50'den Sonra Yüzdeki Kırışıkları Saklama Sanatı :)


Yüzümüzdeki çizgileri ameliyat ya da botoks gibi yollarla yok etmek zorunda olmadığımız gibi; abartılı bir şekilde ortaya çıkartmak zorunda değiliz.

Biliyorum, hepiniz çizgilerinizle barışıksınız. Yüzünüzdeki her çizginin derin ve önemli anlamları var. Bunlar benim için de aynen geçerli.  Ama yine de küçük görüntü düzenlemelerine hepimizin ihtiyaç duyduu da bir gerçek....
Aynaya bakarken yanaklarını şakaklara doğru şöyle bir yukarı kaldırıp bir tek ben bakmıyorum yüzüme sanırım... :) 

Ben yine de yüzdeki çizgi görünümünü hafifleten denenmiş önerilerimi sıralayayım, bir köşede bulunsun... İşte size kırışıkları kamufle etmek için 6 sağlam öneri...
  1. Mutlaka nemlendirici kullanın. Her durumda cildinizi daha elastiki yapacaktır. Kuru cilt olduğundan daha kırışık görünür.
  2. Boyundaki sarkmalar büyüyen gıdı vs için... Şık eşarp ve fularlar bağlayın. Sizi fazla sıkmıyorsa boğazlı ya da balıkçı yaka kazaklar tercih edin.
  3. Alın bölgesi için kâkül ve perçemli spor saç modellerini tercih edin. Tabii gözünüzün içine girsin demiyorum. 
  4. Kaliteli kırışık giderici cilt serumları kullanın.
  5. Makyaj yapmayı tercih etmiyorsanız bile mutlaka mineral esaslı bir tonlayıcı kullanın. Cildinizdeki renk ve ton farklılıkları kırışıkları olduğundan daha belirgin hale getiriyor.
  6. Bulunduğunuz mekânlarda ışığı karşınıza alarak oturun. Arkadan ya da yanlardan vuran ışık yüz çizgilerinizi daha derin gösterecektir.

50’den Sonra Hayat (NG)