Erkekler Neden Derin Bir Ruha Sahip Olan Kadınlarla Başa Çıkamaz?


Ne kadar derin olursanız, biriyle huzurlu bir ilişki sürdürmeniz de o kadar zor olabilir. Bundan yakınan birçok kadın dostunuz vardır. Hatta belki siz de bu durumdan rahatsızlık duyuyorsunuzdur.
Çünkü insanlar anlaşılmak, hayata dair düşüncelerini paylaşmak isterler. Kadınlar çoğu zaman erkeklere göre daha ayrıntıcı ve daha duygusal oldukları için derinliklerine doğru yola çıkıldığında, erkekler bazen bu yolda yorulup pes etmeyi tercih ediyor.
Neden erkekler bu tarz kadınlarla anlaşmakta zorlanıyorlar?
1. Derin bir kadın zor sorular sorar.
Kadın karşısındaki erkeğe henüz cevap vermeye hazır olmadığı sorular sorar. Hatta ilk buluşmada erkeğin çok derine gömdüğü bazı anılarını ona hatırlatabilir. Havada kalan, rutin konuşmalarla yetinmeyecektir.
2. Derin bir kadın her zaman dürüsttür.
O kadar dürüsttür ki, bazen onu patavatsız olmakla suçlayabilirsiniz. Fakat o bunu kabul etmeyecektir. Her zaman her koşulda doğruyu söyleme huyu, herkesi zor durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Belli bir derinliğe sahip olan kadın, kafasındaki tüm gerçekliği bir anda erkeğin yüzüne çarpıp onu sarsabilir.
3. Derin bir kadın ne istediğini bilir.
Eğer bir erkeğe karşı olan hislerinden emin değilse, onu bir kaybetmemek için bir köşede tutmaya çalışmaz. Doğru kişinin “o” olmadığını düşünüyorsa mutlaka bunu belirtip kendine başka bir yol çizecektir. Yalnız kalmamak için yanlış kişilerin elinden tutmaz.
4. Derin bir kadın kendisi gibi derin bir ilişki yaşamak ister.
Bu kadınlar beraber olduğu erkekle onun hayatı hakkında uzun konuşmalar yapmak isterler. Anılarınızı dinlemek, acınızı anlamak ve hayatınıza değer katmak isterler. Konuşabildiği ve aynı zamanda beraber eğlenmeyi de bildiği gerçek bir ilişki ister.
5. Derin bir kadın samimi ilişkiler kurmaktan kaçınmaz.
Derin kadınlar değer görmeyi beklemeden değer verirler. Karşısındakiyle yakınlaşırken kendi özgürlüklerini kısıtlamaktan korkmazlar. Zaten asıl istedikleri şey sevdiği erkekle güçlü bağlar kurmak ve birbirini her zaman hissetmektir.
6. Derin bir kadın içinizde sakladığınız benliğinizi görür.

Gerçek kişiliğinizi hemen okur ve sizi değerli kılan şeyleri hemen anlar. Bunu anladığında da sizden saklamayı tercih etmez. Sizinle sizin hakkınızda sanki tanıyormuşçasına konuşmaya başlar. Karşısındaki erkek belki bunu kaldıramayabilir veya kadının içgüdülerinin gücünden korkabilir.
7. Derin bir kadın tutarsızlığı anında fark eder.
Bir dediği bir dediğini tutmayan kişileri hemen fark ederler. İnsanların unutacağınızı düşündüğü hareketleri, konuşmaları unutmazlar ve bu yüzden partnerlerinin de açıklarını hemen yakalarlar. O, tutkulu ve güçlü bir bağ kurmak ister. Tutarlılık onun için kemiği saran bir et gibidir. Arzuladığı erkeği tamamlayan şey budur.
8. Derin bir kadının duyguları yoğundur.
Bu duygu yoğunlukları kadının karşısındaki erkek de güçsüzse, ilişki başlamadan birçok problem yaratabilir. Fakat bu kadınlar aslında hissederek yaşadıkları için algıları her şeye karşı açıktır. Düşünceleri de duyguları kadar yoğundur.
9. Derin bir kadının aşkı da derindir.
Eğer bir erkek duygularını yoğun yaşayan bir kadına derin bir aşk sunmazsa, kadın bu ilişki için çaba harcamak istemeyecektir. Çünkü o bir erkeği tutkularıyla, kalbiyle, tüm bedeniyle sevmesini bilir. Bir aşk yaşamak istiyorsa bunu gerçekten kendini kaptırarak yapar. Erkekten de aynı şeyleri bekler.
10. Derin bir kadın karşısındaki erkeği beklemez.
Bir şeyler yaşaması ihtimal dahilinde olan erkeğin kafası karışıksa, zihnini toparlaması için beklemez. İstenmeyi, seçilmeyi beklemez ve bunun uğruna savaşmaz. Gerçekten birinden hoşlandığında düşünmek için zaman istenmeyeceğini bilir. O bulunduğu “an”a inanır. Karşısına oturan erkeğin ondan etkilenmesi için uğraşmaz ve ona zaman tanımaz.
Yazar Ecem Bayır