Günde 5 Dakika ile Yüz Çizgilerinizi Açan Egzersizler



Daha gergin, daha genç ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için kırışıklık karşıtı kremlere, nemlendiricileri ödediğiniz paradan biraz sıkılmış olabilirsiniz. Ama asıl mesele o krem ve nemlendiricilerin bir yere de yardımcı olup sonrasını yine sizin ellerinize bırakması. 
Size kalan kısmıysa yüz kaslarınızı ve cildinizi düzenli olarak çalıştırmanız gerektiği gerçeği. Ve bunu gerçekleştirmekse sandığınızdan daha kolay! 

1. Göz Kapaklarını Güçlendiren Egzersiz 

Egzersizde ilk olarak bakabildiğiniz kadar yukarı bakmaya çalışın. Daha sonra sağa ve sola doğru bakın. Bu egzersizde her seferinde 20 tekrar şeklinde, 3 set yapın. Her set arasında da mutlaka 2 dakika boyunca dinlenin. Göz kapaklarını güçlendiren egzersizi her gün yapmaya çalışın.

2. Yanaklarınızı Canlandıran Egzersiz

Yanaklarınızı canlandırmak için ilk olarak ağzınızı sıkı bir şekilde kapatın ve şişirin. Ağzınızın içinin havayla dolması gerekir. Bu egzersizi yaparken dilinizi sağa ve sola doğru hareket ettirmeyi de ihmal etmeyin. Yanakları canlandırmak için yapmanız gereken egzersizi, her gün düzenli bir şekilde 15 ya da 20 tekrar, 3 set yapabilirsiniz.

3. Dudak Kenarlarını Canlandıran Egzersiz

Dudak kenarında meydana gelen kırışıklığı gidermek için ilk olarak ağzınızı tamamen açın ve dişlerinizi dudaklarınızla sıkıca kapatın. Bu harekette kalın ve ona kadar sayın. Daha sonra ağzınızı yavaş bir şekilde kapatmaya başlayın. Aynı hareketi tekrar yapmadan önce kaslarınızı gevşetmeyi unutmayın. Dudak kenarında meydana gelen kırışıklığı önlemek için, egzersizi 15 tekrar ve 3 set şeklinde her gün yapın.

4. Kazayağı Bölgesini Onaran Egzersiz

Göz kenarının biraz alt kısmı olan kazayağı bölgesinde yapısal ya da yaşa bağlı olarak kırışıklık meydana gelir. Bu kısımda ortaya çıkan kırışıklığı önlemek için parmak uçlarınızla kırışıklığı aşağı ve yukarı hareketlerle sıkıştırın, bastırın. Egzersizi günde 20 tekrar olacak şekilde, 3 set olarak her gün uygulayın.

5. Gözaltını Canlandıran Egzersiz

Gözaltı ve göz çevresi ince bir deriye sahip olduğu için çok çabuk kırışır. Bu alanda meydana gelen kırışıklık daha çabuk belirginleşir. Gözaltında meydana gelen kırışıklığı önlemek için göz kapaklarınızı yukarı ve aşağı olacak şekilde 10 saniye boyunca hareket ettirin. Bu egzersiz sayesinde gözaltı kırışıklığının belirginliği azalır. Gözleriniz daha canlı bir görünüme kavuşur. Gözaltı kısmını canlandırmak için bu egzersizi her gün 3 set şeklinde yapabilirsiniz.

6. Göz Kenarını Canlandıran Egzersiz

Bu egzersizde ilk olarak işaret parmağınızı kaşlarınızın tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Başparmağınızı ise göz kenarına koyun. Gözlerinizi sıkı bir şekilde kapatın. Başparmağınızı hafif bir şekilde bastırarak, dışarıya doğru olacak şekilde hareket ettirin. Göz çevresindeki kasları üst parmaklarınızla yukarı ve aşağıya doğru hareket ettirmeye başlayın. Bu egzersizi 40 saniye boyunca 3 set halinde göz kenarına uygulayın.

7. Alın Çizgisini Onaran Egzersiz

Bunun için ilk olarak başparmağınızı kulaklarınızın yanına kıvırarak, koyun. Diğer dört parmağınızı kaşlarınızda tutun. Bu sırada kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırmaya çalışın. Bir yandan da parmaklarınızla alnınızı aşağı doğru hareket ettirin. Yaklaşık olarak bu şekilde 30 saniye kadar bekleyin. Eğer alın çizgisi çok belirgin değilse bu egzersizi her gün 2 kere olacak şekilde tekrar edin. Alın çizgisi çok belirgin ise günde 3 kere tekrar edebilirsiniz. Düzenli olarak tekrarladığınız zaman alın çizgisinde meydana gelen kırışıklık yavaş yavaş azalır.
KAYNAK: Evdesifa.com