Bacak Ağrıları Çekenler Bu 8 Fotoğrafı Dikkatli Okuyun!!!



Bacağımızın her hangi bir bölümündeki ağrılar, ödemler ve deformasyonlar, bir çoğumuzun günlük yaşam kalitesini bozan ciddi sorunlar. Bu sorununu üstesinden gelebilmek için öncelikle sorunun nedenine inmek lazım. Bacağınızdaki değişimleri iyi izleyin. Tespit edeceğiniz sorunlar, sizi doğru tedaviye yönlendirmek için çok önemlidir.  Bu nedenle bu fotoğraflardaki belirtiler ile kendi durumunuzu dikkatle kıyaslayın ve doğru hekime gidin....

Böbrek sorunları

Eğer böbrekleriniz düzgün çalışmıyorsa vücudunuzda biriken aşırı sıvı ödeme neden olur.
Gözlerinizin etrafında şişlik varsa ya da kollarınızın bir kısmında elektroşoklara benzeyen bir acı hissederseniz, bu aynı zamanda böyle bir sorunun bir belirtisi olabilir.

Venöz (Toplardamar) Yetmezliği

Venöz yetmezlik sırasında  kan zorluklarla kol ve bacaklara doğru hareket eder. Bu durumun sebebi  venöz toplardamarlar zayıf ya da hasarlı olmasıdır. Bu durum şişliğe neden olur. En yoğun şişme ayak bileği bölgesinde görülür ve ardından pigmentasyon (lekeler)  ve ağırlaşmış bacaklar hissi gelir.

Kalp yetmezliği

Kalp odacıklarında kan etkili bir şekilde pompalama yeteneğini kaybettiği zaman, bacaklarda şişmeler ve ağrılar başlar.

Tromboz (Toplardamar Tıkanması)

Bir veya iki bacağın şişmesi derin venöz trombozu işaret edebilir. Tehlikeli bir sorundur.

Karaciğer sorunları

Karaciğer sorunlarının erken belirtilerini  bacaklarının durumuna göre tespit edebilirsiniz. Karaciğeriniz anormal şekilde çalışırsa ayaklarınız şişmeye başlar ve kılcal damarlar deri yüzeyinde örümcek ağları şeklinde görünür.
Bu durum bağırsak, dalak, pankreas ve karaciğer arasındaki kan akışındaki bazı sıkıntılardan dolayı olur.

Tiroid bezi sorunları

Bacaklarınızdaki bazı belirtiler, bazı tiroid problemlerinin saptanmasına da yardımcı olabilir. Yukarıda listelenen sorunları dikkatli inceleyin.

Ateroskleroz (Damar sertleşmesi, Damar plakaları)

Bu hastalık sırasında ayağa çok az kan gelir; bu da onları soluk hale getirir ve ağrıya neden olur. Çoğu vakada, insanlar ateroskleroza ilişkin belirtileri ihmal eder. Bununla birlikte, bu hastalığın ciddi sonuçları vardır.

Diyabet

Şeker hastalığı sırasında, en küçük bacak yaraları bile ciddi sonuçlara neden olabilir.  Bu hastalığa genellikle sinir hasarı eşlik eder. İnsanlar ağrı hissetmez ve küçük bir çürük bile ülsere dönüşebilir.

BU 8 FOTOĞRAFLARDAN BİRİ SİZİN DURUMUNUZA UYUYORSA DERHAL İLGİLİ KLİNİĞE BAŞVURMALI GEREKLİ  TETKİKLERİNİZİ YAPTIRMALISINIZ!!!
KAYNAK: brightside.me