50'den Sonra Asla Ertelenmeyecek 7 Şey


Gerçek şu ki, biz her konuda erteleme yapacak zamanı çoktan geçtik. Aslında "erteleme" sözcüğünü defterimizden silmemiz gerekiyor. Yine de çoğumuz günlük yaşamın koşturmaları içinde kendimizle ilgili o kadar çok şeyi gereksiz yere erteliyoruz ki...

İşte size küçük bir liste... En azından ara sıra üşengeçliğinizi üzerinizden atmaya yarayacaktır.

Su içmeyi: 

Bu konuda nereye baksak, kimi dinlesek, hangi doktora gitsek aynı şeyi söylüyorlar. Demek ki sağlığımız için günde 8-10 bardak su içmek zorundayız.

Sevdiğiniz müzikleri dinlemeyi: 

"Müzik ruhun gıdasıdır sözünü yabana atmayın."  Güne başlarken açın sevdiğiniz müzikleri. Kimisi Bach prelüdleriyle güne başlayacaktır; kimisi Anadolu bozlaklarıyla. Hiç fark etmez, gönlünüzü okşayan müzikler, gününüzü güzel geçirmenize katkı sağlar...

Dostları aramayı: 

Şu işi bitireyim de arayayım diyorsunuz, bir bakıyorsunuz aramanın uygun olmayacağı bir saate gelmişsiniz. Böyle böyle günler aylar geçiyor. Hem özlüyorsunuz, dostunuza olan ihtiyacınızı gideremiyorsunuz; hem de ayıp oluyor duygusuyla içiniz eziliyor. En çok size ayıp oluyor. Hadi hemen arayın. Şimdi!

Dip boyanızı: 

İşte bir fecaat kadın klasiği... Saçınızı boyamamak bir tercihtir. Ama 2 cm kırlaşmış saçların arkasından uzanan Hürrem kızılı saçların sizi nasıl kötü gösterdiğinin farkında mısınız? Hiç estetik olmadığı gibi sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösteriyor, bilesiniz.

Ağız sağlığı ve bakımı: 

Dişlerinizin günlük bakımı haricinde dişçiye 6 ayda bir kontrole gitmeyi sakın ihmal etmeyin. Unutmayın vücut sağlığınızın ve sindirim sisteminizin temeli ağız bakımından geçiyor. Düşünün, bakımsız kırık dökük dişlerin göründüğü bir yüz seyretmeyi siz ister misiniz?

Cilt, el ayak bakımınız: 

Yaş kaç olursa olsun; ne kadar çok kırışığınız olursa olsun, bakımlı ve bakımsız yüz ile eller ayaklar o kadar ciddi fark ediyor ki... Bakım sadece genç görünmek için değildir. Cildinize ve ellerinize yaptığınız bakım, sizi canlı, özenli, taze ve temiz gösteriyor. Aman ihmal etmeyin.

Yürüyüş yapmayı: 

Yarın başlayacağım diye kaç kere kendimize söz vermedik? Boş verin bunları. Hatta şimdi başlayın! Bu konudaki mazeretlerinizi etkisiz kılacak bir yazı da yayınlamıştım hatırlarsanız. :)

50’den Sonra (NG)