50'den Sonra İyi Bir Hayatın 15 Anahtarı


Artık rahat etmek, ve şöyle derin bir nefes alıp hayatın tadını çıkartmak bizim de hakkımız... Peki nasıl olacak? İşte bu alttaki maddelere azami özen göstererek... Hiç de geç değil, hemen başlayabilirsiniz..
  1. Öncelikle çevrenizde ve ilişkilerinizde bir temizlik yaparak... Mutsuzluk üreten, şikayetçi ve karamsar ruhlu insanlardan olabildiğince ve derhal uzaklaşarak...
  2. Sevdiklerinize kendilerini iyi hissettirecek şeyler yapın. Onlar da size yapacaktır. Hediye alın, sürprizler hazırlayın, özel günlerde kutlama organize edin vs...
  3. Her gün dünya için "iyi" bir şey yapın. Musluğu kısmak, pet şişeleri değerlendirmek bile bunların arasındadır. Çevreye karşı sorumluluk ve doğayla bütünleşme hissi size iyi gelecektir.
  4. Çocuklar kendi hayatını kurdu ve evi terk etti mi? Sakın yalnızlığınızla dost olmaya kalkmayın. Kendinize bir meşgale bulun ve hemen bir derneğe, kulübe katılın.
  5. Tüm gardırobunuzu tarzınıza ve ölçülerinize göre yeniden planlayın. Hiç bir ön yargının sizi durdurmasına izin vermeyin. Canınızın istediği, kendinize yakıştığını düşündüğünüz şeyleri giyin.
  6. İmkanınız varsa bir spor salonuna kaydolun. Ya da kendinize yürüyüş arkadaşları bulun, mutlaka haftada en az 3 kez olmak üzere yürüyün.
  7. Evinize ve evde en keyifle vakit geçirdiğiniz şeylere vakit ayırın, tadını çıkartın. Artık her şeyi mecburiyetten değil, keyif için yapın. İçli köfteler, pastalar, mangallar için davetler planlayın. (Siz fazla yemeyin ama...)
  8. Bir türlü vakit ayıramadığınız hobilerinize hemen başlayın. Müzik ve ya dans kursuna gidin, ahşap boyamaya yazılın vb.
  9. Sağlıklı ve kaliteli beslenin. Ancak şimdiye kadar tükettiğiniz miktarın tam yarısını tüketin. 4 dilim ekmek yiyorsanız mutlaka 2 dilime düşürün. Yalnızsanız, yeni bir aşk için kendinizi ruhen hazırlayın.
  10. Birlikte olduğunuz biri varsa onun sevdiğiniz özelliklerini çok sık aklınıza getirin. Hayatınızdaki yeri ve önemini hatırlayın.
  11. Cilt ve saç bakımınıza, el ayak bakımınıza her zamanki kadar özen gösterin, ancak takıntı haline getirmeyin
  12. Sağlık kontrollerinizi asla ihmal etmeyin.
  13. En az bir dergiye abone olun. Kadın, moda, ev, edebiyat, aktüalite... Ne olursa olsun.
  14. Teknolojiden kendinizi mahrum etmeyin. Tablet, akıllı telefon, dizüstü bilgisayar vb aracılığıyla dünya ile ilişkinizi canlı tutun. 
  15. Sosyal medyada ilgi gruplarına üye olun, günlük bilgi akışı sağlayın.