar ve salonunuza bol yeşilli bitkiler koymak sizin stres seviyenizi düşürecektir.


2. Düzenleyin, düzenleyin ve düzenleyin.

Evinizin düzenli olması kafanızın karışıklığıyla paralel gidiyor desek inanır mısınız? Evet bazı araştırmalara göre özellikle giyinme dolabı karışık olan insanların kendi hayatlarında da düzensiz olduğu görülüyor. Bu nedenle kendinizi depresif hissetmemek adına düzenli olmayı bir pratik haline getirin. İşinize yaramayan şeyleri atın. Kısacası sadeleşin.


3. Her şeyi atın derken, anılarınızı saklayın.

Tamam, temizlenin dedik ancak her şeyden kurtulun demedik! Eşyalarınızı düzenlerken mutlaka sizin mutluluğunuz arttıracak bir köşeniz olsun. Bu köşede fotoğraflar, mumlar, sevdiklerinizden gelen kartlar olabilir.


4. Sevdiğiniz kokuları kullanın


Kokular modunuzda gözle görülür bir değişiklik yaratır bu nedenle mutlaka farklı mumlar ve tütsüler yakmaktan kaçınmayın. Örneğin lavanta sizi sakinleştirecek, portakal kokusu enerji verecektir.


5. Renklerin gücünü kullanın.

Kokular gibi renkler de enerjinizi yükseltebilir bu nedenle fazla beyazdan arının. Evinize biraz renk getirin. Daha sonra bu renklere yakın aksesuarlar, yastık kılıfları, mumlar alın. Kısacası evinizde bir karakter yaratın. Aynı mumlar gibi renkleri de biraz araştırarak size iyi gelecekleri bulun; örneğin morun insanı sakinleştirmesi gibi.


6. Müzik ve ses kullanın.

Sevdiğiniz, ruhunuza iyi gelecek müzikleri eksik etmeyin. Evin içinde en iyi arkadaşınız, radyodan veya başka müzik aletlerinden gelecek sesler ve şarkılar olabilir...