9 Adımlı Egzersiz ile Yüz Gençleştirme



Vücudumuzun tüm organları gibi, yüzümüzün de egzersize ihtiyacı var… Yaşlanma belirtilerini en hızlı yaşayan yüzümüz bu kadar ilgiyi hak ediyor bence de… Brightside.me sitesinde rastladığım bu egzersizleri ve sonuçları hakkında bilgileri sizinle paylaşmak istedim…

1- Çene hattınızı şekillendirin

Çene hattınız yüzünüzün belirleyici bir özelliğidir. Yanlış beslenme ve ihmal sonucu çene derisinin sarkması ve kırışıklar kaçınılmaz bir sonuç. Bu egzersizi yapmanın yanı sıra, sağlıksız yağlardan ve şekerli yiyeceklerden uzak durduğunuzdan emin olun.
Çenenizin her iki tarafına, her iki avucunuzu çene çizgisinin yanına yerleştirin. Sonra çenenizi yukarı doğru itin, ancak bunu yaparken başınızı dik tutmaya dikkat edin, böylelikle boyun kaslarınız direnç kazanacaktır. Birkaç saniye bu pozisyonda tutun ve sonra bırakın.  10-15 kez tekrarlayın.

2- Yüzünüzdeki kan dolaşımını iyileştirin

Unutmayın, cildiniz aynı zamanda vücudunuzun bir organıdır ve oksijene ihtiyacı vardır. Yüz derisinin oksijenlenmesi onu gençleştirir ve yaşlanma sürecini doğal olarak azaltır.  Cildinizi nemli tutmak için bol su içmek ve bu egzersizi düzenli yapmak yüz derinize oksijen taşınmasını artıracaktır.
Avuçlarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve sonra her iki gözünüzü kapatın. Yavaşça, bastırarak yukarı doğru itin.  Sonra dilinizi olabildiğince uzatın. Nefes almak için burnunuzu ve nefes vermek için ağzınızı kullanarak yavaşça nefes alın. Süre: 30 saniye.

3- Yanaklarınızı güçlendirin

Sarkan ve tombul yanaklara sahip olmak yerine, yanaklarınızı toparlamak ve güçlendirmek için harika bir egzersiz.
Ağzınıza, sağ elinizin 3 orta parmağını yerleştirin. Sol yanağınıza, sol elinizin avucunu yerleştirin. Burnundan derin bir nefes alın ve yanaklarını şişirin. Ama ağzınız kapalı olmalı. Sol yanağınıza hafifçe bastırmak için elinizi kullanın. Birkaç saniye bekleyin ve sonra bırakın.  Her bir tarafta 10-12 kez tekrarlayın.

4- Göz çevresi kırışıklarını azaltın

Parmaklarınızı gözünüzün altına ve üstüne yerleştirerek bir V şekli oluşturun. Gözleriniz orta ve yüzük parmaklarınız arasında olmalı, orta parmaklarınız kaşlarınıza tam oturmalı ve baş parmaklarınız kulaklarınızın arkasındaki kıllara yerleştirilmelidir. Gözlerinizin yüzük parmağınız ile orta parmağınızın arasında olduğundan emin olun. Orta parmağınız kaşlarınıza yerleştirilmeli ve baş parmağınız saçınızın arkasına sabitlenmelidir. Kaşlarınızı kaldırarak cildinizi gözlerinize doğru gerin ve çenelerinizi indirmek için parmaklarınızı kullanın. Süre: 30 saniye

5- Burnunuzu keskinleştirin

Yüzün en belirgin özelliklerinden biri de burnumuzdur. Burnunuzun gevşemesi ve yayılmasını önlemek için bu egzersizi denemelisiniz.
Ellerinizi gevşek yumruklar yapmak için kullanın ve daha sonra, burun deliklerinizin hemen altında işaret parmağınızla uzanacak şekilde üst dudaklarınıza sabitleyin. Burnunuzun altındaki cildi yavaşça aşağı doğru gerin. Süre: 30 saniye.

6- Ağız çevresi çizgileri giderin

Yanaklarınıza, avuçlarınızı parmağınız başınızın arkasına dönük olacak şekilde yerleştirin. O zaman dilinizin ucunu damağınıza değdirirken ağzınızı açık tutmanız gerekir. Dil ucunuzu damağa doğru itin ve ardından cildinizi nazikçe burnunuzun etrafına doğru gerin. Süre: 30-40 saniye

7- Çenenizi sıkılaştırın

Elmacık kemiklerinizin üzerine orta ve işaret parmağınızı koyun. Ağzınızı biraz açın ve sonra alt dudağınızın yavaşça içe doğru kıvrılmasını sağlayın. Alt dudağınızın pozisyonunu değiştirmeden mümkün olduğunca geniş gülümsemeye çalışın. Ardından alt dudağınızı biraz içe doğru kıvırın, böylece çenenizde bir gerginlik hissedin. Süre: 30 saniye.

8- Alın kırışıklıklarını azaltın

Şakaklarınıza avuçlarınızı yerleştirin. Ellerinizi kullanarak kafa derinize doğru yavaşça itin, böylece gözlerinizin altında ve alnınızda bir gerilme hissedeceksiniz. 30 saniye boyunca böylece durun.

9- Göz kapaklarının sarkmasını önleyin

Kaşlarınıza, her iki elinizin 3 orta parmaklarının ucunu yerleştirin ve sonra gözlerinizi kapatın. Kaşlarınızı parmaklarınızla yukarı doğru itin. Süre: 20-30 saniye.