QUILLING: Kolay, Estetik ve Harika Bir Hobi


Kendinize bir hobi edinmek istiyor, tam gönlünüze göre bir şey bulamıyorsanız, bir de bu önerimi değerlendirin derim.  Son yıllarda hızla yaygınlaşan bu hobinin adı QUILLING. Hobi diyorum ama; biraz da sanatsal ve yaratıcılık istiyor.
Quilling nedir sorusunun cevabını tam olarak şöyle verebiliriz: Renkli kağıtları kıvırarak oluşturulan ve nesnelerin canlandırıldığı bir sanat. Dünyada her geçen gün daha popüler hale gelen bu sanat artık Türkiye’de de sık sık karşımıza çıkar hale geldi.
Bu sanatın en güzel özelliği ise desenleri, şekilleri ya da nesneleri renkli kağıtlarla yeniden hayata geçirmeniz. Örneğin kağıtları kıvırarak bir kedi de yapabilirsiniz bir köpek de. Ev yapabilir, periler elde edebilirsiniz.
Özel bir kağıtla yapılan quilling hem hobi olarak rahatlıkla uygulayabileceğiniz hem de aynı zamanda evinizde dekoratif obje olarak kullanabileceğiniz güzel sonuçlar ortaya çıkarmanıza yardımcı. Quilling malzemeleri yaygın biçimde satılıyor…  Nasıl yapılacağı, temel şekilleri gibi konularda internette bol bilgibulabilirsiniz. Bunun için Google’a “quilling” yazmanız yeterli…
İşte size değişik quilling örnekleri…