50’li Yaşlarda Giyinmenin 15 Kanunu

İngiliz Sue Donnelly, sadece 50 yaş civarı ve üstü kadınlar için imaj danışmanlığı yapıyor. Ve moda sektörünün orta yaşlı kadınları görmezden geldiğini düşünüyor. Bu nedenle de kendisi 46 yaşında iken profesyonel olarak imaj danışmanlığına başlamış. Şimdilerde 60 yaşına yaklaşan Donnelly, 50 yaş üzeri kadınların giyimiyle ilgili görüşlerini, orta yaş modasını ve daha genç görünmenin sırlarını bakın nasıl sıralıyor:
  1. Eğer aynaya baktığınızda gördüğünüz kişiyi beğenirseniz, otomatikman kendinizi iyi hissedersiniz. Hep iyi hissederseniz, insanlar da sizin kendinize olan güveninizden etkilenirler. Bu da hem iş, hem de aşk hayatınızı olumlu etkiler. O yüzden dış görünüş, birçok insanın düşüncesinin aksine, önemlidir.
  2. Tamamen kendiniz olmalı ve ona göre giyinmelisiniz. Kıyafetlerinizi de sizi iyi gösteren, güçlendiren ve size yakışanlar arasından seçmelisiniz.
  3. Eğer vücut yapınız ve karakteriniz kaldırıyorsa, moda trendleri uygulayabilirsiniz. Ama hiçbir zaman size küçük gelen şeylerin içine sığmaya veya çadır gibi kıyafetler altında bedeninizi gizlemeye çalışmayın.
  4. Her kadın, kendisini içinde iyi hissettiği, kendisi için doğru olduğuna inandığı şeyi giymelidir. Neticede tüm kıyafetler vücudu iyi göstermeli, kişiliğinizi yansıtmalı, gireceğiniz ortamlara ve çevrenizin beklentilerine uygun ve modern olmalıdır 'Sevdiğiniz ama aynı zamanda sizi seven kıyafetleri alın,'
  5. Giyiminiz size uyacak şekilde modern ve genç olmalı. Trendleri de, size yakışan şekilde uygulayın.
  6. Birçok insan siyah ve koyu renklerin insanı ince gösterdiğine inanır. Doğrudur ama aynı zamanda solgun ve sönük de gösterirler. Yüzünüzün yorgun ve bitkin görünmesi, size bir anda birkaç yaş birden ekler.
  7. Yaşlandıkça, her şeyin azı, mubahtır.  Ne olursa olsun, abartı insanı yaşlı gösterir. Çok fazla aksesuar, mücevher, makyaj... Seçimlerinizi özenli yapın, daha çok beğenileceksiniz.
  8. Kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler seçin.  Rahat olmadığınız sürece stil sahibi ve şık da görünemezsiniz zaten. Önemli olan, ikisini birden başarabilmektir.
  9. Kumaş seçimi çok önemlidir. Saran kumaşlardansa dökümlü olanlar tercih edilmeli.
  10. Doğru bedeni giymek bile sizi çok daha ince gösterebilir. Yarım beden küçük bir kıyafet, bir-iki beden birden attırabilir. Sorunlu olduğunu düşündüğünüz bölgelerde dökümlü kumaşlar kullanmalısınız.
  11. Mini etek gibi çok kısa giysiler de yaşlı gösterebilir.
  12. Bacaklar formda olduğu sürece, opak çoraplarla beraber kısa eteklerin giyilmesinde bir sakınca görmüyorum. Ama mini eteği kızlarınıza bırakın artık lütfen!
  13. 'Asla giyilmemeli' dediği kıyafetler: Yırtık kotlar, çok kısa etekler ve mini şortlar.
  14. Ayakkabı seçimine çok dikkat etmeli. Ne çok yüksek, ne de dümdüz ayakkabılar tercih edilmemeli. Pediatristler, ideal topuk yüksekliğinin 1,5 cm. olduğunu söylüyor. Dümdüz ayakkabılar da yüksek topuklar kadar zararlı. Minik platformlu babetler tercih edilebilir.
  15. Çanta seçimi de önemli. Büyük çantalar postüre zarar verebilir. Ancak bu seçim, vücut yapısıyla da orantılı. Küçük bir çanta sizi olduğunuzdan daha iri gösterebilir. Büyük çanta takıyorsanız, içini çok doldurmamanız ve hep aynı omzunuzda taşımamanız gerekir.