İnce ve Azalmış Saçlara 13 Doğal Bakım Sırrı


Sağlıklı ve güzel bir saç sadece güzelliğinizi arttırmaz, aynı zamanda genel sağlığınızı da yansıtır. Vücudunuz sağlıklı olduğunda, saçlarınız daha kalın ve parlak görünüyor. Ancak yaş aldıkça saçlarımız doğal bileşimini kaybederek inceliyor, azalıyor ve kırılıyor olabilir. 
Dolayısıyla bizim yaşlarımızda saçlarımıza özel bir bakım uygulamak daha çok önem kazanıyor. Bunun için pahalı çözümler de var ama biz evde yapacağımız doğal bakım ürünleriyle ilgileniyoruz… J
Kimyasal saç bakım ürünleri özellikle bizim yaşlarımızda daha çok zarar veriyor. Bu kimyasallar anlık bir iyileşme etkisi gösterebilir ancak saçınıza kuruluğa, kepek ve saç kırılmasına yol açan ciddi hasar verebilir. Doğal ilaçlar güvenlidir ve düzenli olarak kullanıldığında daha iyi sonuçlar verebilir.
İşte size evde uygulayabileceğiniz 13 şahane saç bakım maddesi…

Biberiye yağı

Biberiye, yaşlanan saçlar için harika bir bileşendir. Saç köklerindeki kan damarlarını genişleterek ve saç büyümesine neden olan hücre bölünmesini artırır.

Nasıl Uygulanır?




Bir tatlı kaşığı biberiye yağı ve iki parça hindistan cevizi yağını iyice karıştırın ve saç derinize ve saçınıza parmaklarınızı kullanarak eşit şekilde yayın. Bir gece saçınızda kalsınve sabaha saçlarınızı yıkayın. Uzun süreli etki için bu ilacı haftada iki kez yapın.

Bal

Bal harika bir enerji takviyesidir ve saçlarınız için de faydalıdır. Saç dökülmesini önler için saç köklerini güçlendirir. Nemlendirici etkiye sahip olduğundan, 50 yaşından sonra yaygın olan saç kuruluğunu azaltır. Antioksidanlar bakımından yüksek olan bal, serbest radikallerin saçınızı kalın ve parlak hale getirmesinden kaynaklanan hasarını azaltır. 

Nasıl Uygulanır?

Yapmanız gereken tek şey normal şampuanınıza biraz bal katmak ve saçınıza uygulamak. Daha güzel bir saç için suyla yıkayın. Bu ilacı haftada iki kez tekrarlayın.

Yumurta maskesi

Yumurtalar, saçınızı besleyerek, yapısını ve kalınlığını artırır. Saç yapısının korunmasında yardımcı olan proteinlerle doludur. Yumurtalar, saç derisini ve saçı besleyen saçı besleyen çinko, kükürt, demir, fosfor, iyot ve selenyum bakımından yüksektir. Buna ek olarak, yumurtalar sağlıklı saç büyümesi için faydalı olduğu düşünülen D, E ve A vitaminleri gibi çeşitli vitaminleri de içerir. 

Nasıl Uygulanır?

Bal ve zeytinyağından bir çay kaşığı ile birlikte bir kasede yumurta çırpın. İyice karıştırın ve saçınıza ve saç derinize uygulayın. En az 20-22 dakika saçınızda dursun. Sonra yıkayın. Haftada iki kez uygulayın.

Aloe vera

Bu mucize doğal içerik yalnızca sağlığınız için değil, cildiniz ve saçınız için de mükemmeldir. Derin nemlendirme etkisi saçın nemi muhafaza etmesine ve kurumasını önlemeye yardımcı olur. Ölü hücre katmanını saç derinizden tahrip etmenize yardımcı olmadan, derinize zarar vermeden yardımcı olan doğal enzimler içerir. Ayrıca saç sağlığını doğal bir şekilde iyileştiren çeşitli besinler içerir.

Nasıl Uygulanır?


Saksıdaki aloe vera yaprağından alın ve yaprağı açın, jelini doğrudan saç derinize uygulayın. Bir saat sonra saçınızı her zamanki gibi hafif bir şampuanla yıkayın. Haftada 2-3 kez uygulamaya devam edin. Taze aloe vera yoksa bulunmuyorsa eczanedeki jelleri kullanabilirsiniz.

Argan yağı

Sıvı altın olarak da bilinen Argan yağı saçınızın en iyi arkadaşı olabilir. 50-70 yaşları arasındaki insanlar saçlarının donuk ve kuru olduğunu görürler. Argan yağı saçınızı doğal olarak parlak ve güçlü kılmanıza yardımcı olabilir. Saçın incelmesini engelleyen derin nemlendirici etkiye sahiptir. Aynı zamanda saç hasarını inanılmaz bir şekilde onarır.

Nasıl Uygulanır?

Bu yağın bir miktarını avucunuza alın ve saç derinize kadar saç derinize masaj yapın. Gece boyunca bırak ve sabaha kadar durulayın. Bunu haftada bir veya iki kez yapmak, saç dökülmesini önlerken saçınıza uzun süre kalıcı bir parlaklık katmanıza yardımcı olacaktır.

Hindistancevizi yağı

Aşırı kuru kafa deriniz ve saçlarınız varsa ve kepek ve saç kırılmasından kurtulmak istiyorsanız, bu yağ tam size göre. Hindistan cevizi yağı saçınızı yumuşak, pürüzsüz ve parlak hale getirir. Potasyum içeriği saç derinizi sağlıklı tutar ve problemsizdir.

Nasıl Uygulanır? 


Tek yapmanız gereken sızma hindistan cevizi yağını ısıtmak ve saç derinize yaymak. Parmaklarınızın ucunu kullanarak hafifçe masaj yapın ve gece boyunca kalmasına izin verin. Ertesi sabah hafif bir şampuan kullanarak yıkayın.

Elma sirkesi

Bu doğal madde, güzel saçlara da yönelik bir ürün. Sadece saçınızı arındırmakla kalmaz, aynı zamanda saçın pH'sini de dengeler ve hasar görmesini önler.

Nasıl Uygulanır?

1 litre suya yaklaşık 75 ml elma sirkesi ekleyerek bir çözelti hazırlayın ve büyük bir kapta saklayın. Şimdi saçınızı şampuanla yıkayın. Son durulama için 1 fincan kullanın. Bunu her saçınızı şampuanladığınızda yapın ve yakında saçlarınızın ve saç derinizin sağlığındaki farkı fark etmeye başlayacaksınız.

Patates suyu

Patates, saçınıza parlaklık eklerken saçların daha iyi büyümesini sağlayan vitaminlerle zenginleştirilmiştir. Saçlarınız inceldiyse, patates suyu saçınızı hızlı ve doğal bir şekilde geri almanıza yardımcı olacaktır.

Nasıl Uygulanır?

Bir patatesi soyun ve rendeleyerek ya da sıkacak yardımıyla suyunu çıkartın. Ve doğrudan kafa derinize uygulayın. 15-20 dakika sonra yıkayın.

At kuyruğu ekstresi

At kuyruğu otu incelen saçlar için başka bir bitkisel çaredir. Sadece saçların tekrar uzamasına yardımcı olmaz, aynı zamanda saçınızı güçlendirir.

Nasıl Uygulanır?



Bu bitki ile bir bardağın 1 / 4'ünü doldurun ve sıcak suyla doldurun. Bir saat bekletilir. Çözeltiyi süzün ve saç durulaması olarak kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda, bu çözeltiyi son durulama olarak kullanın. Alternatif olarak, zeytinyağı veya hindistan cevizi gibi bir masaj yağına ekleyebilir ve faydalarını elde etmek için yatmadan önce onunla kafa derinize masaj yapabilirsiniz.

Chia tohumları

Chia tohumlarının sahip olduğu jel benzeri kıvam saçlarınızın ve saç derinizin derinlemesine nemlenmesine yardımcı olur. Chia tohumları ayrıca, kafa derisi iltihabını azaltmak için mükemmel olan yüksek bir omega-3 yağ asidi konsantrasyonuna sahiptir. Bu nedenle saçınızı güçlü ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. 

Nasıl Uygulanır?

Bir çay kaşığı chia tohumunu 10-12 dakika boyunca çeyrek bardak hindistan cevizi suyuna batırın. Hindistan cevizi yerine bademli süt de kullanabilirsiniz. Islatılmış tohumları saç derinize sürün ve parmaklarınızı kullanarak 10-15 dakika bekletin. Her zamanki gibi su ve şampuanla yıkayın. Bu ilacı ayda 2-3 kez yapın. Alternatif olarak, chia tohumlarını tüketmek saç sağlığınız için de yararlı bir etkiye sahip olabilir.

Shea yağı

Aşırı kuru ve zarar görmüş saçlarınız varsa, bu doğal bileşen saçınızın sağlığını korumanıza yardımcı olur. Tıpkı herhangi bir doğal yağ gibi, Shea yağı da saçlarınızın derinleşmesinde yardımcı olur. Ek olarak, saçlarınızı yumuşak, ipeksi ve parlak hale getirmek için onartan E vitamini ve A vitamini içerir.

Nasıl Uygulanır?


Bir kapta 1-2 çay kaşığı Shea yağı alın ve hafifçe ılıtın. Parmaklarınızı içine daldırın ve hafif dairesel bir masajla saçınızın köklerine uygulayın. En az 30 dakika bekleyin ve saçınızı bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada bir kez yapmak, görünür ve uzun süreli etki getirebilir. Alternatif olarak, eğer Shea yağı bulunmuyorsa kakao yağı da kullanabilirsiniz.

Hibiscus

Hibiscus çiçek ve yaprakları, saç büyümesini desteklemek için yıllardan beri kullanılmaktadır. Saçınızı sağlıklı ve parlak hale getiren C vitamini ve diğer besinleri içerir.

Nasıl Uygulanır?



İlacı hazırlamak için 2-3 hibiscus çiçek alın ve iyice yıkayın. Bir macun yapmak için karıştırın ve susam yağı ekleyin. Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Şimdi bu macunu saç derinize ve saçınıza uygulayın ve 30-35 dakika bekletin, sonra durulayın.

Yoğurt

Yoğurt, derinizi temizleyen ve ölü cilt hücrelerini temizleyen doğal asitler içerir. Yoğurt ayrıca pH'ı dengelemeye yardımcı olarak saç sağlığını da artırır. Antimikrobiyal yapısı enfeksiyonu önler, yüksek yağ içeriği ise saçı nemlendirir.

Nasıl Uygulanır?


Bir bardak yoğurt alın ve saç derinize ve saçınıza eşit şekilde yayın. Yarım saat sonra yıkayın. Bu işlemi haftada 1 kez uygulayın…
Yukarıdaki ilaçlara ek olarak, saçınızı sağlıklı ve güçlü kılmak için dengeli bir diyet önemlidir. Meyve ve yeşil sebzeleri yeterli miktarda ekleyin. Bir protein takviyesi saç büyümesini en üst düzeye çıkarmak için de yardımcı olabilir.