Cilt Kırışıklarına Karşı En İyi 10 Esansiyel Yağ



Yaşlandıkça, cilt daha az yağ üretir ve esnekliğini kaybeder. Bu da, gözlerin etrafında ince çizgiler ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Kimyasal içeren kozmetik ürünler yerine doğal yağlar bu kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatabilir ve daha genç görünmenize yardımcı olabilir. Peki, en iyi yaşlanma karşıtı doğal yağlar hangileri?

1. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı cildinizi nemlendirme ve erken yaşlanma belirtilerini önleme kabiliyetine sahiptir. Cildinizi UV ışınlarından koruyacak doğal bir güneş kremi olarak kullanabilirsiniz.
Göz ve ağız çevresindeki kırışıklıkları ve ince çizgileri önlemek için yağı kırışıkların oluştuğu bölgeye sürerek olarak uygulayın.

2. Badem yağı

Badem yağı, cildiniz için faydalı olan ve kırışıklıkları gideren mükemmel bir E vitamini ve K vitamini kaynağıdır.
Gözleriniz altındaki koyu halkaları ve torbaları tedavi etmek ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için yağı biraz ısıtın ve bu bölgelere masaj yaparak sürün.

3. Jojoba yağı

Jojoba yağı, anti-aging özelliklerine sahip C ve E vitamini içerir, cildinizi pürüzsüz ve genç tutar.

4. Argan yağı

Argan yağı cildiniz ve saçlarınız için son derece faydalıdır. En etkili doğal yaşlanma karşıtı yağlardan biridir. Bu yağın düzenli kullanımı ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir.

5. Zeytinyağı

Zeytinyağı, cildinizin durumunu iyileştirebilen A vitamini, E vitamini ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir.
Kırışıklıkların görünümünü azaltmak için yağı biraz ısıtın ve cildinize her gün masaj yapmak için kullanın.

6. Lavanta yağı

Cildinizi nemlendirme ve erken yaşlanma belirtilerini önleme özelliğine sahiptir. Dahası, sivilce, egzama ve sedef hastalığını tedavi eder.
En iyi sonucu elde etmek için 5 damla lavanta yağını 1 çay kaşığı Aloe Vera jeli ile karıştırın ve yüzünüzü her gün masaj yapın.

7. Avokado yağı

Avokado yağı güçlü yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir ve kuru cilde karşı mükemmeldir. Cildinizi sağlıklı ve esnek tutabilen mükemmel bir A ve E vitamini kaynağıdır.

8. Neem yağı

Neem yağı, antiviral, antifungal, antibakteriyel, anti-aging ve antioksidan özellikleri ile bilinir. Cildinizin esnekliğini artırabilecek ve iyileştirebilecek E vitamini, antioksidanlar ve çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindir.
Yaşlanma belirtilerini azaltmak için, 1/3 fincan zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı Neem yağını karıştırın ve uyumadan önce her gece yüzünüze masaj yapmak için bu karışımı kullanın.

9. Nar çekirdeği yağı

Yüksek antioksidan içeriği ve diğer temel besin maddeleri nedeniyle, nar çekirdeği yağı cildiniz için son derece faydalıdır.
Antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

10. Buğday tohumu yağı

Buğday tohumu yağı cildinizi yeniden canlandırabilir ve yüzünüzdeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabilir. Yaşlanma sürecini geciktirebilen antioksidanlar, A ve E vitaminleri içerir.
Buğday tohumu yağını balla karıştırın ve karışımı yüzünüze uygulayın. 20-30 dakika bekletin, ardından su ile durulayın. En iyi sonuçları almak için her gün tekrarlayın.