Enerjik ve Zinde Bir Gün Geçirmek İçin 5 Garanti Adım

Güne nasıl başladığınız, gün içindeki enerjinizi korumada çok önemli. Heyecanlı bir sabah rutini gününüzü daha verimli bir hale getirecek. Sabahları mutlu uyanmanıza yardımcı olan bu ritüeller sağlık konusunda da sizlerin en büyük destekçiniz olacak.

1. Uyanır uyanmaz ilk yapmanız gereken bir bardak su içmek

Vücudunuzun yakıtı sudur. Organlar ve hücreler güne başlamak ve faaliyetlerini gerçekleştirmek için suya ihtiyaç duyarlar. Vücut sıvısının %2 gibi küçük bir oranda azalması bile yorgunluk, yakın hafızada hafif bozulma, algı ve dikkat güçlüklerine neden olabilir. Ayrıca vücuttaki sıvı oranı için idrar rengini kontrol edebilirsiniz; açık renkli olması yeterli oranda sıvı miktarını gösterir. Su içmek için susamayı beklemeyin. Güne su ile başlamayı ve gün içinde 2 litre kadar sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin.

2. Kendinize uygun detoksu bulun

Vücudunuzda biriken toksinlerin atılması ve güne yenilenmiş bir vücut ile başlamak için kendinize uygun detoks içeceğinizi yaratın. Bir dilim limon, bir adet çubuk tarçın ile en basit detoks içeceğini yaratabilirsiniz. Detoks içecekleri; kan şekerinizi düzenler, midenizi temizler, sindiriminizi kolaylaştırır, cildinizi aydınlatır ve canlandırır, tansiyon hastalarına iyi gelebilir, vücudunuzu iyileştirir, güne hazırlar ve güçlenmeyi destekler.

3. Kendinize uygun kısa süreli egzersizler belirleyin

Kahvaltı öncesi veya sonrası kendinize uygun olan en az 10 dakikalık egzersizleriniz mutlaka olmalı. Nefes egzersizleri, yoga, meditasyon ve genel kas gruplarını çalıştıran egzersizler bunlara örnek olabilir. Eğer vaktiniz var ise açık havada yürüyüş ve koşu da sizlere iyi gelecektir. Yaptığınız egzersizleri mutlaka sevdiğiniz müziklerle birleştirin; müzik enerjinizi ve ruhunuzu besler, motivasyonunuzu destekler. Kan dolaşımını arttırmada ‘egzersiz’ en önemli etkendir ve vücut kimyanızı değiştirir.

4. Duşlarınızı soğuk suyla bitirin

Duşlarınızı soğuk suyla bitirmek, vücut ısınızı ve kan dolaşımınızı düzenler, iyi bir kan dolaşımı yüksek tansiyonu önler ve kan damarlarını güçlendirir, metabolizmanızı hızlandırır, beyinde depresyonu önleyen hormonların salgılanmasını destekler, nefesi derinleştirir ve ciğerlerinizin açılmasında rol oynar. Derin nefes daha fazla oksijen demektir; fazla ve düzenli oksijen alımı yenilenmeyi destekler ve gün içinde daha az yorgun hissetmenizi sağlar. Kronik soğuk el-ayak ya da çok fazla terleme probleminiz varsa çözüm olarak soğuk suyu deneyin ve mümkünse vücudunuzu zaman içerisinde soğuk suya alıştırın.

5. Kahvaltı menünüzde sevdiğiniz müzik de olsun

Planlarınızı stresli bir şekilde yönetmek, bakış açınızı daraltır, sonuca ulaşmanızı ve odaklanmanızı zorlaştırır. Güne pozitif enerjiyle başlamak, yoğun tempoyla başa çıkmanızı sağlar. Sağlıklı bir kahvaltıya, sizi renklendirecek ve olumlu duygularla dolduracak sevdiğiniz bir müzik eşlik etsin.