Sırt ve Boyun Ağrıları Gideren 6 Mükemmel Masaj Türü


Masaj yaptırmayı sevmeyen var mıdır? Sanmıyorum. Çünkü hiçbir sorununuz yoksa bile, masaj ile kasları çalıştırmak herkesi, hatta bebekleri bile rahatlatır. Kan dolaşımınızı hızlandırır, vücudu dinçleştirir. İşte özellikle sırt ve boyun ağrısı çekenler için ideal olabilecek etkisi, tıp uzmanlarınca da kabul edilmiş 6 masaj türü.

1. Shiatsu

9 Types of Massage That Can Help You With Your Back and Neck Pain
Shiatsu, Japon ve Çin tıbbının bir parçasıdır. Masajın esası, parmaklar ile belirli noktalara baskı yapmaya dayanıyor.   Bu çok eski bir teknik! Terapist kas gruplarına çeşitli miktarlarda baskı uygulamak için parmaklarını, başparmaklarını ve avuçlarını kullanarak tıkanmış enerjiyi serbest bırakıyor. Bunun için gergin kaslarda akupunktur noktalarını kullanır.

2. Sıcak Taş Masajı

9 Types of Massage That Can Help You With Your Back and Neck Pain
Adından da anlaşılacağı gibi, sıcak pürüzsüz taşlar vücudunuzda kilit noktaları yerleştiriliyor ve bunların sıcaklığı ile kaslarından gerginliğin atılması ve yumuşatılması sağlanıyor. Taşlardan gelen ısı, terapistin daha derin kas katmanlarına erişmesini ve ağrıyı gidermesini kolaylaştırır.

3. Ayurveda Potli Masajı

9 Types of Massage That Can Help You With Your Back and Neck Pain
Hint Ayurvedik tıbbından kaynaklanan Potli masaj terapisi, dokuları derinlemesine gevşetmek ve iyileştirmek için eski şifalı otların kullanılmasını içeriyor. Gençleştirici yağlarla birlikte ısıtılmış ot poşetleri (“potli” olarak da adlandırılır) ile - sürtünerek ve gergin kas bölgelerinde basınç uygulayarak yapılır. Farklı bitkilerin değişik faydaları vardır. Çok rahatlatıcı ve denemeye değer!

4. Thai “Yoga” Masajı

Thai “Yoga” Massage ile ilgili görsel sonucu
Yaklaşık 2500 yıl önce Hindistan’da ortaya çıkan bir masaj türü. Kuru bir masaj şeklidir ve temel bir masajla birlikte vücudun kademeli olarak gerilmesini içerir. Bu teknik, vücutta gergin noktaları buluyor ve onları daha hareketli hale getirmek amacıyla yogadan esinlenen pozisyonları ile kasları gevşetiyor.

5. Derin Doku Masajı

Deep Tissue Massage ile ilgili görsel sonucu
Derin doku masajı, normalde zorlanma ve spor yaralanmaları gibi kas-iskelet sistemi problemlerini tedavi etmek için kullanılıyorr. Derin doku masajını gerçekleştirirken, terapist kronik gerginliği serbest bırakmak için hedef kas grubuna odaklanır. Avuç içi, önkollar ve hatta dirsekler kullanılarak baskıdan kurtulmak için daha fazla basınç uygulanır.
Önemli: Bu sadece uzman bir terapistin rehberliğinde yapılmalıdır.

6- İsveç Masajı

9 Types of Massage That Can Help You With Your Back and Neck Pain
İsveç masajı,  masaj yapan yeni insanlar içindir ve tüm vücudu gevşetmeye yardımcı olur. Bu masaj sırasında, terapistler yoğurma, pasif eklem masajı, uzun vuruşlar ve derin dairesel hareketler kullanırlar. Bu teknikler sizi rahatlatmak, sinir uçlarını uyarmak, kan akışını ve lenf drenajını arttırmak içindir.
Önemli: Seanstan önce, masajı özel ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için doktorunuza ve masaj terapistinize danışın.