Düşük Göz Kapaklarından Kurtulmak İçin 8 Göz Egzersizi



Göz kapaklarımız en ince ve hassas derileri taşıyan organlarımızdan biri. Ve elbette, çaresiz geçen zamana karşı en zor direnen bir bölge... Bu nedenle bir çoğumuzda, erken zamanda göz kapağı sarkmaları yaşanabiliyor. Bu durum için bir çok cerrahi ve estetik çözüm mevcut ama, bugün anlatacağım tamamen egzersiz ile kasları güçlendirmeye dayalı bir çözüm...

Egzersizler Nasıl Yapılıyor?

Egzersiz 1
İlk olarak bu egzersizde, gözlerinizi kapatın işaret parmaklarınızı kaşlarınızın alt kısmına yerleştirin, orta parmaklarınızı ise göz kapağınızın altına yerleştirin, daha sonra her ikisini de ters yönde iyice gerdirip on saniye kadar, beş saniyelik aralıklarla üç set halinde yapabilirsiniz.
Egzersiz 2 Bu egzersizde, bu sefer gözlerimiz açık olacak şekilde yine işaret parmaklarımızı kaşların alt kısmına, başparmaklarımızı ise gözlerimizin alt kısmına koyup, on saniye kadar iyice gerdirelim beş saniyelik aralıklarla bu hareketi de üç set halinde yapabiliriz.
Egzersiz 3 Gözlerimiz açık bir şekilde yukarıya doğru bakalım, aynı anda da orta parmaklarımız ile gözlerimizin altına baskı uygulayalım. Bu hareketi de on saniyelik olmak üzere üç set halinde yapabiliriz.

Egzersiz 4 Bu harekette ise yine gözlerimiz açık bir şekilde normal karşıya doğru bakalım, aynı anda işaret parmaklarımız ile sadece kaşın alt kısmından işaret parmaklarımızı ay şekline getirerek yukarıya doğru gerelim, bu hareketi de yine diğerlerindeki gibi on saniyelik üç set halinde yapabiliriz.

Egzersiz 5 Gözlerimiz yine kapalı bir biçimde dururken, bu sefer üç parmağımız ile birlikte aynı anda kaşın alt kısmından yukarıya doğru itelim, bu hareketi de on saniyelik üç set halinde yapalım.
Egzersiz 6 Gözlerinizi tamamen açılabildiği kadar açın, aynı anda sadece işaret parmaklarınız ile kaşların ortasından yukarıya doğru gerin, bu hareketi de üç set halinde yapabilirsiniz.

Egzersiz 7 Gözler yine açık olacak şekilde, işaret parmaklarınız ile sadece gözlerin burun yanına gelen iç taraflarına baskı uygulayın, yine on saniyelik üç set halinde harekete devam edin. Göz kapağı sarkması egzersiz çalışmalarını düzenli olarak yapmalısınız.

Egzersiz 8 En son olarak, gözlerinizi rahat bir şekilde kapatıp 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra, açıp aynı anda bir yukarı, bir aşağı, bir sağa, bir sola, bakıp gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.

https://www.eyelidslift.com