Güçlenmek Ve Yükselmeye Başlamak İçin 5 Sır



İdeal duygusal durumunuza ulaşmak, sağlıklı bir benlik saygısına dayanan gerçek bir güvenin sağlanması demektir. Bu kişisel gücü hissediyorsanız, kim olduğunuzu, gerçek kişiliğinizi ve kimseye bir şey kanıtlamanız gerekmediğini bilirsiniz. Dahası, bir kişi optimal bir duygusal olarak güçlenmek için çabaladığında ellerinde çok çeşitli olasılıkların olduğunu bilir. Sınırları dikkat ve saygıyla belirleyerek diğerleriyle eşit ilişkiler kurar.


Ayrıca kişisel gücünüzü iyi kullanırsanız, bu sizi bir farkındalıkla yönlendirecektir. Karar verirken, sezgininiz daha özgür olacaktır. Yani, zayıf olduğunuzda kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz çünkü kolektif aklınızla nefes alabileceksiniz. Böylece kendi değerlerinize göre hareket edeceksiniz. Korkularınız zayıflayacak. Tepkileriniz ve ruh haliniz üzerinde kontrole sahip olacaksınız. Ancak bu seviyeye ulaşmak ve orada kalmak kolay değildir. İşte bu yüzden duygusal olarak güçlenmek adına gerekli bilgilerin farkında olmak önemlidir.

Gücünüzü tanıyın

Yürüyeceğiniz yolun objektif bir değerlendirmesini yaparak başlayın. Örneğin, zirveye ulaştığınızda duyguları anlamak ve ele almak, dolayısıyla duygusal olarak güçlenmek daha kolaydır. Bunu başarmak için “Bundan hoşlanıyorum”, “Yaşama şeklim budur” ya da “Bu şekilde doğdum” gibi düşünceleri bir kenara bırakmak gerekir. Gerçekten istiyorsak, değişme gücümüz vardır. Bu belki de ilk gücümüzdür.

Denge kurun

Duygusal olarak güçlenmek için bir sonraki mantıksal anahtar öncekinden kaynaklanır. Duygusal düzeyde bir denge kurmanızı gerektirir. Bizi sevdiğimiz insanlardan uzaklaştıran bu tutumları, tepkileri ve düşünceleri tanımlamalı ve ayırt etmeliyiz. Eylemlerimizde bizi esnek hale getirmek için bir dengeye sahip olmalıyız. Ayrıca her şeyi siyah veya beyaz (kutuplaşmış düşünme) olarak görmek yerine, yaşamı gri tonlarında görmeliyiz.

İyileşme fırsatlarını tanımlayın

Kendimizi daha iyi tanımak için iyileştirilmesi gereken alanları tespit etmeliyiz. Bunu yapmanın iyi bir yolu duygusal bir SWOT analizidir. Başlangıç olarak, neyi sevdiğimizi ve neyi sevmediğimizi düşünmeliyiz. Bu şekilde, sevmediğimiz durumlarda nasıl davranacağımızı biliriz. Bunu başarmak için iyi bir fikir, belirli durumlara karşı tepkilerimizi analiz etmektir. Ayrıca bizi geride durmaya iten ve ilerleten şeylerin neler olduğunu öğrenmeye yönelik tutumlarımızı düşünmek için zaman ayırmalıyız.


Harekete geçin

İyileşme fırsatlarını analiz ettiğimize göre artık harekete geçme zamanı. Bizi duygusal olarak güçlendirmek için geliştirilebilecek her şeyi harekete geçirmeliyiz. Sonuç olarak, ideal bir duygusal duruma ulaşacağız.

Değerlendirin ve düzeltin

Bu alanları iyileştirmek için çalışmayı bitirdiğimizde, aşağıdaki soruya cevap vermeye çalışmalıyız. Doğru olanı yapıyor muyuz? Cevap evet ise o zaman doğru yoldayız. Eğer cevap hayır ise, hedeflerimize ulaşmak için uygun yolu bulana kadar düzeltmeler yapmalıyız.
Duygusal olarak güçlenmek hedefi, kolay bir şey değildir. Ancak bu ipuçları size yardımcı olabilir. Onları uygulamaya koymaya karar verdiğinizde, elinizden geleni yapmalısınız. Bunlar doğru yolda ilerleyebilmek için kendinizi değerlendirmenize yardımcı olurlar.
KAYNAK: www.filoji.com