Yanında Huzur Bulacağınız İnsanların Ortak 7 Özelliği

Hayatın bir dönemine gelince, neredeyse tüm insanların ortak talebi “huzur bulmak”tır. Bize huzur veren ya da huzurumuzu kaçıranlar ise yine bizim hayatımızdaki insanlardır. İster komşumuz olsun, ister kardeşimiz; her insanda huzur aramak, gerilim ve olumsuz duygulardan uzak durmaya çalışmak da hepimizin kendimize karşı bir görevi ve sorumluluğu. 

İşte yanında huzur bulabileceğimiz insanların ortak 7 özelliği

İnsanların etrafındayken kendilerini huzurlu ve mutlu hissettiği bir grup insan vardır. Bu insanlar, görünüşte diğerleriyle aynı fiziksel özelliklere sahip olsalar da, garip bir şekilde diğer insanlardan ayrılırlar. Bu ayrılış büyük ölçüde düşünce yapısıyla alakalıdır. Bu kişilerin yanındayken onları dinlemekten ve düşüncelerinizi paylaşmaktan kendinizi alamaz ve bunu yaparken keyif duyarsınız. Bu insanları farklı kılan belli başlı bir takım özellikleri vardır:


1. Bu kişiler sizi dinlerler ve yargılamazlar. 

Sizi asla manipüle etmeye çalışmazlar. Sizi olduğunuz gibi kabullenirler ve değiştirmeye çalışmazlar. Ayrıca yaşadığınız olaylara saygı duyarlar. Size verdikleri tavsiyeler genellikle geleceğe yönelik ve yapıcı niteliktedir. Onlarla konuşurken yargılandığınızı hissetmezsiniz.

2. Yaptıkları, düşündükleri, hissettikleri ve dedikleri şeyler tutarlıdır.

Dürüstlükle hareket ederler. Ancak bu göstermelik bir dürüstlük değildir. Size karşı nasıl davranıyorlarsa, bir başkasına karşıda aynı ölçüde hassas ve tutarlıdırlar. Bu sebeple bu kişiler çevrelerindekiler tarafından güvenilir kimseler olarak nitelendirilirler.

3. Sizinle iyi bir ilişki kurduklarında sizi tanımak isterler.

Fakat meraklı oldukları için değil sizinle olan bağlarını daha da güçlendirmek için bunu isterler. Ancak kişisel alanınıza ve zamanınıza da saygı duyarlar, çünkü saygılı kişilerdir.

4. Her zaman için kibar ve arkadaş canlısı kişilerdir. 

Bu kişilerle birlikteyken onların sizinle vakit geçirmekten gerçekten keyif aldığını hissedersiniz. Sizi bir proje ya da yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk olarak değil, kıymetli bir birey olarak gördüklerini hissedersiniz. Bu sebeple bu kişilerle geçirdiğiniz vakit keyifli ve verimlidir.

5. Pozitif ve güler yüzlü olmaya gayret gösteren insanlardır. 

İyi hissetmemizi sağlayan bu insanların içinde kötülük sezinleyemezsiniz. Bu onların başına kötü şeyler gelmiyor veya hiçbir zorluk yaşamıyorlar anlamına gelmez. Ancak bu kişiler hayata karşı genel bir tevazu hali içerisinde olduklarından karşılaştıkları her olaya pozitif açıdan bakmaya gayret ederler. Onların yanında olmak size de huzur ve umut aşılar ve bu sebeple bir armağan gibidir.

6. Sığınacak bir liman gibidirler. 


Hayatta herkes sıkıntılı dönemler yaşar. Fakat size iyi gelen, sizi yargılamayan ve sizi iyi anlayan bir arkadaşınız varsa, bu sıkıntılarla daha kolay başa çıkabilirsiniz. Hepimizin hayatında bu tarz insanlar vardır ancak biz onları genellikle sadece en zor anlarımızda hatırlarız. Oysa ki bu insanlarla olan ilişkilerimize dikkat etsek bize katabilecekleri gerçekten de sınırsız olabilir.

7. Güzel düşünceleriyle sizi etkilerler. 

Bu bağlamda “Duygusal bulaşma etkisi” denilen olay son derece önemlidir. Kendi hayatınızda da farkına varmış olabilirsiniz, birkaç gün için kötümser bir çevrede bulunduğunuz zaman kendinizi gözlemlerseniz, siz de negatif bir insan olmaya başladığınızı hissedebilirsiniz. Aynı şekilde, pozitif bir ortamda bulunduğunuz zaman yukarıda bahsetmiş olduğumuz ayna nöronları sayesinde daha mutlu ve daha sağlıklı hissedersiniz. Yani “Üzüm üzüme baka baka kararır.” atasözünün temelinde yatan şey aslında bilimsel bir gerçektir.
KAYNAK: filoji.com